21 October 2013

Jom Beli Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Hari ni stok Sustained Release Vita-CTM 500mg Shaklee yang ditunggu sekian lama dah menjelma kembali di bumi Malaysia. Jom kita kenali Vitamin C Shaklee!


Sustained Release Vita-CTM 500mg
180 tablet
Harga runcit semenanjung Malaysia RM92.50
Hubungi saya untuk harga jimat!


TESTIMONIAL VITAMIN C SHAKLEE


Untuk kesuburan

Untuk kulit, gusi berdarah, parut pudar, luka cepat kering

Untuk kulit sihat

Masker dengan Vitamin C

Supplement sepanjang kehamilan

APAKAH MANFAAT UTAMA VITAMIN C SHAKLEE? 

Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 

Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar. 

Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema. 

Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan. 

Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat. 

Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan. 

Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi. 

APAKAH SIMPTOM KEKURANGAN VITAMIN C?

  • Mudah tertekan / Stress - sering letih dan lemah 
  • Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar Luka yang lambat sembuh 
  • Mudah selsema / bersin 
  • Wajah nampak tua dari usia (Vitamin C penting utk pembentukan kolagen) 
  • Mudah dapat ulser 
  • Mudah demam / antibodi tak kuat 
  • Gusi berdarah 
  • Salur darah mengecil 
  • Sakit sendi 
  • Tanda lebam pada badan 
  • Weight loss (bukan kurus sihat tapi kurus yang tak sihat, lemah dan kusam) 
PERBEZAAN SHAKLEE (DENGAN VITAMIN C YANG ADA DI PASARAN)







SIAPA PERLUKAN VITAMIN C?

  • Perokok
  • Orang yang mudah stress (stress akan memusnahkan vitamin D dalam badan)
  • Orang yang makan pil perancang (pil perancang juga akan serap vitamin C dan akibatnya vitamin C cepat musnah dalam badan)
  • Orang yang nak cantik kulit atau yang ada masalah kulit berjerawat atau eczema perlukan vitamin C untuk membina kolagen kulit yang sihat dan perbaiki tisu kulit 
  • Semua orang yang inginkan kesihatan yang baik sebab vitamin C menyokong sistem imun dalam badan dan mengurangkan demam selsema yang berpanjangan. Sebab tu dalam set family wellness ada termasuk vitamin C antara vitamin yang perlu diambil untuk semua orang kerana vitamin C bersifat larut air. 
BAGAIMANA MEMBUAT MASKER VITAMIN C?


AMARAN! 
  • 1 batang rokok mampu melupuskan 50-100mg vitamin C! 
  • Keresahan / stress akan percepatkan penyusutan vitamin C
  • Kontraseptif, pil penahan sakit dan pil perancang antara pil yang akan menyusutkan vitamin c yang banyak 
  • Terlebih dos vitamin C (melebihi 12 biji sehari) akan menyebabkan sedikit cirit birit 
TAHUKAH ANDA?? 
  • Haiwan menghasilkan vitamin c mereka sendiri seperti arnab mampu menghasilkan 18,000mg vitamin c sedangkan manusia tidak dapat menghasilkan vitamin C. Tambahan pula, vitamin C larut air dan akan hilang berterusan dari tubuh kita. Oleh yang demikian, adalah perlu untuk kita mengambil vitamin C setiap hari kerana vitamin C tidak memberi kesan toksik. 
  • Setiap hidangan buah-buahan membekalkan 45-60mg vitamin C. Buah-buahan akan menghasilkan vitamin C yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah ranum. Tetapi kandungan vitamin C tersebut akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan. 
Kesimpulannya, pilihan saya tentulan Sustained Release Vita C 500mg dari Shaklee. Ianya berkesan, semulajadi dan halal! 

Ini peluang terbaik anda untuk mendapatkan Sustained Release Vita C 500mg Shaklee pada harga istimewa. Hubungi saya sekarang untuk konsultasi produk mengikut kesesuaian anda.


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872 
 Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 

lngin membuat belian Sustained Release Vita C 500mg secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej di bawah.


Juga klik SINI untuk tutorial langkah pembelian secara online.
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Pick Up/COD Area:
Kluang dan Batu Pahat

Penghantaran seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia
Dapatkan pelbagai supplement hebat Shaklee anda sekarang!

7 comments:

Saidatul Akma said...

Bestkan, Vitamin C nie mmg lain dari yang lain.

VitaminSuci said...

Ya, betul! 1 botol tahan untuk kegunaan 6 bulan. Sangat berbaloi. InsyaAllah. :)

Cik Aya said...

sis mohon share yea...tanks...

Cikli Masngun said...

Alhamdulillah sejak makan vita c Shaklee ni, klu kena selsema cepat baik :)

CERITA KEHIDUPAN

Muhammad Faiz Mohamed Saaid said...

vitamin C memang bagus

Nurul Husna Mohamed said...

Terbaikk..^_^sy pon suka sgt vitC.hihi jemputlah dtg blog sy bila2 free ye supplimentcenter.blogspot.com

Papaglamz - Food Stylo Founder said...

Mengamalkan vitamin C sememangnya perlu sebab keperluanya dlm nutrisi seharian kita kan?

Hot post - Telekung Reehans Pilihan Muslimah Ketika Solat