26 August 2010

hilang lagi..

dulu kasut, kini pencil case.


selasa lalu, ije datang pagi ke sekolah dan terkocoh-kocoh membuka buku persediaan mengajar. lesson note untuk hari selasa belum buat lagi. dengan alasan? ije free hari selasa, boleh buat waktu senggang tersebut. tapi ada kelas pagi 0720hr. maka, memang kena siapkan lesson note untuk kelas pagi sebelum masuk kelas.

namun, pencil case tak kelihatan di atas meja. HILANG! sebelum ni ada beberapa kes kehilangan pencil case guru. adeii.. hilang jugak aku punya. siap pergi menapak di kedai buku pagi hari sebab nak beli pen hitam semata-mata. tapi tak ada. uhu.

nak dijadikan cerita, nasib baik ada pen dalam handbag. lantas buat lesson note. kepala fikir nak pergi shopping stationary lepas balik sekolah. best jugak lepak kedai buku. boleh belek buku-buku kat kedai Popular tu.

boleh sentuh ke ni 'tok'? minta izin ye.

seketika, akak sebelah meja ije buka laci meja dia. ada koleksi alat tulis buruk ije. aik? si pencuri ambil pencil case je? alat tulis taknak? haha. namun, syukur Alhamdulillah. save jugak budget. paling tak kena habiskan RM30 nak beli semua benda alah tu. ehe.

laporan masakan: 13 Ramadhan (mee kari special)


semalam buat mee kari special punya. memang kenyang tak hengat. hihi. letak semua benda yang ada dalam peti ais tu. kerang + ayam + udang + daging + fish cake + fish ball. resepi sama macam buat kari biasa je. cuma tambah sardin yang telah di-blend untuk memekatkan kuah. memang superb. bahan lain, taugeh dan kacang panjang celur. juga, mee kuning. eh. telur rebus sekali. berbaloi-baloi. =)

i love my days.. =D

7 comments:

Anne M. said...

erkkkk..
"tok" sebelah ke y amik ije?

julietchun said...

sapa yg berani masuk ke bilik guru? takkan pulak guru yg nak curik ye :P

cIk JanNah said...

eh kat skolah pon ada pencopet ker?
ishh..

btw ije sedap la nampak mee kari 2. nyum3. lapo lak pagi2 nieh..

hihi

MieZa said...

ije..mi kari tue nmpk sedap jer..

eddie dewanaga said...

...mee kari Ije tu visually amazing.

merahitujambu said...

yummy..dapnyee

luvelysyue said...

Lawak btul si pencuri tu,,alat tulis xnk pulakk..

pasni ermm kene smpan wak balik umah semua xley tnggal sek lagk..