14 July 2013

Lapar di siang hari Ramadhan?

Assalamualaikum. 

Alhamdulillah pagi Ahad yang damai. Diam tak diam dah 4 hari kita berpuasa. Semasa sahur tadi, saya pos gambar hidangan sahur saya, ibu hamil 5 bulan. Sahur sekadar 2 biji telur separuh masak dan kurma beserta beberapa supplement Shaklee; Set Triple Gems (ESP, Meal Shakes, Performance Drink)


Info lanjut tentang SET TRIPLE GEMS Shaklee. Klik SINI.



Bagi clear sikit ruangan komen..

Usai sahur, solat Subuh. Lepas tu kemas dapur dan basuh kain baju. Rasa pening kepala. Bukan sebab banyak sangat makan supplement. Tapi sebab tadi baca komen pertama dari seorang sahabat. Hehe. Dalam kepala ligat tak sabar nak habiskan semua kerja dan nak on laptop. Nak buat entry kat blog. Boleh? Hehe.

Sejak Ramadhan 2013 ni, sudah 5 kali saya bersahur tanpa nasi. Hanya SET TRIPLE GEMS Shaklee dan roti ataupun telur masak separuh. Alhamdulillah, tak rasa penat walaupun bekerja, mengemas rumah, lagi-lagi dalam masa terdekat akan berpindah ke rumah baru. Rumah dah nak siap reno, baru hegeh bulan puasa nak kemas barang masuk dan susun kotak. 

Rahsia kenapa saya kekal cergas walaupun hanya bersahur dengan SET TRIPLE GEMS? Hari ni kongsi rahsia ESP dulu.


Apa itu ESP?

Energizing Soy Protein (ESP) merupakan serbuk protein yang dihasilkan menggunakan 100% soya non-GMO (genetically modified organism) iaitu tidak diubahsuai secara genetik. Ia diproses menggunakan suhu rendah bagi memastikan kualiti di tahap terbaik. ESP juga mendapat pengiktirafan dunia sebagai protein tumbuhan terbaik. Ia adalah sumber tenaga segera yang berpanjangan. Setiap canister ESP (850g) diperbuat daripada 30kg kacang soya berkualiti tinggi.


Apa kandungan ESP?

Kandungan protein di dalam kacang soya ESP adalah 2 kali ganda daripada daging, 4 kali ganda lebih daripada telur dan 12 kali ganda lebih daripada susu. ESP juga mengandungi lemak dan kolestrol yang rendah dan diserap dengan mudah oleh badan. Ianya juga adalah makanan berindex glisemik rendah yang menghasilkan tenaga berpanjangan dan rasa kenyang lebih lama.

Perbandingan mengambil ESP dan NASI ketika bersahur

Nasi bersifat high glycemic. Ini bermakna nasi membebaskan tenaga dalam kadar yang cepat membuatkan kita lebih cepat lapar. 


Siap carta bagai. Hehe. Carta di atas menunjukkan kadar paras glukosa dalam darah seiring dengan masa. High glycemix index (GI tinggi) menyebabkan kadar glukosa menurun dengan cepat. Manakala Low glycemix index (GI rendah) menurunkan paras glukosa darah dengan perlahan dan berpanjangan.

Apa lagi kelebihan ESP?


Berapa harga ESP?

Harga runcit untuk ESP ialah RM150 (Semenanjung Malaysia). Hubungi saya untuk harga istimewa.

Bagaimana nak beli?

Hubungi saya:


Wakil Pengedar Shaklee Anda
Nur Hifzan Muhamad Zanini (ije) 
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 933313 ] 
♥ Contact Number : 0136530440
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872 
♥ Emel : hifzan2286@gmail.com
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

** Shaklee ID 933313 boleh digunakan jika kawan-kawan nak beli sendiri di cawangan Shaklee yang berdekatan. Klik SINI untuk senarai cawangan Shaklee anda. 


No comments: