20 November 2013

Cara Makan Lecithin dan Alfalfa untuk Kuruskan Badan

Assalamualaikum. Dalam keghairahan membeli set asas kuruskan badan Shaklee; Lecithin dan Alfalfa, harus diingat agar pengamal mengambil makanan tambahan ini dengan kadar yang betul. 

Jika dilihat pada botol Alfalfa Complex, jumlah maksima yang diperlukan ialah 10 biji Alfalfa setiap hari. Namun ingat air kosong yang perlu minum pun mesti banyak. 



KENAPA PERLU MINUM AIR?

Ada pengguna yang mengadu pening kepala (tekanan darah meningkat) selepas mengambil Alfalfa, ketahuilah bahawa air berperanan penting bagi melancarkan pembuangan toksin dari badan dan membolehkan penyerapan nutrien secara optimum daripada vitamin oleh badan. 

Alfalfa Complex mengandungi Vitamin K. Bermakna ia akan menyebabkan kepekatan darah kita meningkat. Maka pengambilan air kosong yang banyak sangat disarankan. 

Asasnya, minum 1 liter air kosong bagi setiap 25kg berat badan. Andai berat badan 75kg, minum air kosong sebanyak 3 liter sehari. 

Usah panik atau putus asa. Dah ramai yang berjaya mendapatkan bentuk badan yang baik selepas mengamalkan set asas kuruskan badan Shaklee ini. 

BILA WAKTU SESUAI AMBIL ALFALFA DAN LECITHIN?

Lepas makan tengahari:
  • 3-5 biji Alfalfa Complex
  • 3 biji Lecithin
Lepas makan malam:
  • 3-5 biji Alfalfa Complex
  • 3 biji Lecithin
Di peringkat awal pengambilan Alfalfa, cuba 3 biji dahulu. Bila dah biasa (1-2 minggu), ambil 5 biji.

KENAPA AMBIL SELEPAS MAKAN?

Kedua-dua makanan tambahan ini berfungsi sebagai detox. Lecithin mengecilkan lemak terapung di dalam badan dan Alfalfa Complex bertindak melawaskan perut. Maka, proses detox berjalan lancar selepas makan. 

TESTIMONIAL PENGGUNA ALFALFA DAN LECITHIN


Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

Testimoni 4 

Testimoni 5

Testimoni 6

Testimoni 7

Testimoni 8

Testimoni 9

Testimoni 10

Jom dapatkan..
  • Set Asas Kurus Shaklee; Alfalfa Complex dan Lecithin atau..
  • Set Kurus Lengkap Shaklee; Alfalfa Complex/Herblax, Omega Guard/Lecithin dan Cinch Shake/ESP
  • Set Kurus untuk Ibu Menyusu; Alfalfa Complex, Lecithin/OmegaGuard dan ESP
Ini peluang terbaik anda untuk mendapatkan Set Kurus Shaklee pada harga istimewa. Hubungi saya sekarang untuk konsultasi produk mengikut kesesuaian anda.


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872 
 Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 

lngin membuat belian Set Kurus Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej di bawah.


Juga klik SINI untuk tutorial langkah pembelian secara online.
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Pick Up/COD Area:
Kluang dan Batu Pahat

Penghantaran seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia
Dapatkan pelbagai supplement hebat Shaklee anda sekarang!

36 comments:

Norezwan Wan said...

Salam..bila waktu utk mkn vitamin herblax?skrg ni sy ambil set kurus alfafa,lethicin dan herb lax..alfafa dn lethicin mkn 3 biji selepas mkn.herb lax wakktu bila ye??tq

VitaminSuci said...

CARA MAKAN HERB-LAX:
1) Untuk kesihatan berpanjangan - makan 2 kali seminggu (4 biji setiap kali sebelum tidur)
2) Untuk membersihkan usus/ masalah sembelit, detox dan mengawal berat badan - 2 kali sehari (3 biji setiap kali selepas makan dan sebelum tidur)

VitaminSuci said...
This comment has been removed by a blog administrator.
VitaminSuci said...

CARA MAKAN HERB-LAX:
1) Untuk kesihatan berpanjangan - makan 2 kali seminggu (4 biji setiap kali sebelum tidur)
2) Untuk membersihkan usus/ masalah sembelit, detox dan mengawal berat badan - 2 kali sehari (3 biji setiap kali selepas makan dan sebelum tidur)

SHAFNIZA SHAM said...

salam . ada orang kata makan alfalfa dan lecithin jangan makan sekali . betul ke . sarapan 2 biji alfalfa , makan pagi 2 biji lecithin , tghari 2 biji alfalfa , petang 2 biji lecithin , dan malam 2 biji alfalfa . cara makan sebenar mcam mana .

VitaminSuci said...

Boleh ambil serentak Lecithin dan Alfalfa Complex.

Alfalfa Complex boleh ambil 2 biji di awal penggunaan dan meningkat demi hari (sehingga maksima 10biji/hari)

Anonymous said...

Tapi kalau permulaan dia dh ambil 10 biji alfalfa dan 6 biji lecithin,x ape ke?

VitaminSuci said...

Boleh. :)

Afidah Zaila said...

Just utk confirm... alfalfa ngan herblax boleh ambil sekali tak?

Afidah Zaila said...

Just utk confirm... alfalfa ngan herblax boleh ambil sekali tak?

VitaminSuci said...

Biasanya..

Alfalfa Complex ambil selepas makan tengahari dan makan malam.

Herb-Lax ambil sebelum tidur. :)

Anonymous said...

Macam mana cara pemakanan yang betul kalau saya ambil esp, alfalfa, B complex dan lecithin?

Nurul Najihah said...

Cinch/soy protein tu utk ape? Ambil waktu bila? Dan harga berapa?

Nurul Najihah said...

Cinch/soy protein ambil waktu bila?
Untuk apa?
Harga berapa?

VitaminSuci said...

Norezwan Wan:: Herb-Lax boleh ambil sebelum tidur. 4 biji.

Anonymous said...

Sy baru cuba alfalfa complex.sy mkn sblm tidur 2bji.mslh nyer skng sy bkn nk kurus kn bdn cuma nk mngatasi keputihan boleh ker alfalfa complex mmbantu??

VitaminSuci said...

Anonymous:
Boleh. Alfalfa juga untuk masalah keputihan. Cuma pastikan tidak mengambil Alfalfa serentak dengan Vita-E Complex dan GLA Complex. Jika ada mengambil, jarakkan waktu pengambilan.

zul said...

asalam.boleh ke sy amik lecithin dan herba lax sahaja tanpa ambil alfalfa..sy target utk kurus

Maryam Solehah Ahmad Faisal said...

Mcmna nak amik lecithin,esp,alfalfa n omega gurd time dlm pantang?untuk turunkan berat badan..berat badan sy naik plus2 punya kali ni..

VitaminSuci said...

Puan Maryam:: ambil seperti cara di atas, seeloknya proses penurunan berat badan sejurus selepas habis hari berpantang.

VitaminSuci said...

Encik Zul:: boleh ambil lecithin dan herb-lax sahaja tanpa ambil alfalfa :)

VitaminSuci said...

Encik Zul:: boleh ambil lecithin dan herb-lax sahaja tanpa ambil alfalfa :)

Anonymous said...

salam nak tanya...anak dara boleh ke amik set kurus ni..omega alfafa dan lecthin ?

VitaminSuci said...

boleh. anak dara boleh ambil set cadangan kurus.

Noorazimah Hasim said...

Andai makn lecithin saja utk permulaan utk kurus boleh ke???

Anonymous said...

nak tnya..boleh x mkn 10 biji alfalfa dan 6 biji lecithin sekali gus sblm tido?

Anonymous said...

nak tanya.. sy ambil alfafa dan herbalax.. utk permulaan sy mkn 2 biji alfafa selepas mkn tgh hari dan herbalax 2 biji sebelum tdo. betul ke cara mkn ni?

Anonymous said...

Salam..sy ambik hblax,lcthin,alffa..utk mggu ptma sy ambk 2 bji hblax n 2 bji lcthin sblm tido..mggu kdua sy ambk 2 bji alffa n 2 bji lcthin sblm tido ..bleh k mcm tu??

Anonymous said...

Nak tanya jadual mkn omega, lecithin dan alfafa

VitaminSuci said...

Boleh SMS/WhatsApp saya untuk cara makan yang lebih terperinci. InsyaAllah saya boleh membantu. :)

VitaminSuci said...

018.270.4872 (SMS/WhatsApp)

Eiyqa ACN said...

Saya berumur 18, berapa biji alfalfa complex yg perlu saya ambil sehari?

VitaminSuci said...

Eiyqa ACN : 4-10 tabs sehari.
Boleh ambil secara berperingkat.

eyriqazz said...

isteri dah try alfafa dan lecithin..memang berkesan maintain dan kurangkan berat badan

unknown said...

Boleh ke makan alfalfa complex dan lecithin serentak dgn evening primerose oil plus omega 3 fish oil(GLA+EPA+DHA)

Anonymous said...

Mohon share testimoni 🙆