06 November 2013

Peluang Perniagaan Mudah dan Modal Murah

Kebanyakkan dari kita suka buat bisnes apabila merasa beban hidup semakin bertambah. Kebiasaannya selepas berkahwin dan mula ada anak. Pada masa itu, apa saja bisnes yang dapat , semuanya disapu tanpa memikirkan adakah ianya bersesuaian dengan kita dan masyarakat keliling. Bisnes yang diceburi rupanya hanyalah bisnes syok sendiri yang menjanjikan "bulan dan bintang". Tetapi bila ianya diusahakan,langsung tak mendatangkan hasil.


TETAPI berbeza sangat dengan Shaklee ini. Usahanya pasti ada hasil. Syarikatnya sangat prihatin kerana syarikat telah merendahkan ketahap paling minima segala kepayahan untuk berbisnes dalam perniagaan.

APA KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE?
  • Anda dapat membuat pembelian dengah harga ahli. Setiap pembelian, anda akan diberi points yang ditukar kepada TUNAI setiap bulan.
  • Dengan menjadi ahli di bawah saya (menggunakan ID saya 933313 sebagai sponsor), anda boleh memulakan perniagaan Shaklee anda sendiri di bawah bimbingan team kami.
  • Saya mengucapkan selamat datang kepada ahli-ahli Shaklee yang baru mendaftar di bawah naungan VITAMIN SUCI. Sekiranya anda berminat untuk menjadi ahli, boleh terus hubungi saya di hifzan2286[@]gmail.com untuk maklumat lanjut.
  • Team kami akan terus berkongsi tentang pengalaman kami menjadi ahli seterusnya membina perniagaan bersama Shaklee.

KENAPA SAYA MEMILIH SHAKLEE?

Sejak 2011, ada beberapa cabang perniagaan di talian (secara online di FB) yang saya cuba. Dengan kekangan masa bekerja tetap sebagai guru, saya tidak punya banyak masa untuk mengendalikan perniagaan dengan serius. 

Saya pernah menjual keperluan bayi, tudung, kain pasang (sementelah saya dari Kelantan, kononnya senang nak dapat bekalan stok).

Modal yang dikeluarkan bukannya seratus dua. Malah beribu. Jualan habis. Namun setiap kali mendapat keuntungan, saya mengambil peluang menambah modal. Perniagaan menjadi perlahan kerana dapat untung, buat modal~ Sampai bila? Bila saya nak merasa untung semata-mata tanpa memikirkan soal menambah modal bagi membesarkan perniagaan?

Titik permulaan saya bersama Shaklee adalah setelah setahun saya menggunakan SET PENYUSUAN Shaklee. Saya mula jatuh cinta. Ia berkesan. Saya cuba mengambil risiko untuk menjadi ahli Shaklee dan seterusnya memulakan perniagaan Shaklee. SERONOK!Itu sahaja saya boleh kongsikan. SERONOK!

Kenapa? Saya gembira tidak perlu memikirkan soal..
  • menambah stok bagi mengembangkan perniagaan
  • menyimpan stok (produk sentiasa penuh di almari saya dah licin dalam masa yang singkat)
  • modal (modal permulaan hanya RM65 sahaja)
  • sokongan (ada secret team yang sentiasa membantu di FB, Whatsapp)
  • promosi (Shaklee brand ternama. Semua orang ingin mencuba!)
  • kekangan masa (ianya fleksibel mengikut keperluan tugas hakiki saya sebagai guru)

Info lanjut tentang perniagaan mudah Shaklee. Khas semata-mata bagi yang rajin dan komited sahaja. ---> SININo comments: