18 November 2013

Tingkatkan Ketinggian

Assalamualaikum. Hari ini nak berkongsi kaitan kalsium dan ketinggian tubuh badan

Ostematrix
120 kaplet
Harga runcit semenanjung Malaysia RM61
Hubungi saya untuk harga murah!

Perkongsian yang ditaip semula:
" Hasil pergi kelas nutrisi Shaklee, nutritionist Shaklee Ms. Celine pesan

Kalau ada anak perempuan, first day datang period tu tulis tarikhnya dan mula makan dan minum makanan tinggi kalsium dalam tempoh 3 tahun dari tarikh awal period tu. Kalsium yang diperlukan remaja adalah 1000mg dan tika ini sangat penting. Mesti cukup dan ia mempengaruhi ketinggian tubuh remaja wanita.
Manakala bagi anak lelaki, ia memerlukan makanan tinggi kalsium sehingga beliau berumur 21 tahun untuk ketinggian tubuhnya..
Dan ingat!! Selepas tempoh tersebut, tiada lagi ketinggian tubuh. Ia akan statik dengan ketinggian itu seumur hidup. So kalau "rendang" je tubuh tu salah 1 punca adalah kekurangan nutrisi dari kalsium yang diperlukan untuk ketinggian.
Bukan saya yang kata tapi mengikut kajian dan disampaikan oleh nutritionist. Saya pun tak tahu pasal ni. Sebab tu nak uolls take note. Tapi bersyukur dengan ketinggian sekarang 158cm. Hopefully ibu-ibu ambil tahu dan bertindak bijak untuk ketinggian anak-anak ye. Kalau susah sangat nak minum susu, mkn badam untuk kalsium. Tak pun telan je 4 biji Ostematrix Shaklee = 1000mg kalsium~"-Puan Faizah





Untuk senarai harga runcit, klik SINI.
Untuk konsultasi PERCUMA dan harga lagi MURAH, hubungi saya sekarang. Pasti puas hati! :)


Wakil Pengedar Shaklee Anda
Nur Hifzan Muhamad Zanini (ije) 
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 933313 ] 
♥ Contact Number : 0136530440
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872 
 Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

** Shaklee ID 933313 boleh digunakan jika kawan-kawan nak beli sendiri di cawangan Shaklee yang berdekatan. Klik SINI untuk senarai cawangan Shaklee anda.

0 comments: