11 July 2013

Puasa tak lapar, kenyang selalu

Assalamualaikum.

Alhamdulillah dah masuk hari kedua Ramadhan. Tak putus-putus order Set Energy Ramadhan. Lagi mereka yang dah merasa kehebatannya untuk hari pertama puasa semalam, terus kawan-kawan lain order untuk stok sepanjang Ramadhan ni.

Terdapat 4 pilihan pakej istimewa untuk ENERGY BOOSTER sempena Ramadhan ni.


Performance Drink ini sangat unik. Amat disyorkan kepada atlet dan sudah tentunya pilihan utama semasa berpuasa. Mengapa? Minuman berperisa oren ini  memberi kecergasan dan sesuai untuk seisi keluarga. Ia berfungsi untuk mengekalkan bendalir dalam tubuh terutamanya ketika cuaca panas, berpuasa, bersukan dan semasa demam.

Apa lagi kelebihan minuman ini?

  • Ia adalah minuman atlet yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehidrasi, seperti fungsi minuman isotonik namun ia rendah kandungan gula dan tidak berkarbonat. Kanak-kanak pun boleh minum!
  • Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina. ENERGY BOOSTER 
  • bukan milk booster atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan. 
  • ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. 
  • Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah. 
  • fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam. 
  • sedap, kanak-kanak pun sukakannya 
  • Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang berkerja di tengah panas serta yang gemar bersukan. 
  • anak-anak yang belajar berpuasa memang digalakkan mengambil minuman ini untuk kekal aktif dan bertenaga sepanjang hari
  • bagi kanak-kanak yang mengalami demam juga disarankan mengambil minuman ini untuk mencegah dehidrasi. 
Harga runcit bagi Performance Drink ialah RM82. 
Hubungi saya untuk harga istimewa.

Pakej ini sesuai untuk ibu-ibu yang mengandung dan menyusu. Kedahagaan selepas menyusu atau mengepam akan berkurangan terutama semasa menjalani ibadah puasa. Untuk persedian Ramadhan amat digalakkan juga ibu menyusu dan mengandung mengambil Energizing Soy Protein (ESP) dan Performance Drink bersama ketika berbuka dan bersahur. Ini adalah kerana kelebihan yang ada pada ESP memang telah diakui membantu ibu-ibu yang menjalani ibadah puasa dalam masa yang sama mengatasi kemeruduman susu.

Fungsi ESP semasa berpuasa adalah:
  • Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten serta tahan berjam-jam
  • Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian
  • Bagi ibu menyusu, ESP membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat. I'm a MILK BOOSTER
  • ESP juga membantu menghasilkan susu ibu yang lebih pekat dan berkrim kesannya bayi akan cepat kenyang dan kurang meragam.
  • Bagi ibu mengandung, ESP membekalkan asid amino yang bertindak untuk otot dan organ bayi.
  • ESP membantu pertumbuhan plasenta, uterus, dan untuk membantu aliran darah ibu yang sentiasa bertambah semasa mengandung.
  • Membantu dalam pertumbuhan fetus dalam kandungan serta menyediakan ibu mengandung ke arah penyusuan
  • Sangat membantu ibu-ibu yang mengalami morning sickness kerana ESP membekalkan tenaga yang hilang.
  • Masalah kulit kering dan tidak bermaya juga disegarkan dengan pengambilan ESP kerana kandungan proteinnya yang berkualiti
Harga runcit bagi ESP (RM150) dan Performance Drink (RM82)
Harga runcit bagi pakej ini ialah RM232
Hubungi saya untuk harga istimewa.

Pakej ini sesuai untuk kanak-kanak atau dewasa yang inginkan sahur yang simple, cepat dan membekalkan tenaga sepanang hari. Tak lupa bagi yang malas bersahur, ketahui bahawa sahur menambah pahala anda bonus dengan Meal Shakes ia juga menambah tenaga anda sepanjang hari hanya dengan satu sudu besar. Anak-anak pasti sukakannya terutama ketika kurang berselera untuk bersahur. Jom tengok pula kelebihan Meal Shakes yang menjadi kegemaran kanak-kanak berusia setahun ke atas dan seisi keluarga ini:
  • Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga
  • Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral serta kalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak. 
  • Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
  • Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
  • Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
  • Meningkatkan selera makan anak
  • Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
  • Sedap dan membuka selera
Harga runcit bagi Performance Drink (RM82) dan Meal Shakes (RM113)
Harga runcit bagi pakej ini ialah RM195
Hubungi saya untuk harga istimewa.

Pakej Triple Energy Ramadhan ini sesuai untuk seisi keluarga dengan harga yang LEBIH MENARIK. Anda akan lebih JIMAT dan kembali bertenaga sepanjang hari! Gandakan tenaga anda sepanjang Ramadhan ini agar aktiviti setahun sekali dapat dilaksanakan dan dipermudahkan olehNya. InsyaAllah.

Harga runcit bagi Performance Drink (RM82), ESP (RM150) dan Meal Shakes (RM113)
Harga runcit bagi pakej ini ialah RM345
Hubungi saya untuk harga istimewa.

Jom tengok apa kata pengguna Pakej Energy Ramadhan ini:
















Wakil Pengedar Shaklee Anda

Nur Hifzan Muhamad Zanini (ije) 
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 933313 ] 
♥ Contact Number : 0136530440
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872  Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB : Hifzan Zanini
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


** Shaklee ID 933313 boleh digunakan jika kawan-kawan nak beli sendiri di cawangan Shaklee yang berdekatan. Klik SINI untuk senarai cawangan Shaklee anda. 

*credit: Mommiesmate

No comments: