16 November 2013

Vitamin Untuk Perokok

Assalamualaikum. Rokok memang mengundang banyak penyakit dalam diam terutamanya untuk lelaki. Sebab statistik di Malaysia menunjukkan perokok lebih didominasikan oleh kaum lelaki berbanding perempuan di luar negara.  

Saya rasa semua orang tahu kesan negatif apabila merokok. Ada juga kajian menunjukkan bahawa yang tidak merokok tetapi sentiasa menyedut asap rokok dikategorikan sekunder smoker pun menghadapi kesan negatif yang terdapat tembakau itu.

Vitamin Untuk Perokok

PEROKOK PERLU VITAMIN?

Asasnya, perokok memang kurang mengambil antioksida yang mencukupi. Sebab nutrisi untuk antioksida berperanan sebagai melindungi daripada kanser, penyakit jantung, pembentukan katarak, ketidakfungsian otak dan sebagainya.

Kajian menunjukkan terdapat keseimbangan antara pelindung antioksida dan komponen yang menggalakkan pengoksidaan dalam badan kita. Kesimbangan ini mempengaruhi kepada kesihatan ataupun penyakit. Komponen yang terdapat dalam rokok akan mengalakkan pengoksidaan. Radikal bebas (bahasa kimianya adalah unsur (seperti oksigen) yang kehilangan satu atau lebih elektronnya sehingga menjadi tidak stabil / radikal yang dapat merosakkan sel-sel organ tubuh dan dapat mengakibatkan terjadinya fungsi organ -organ tubuh hingga munculnya penyakit) akan mengalakkan pengoksidaan. 

Sebab itu, vitamin yang mengandungi antioksida yang tinggi adalah Vitamin C dan Vitamin E. kedua-dua vitamin ini sangat penting bagi perokok untuk bertindak sebagai antioksida di dalam tubuh badan

MENGAPA PEROKOK MUDAH MENDAPAT KANSER, OSTEOPOROSIS DAN SERANGAN JANTUNG?

Kerana kekurangan Vitamin C dan Vitamin E sebagai antioksidan. Kekurangan B Complex dan Vitamin D sebagai sumber kalsium. Vitamin D boleh didapati di dalam produk Ostematrix Shaklee.

APA PERANAN VITAMIN INI KEPADA PEROKOK?

Vita-E Complex
120 kapsul
Harga runcit semenanjung Malaysia ialah RM149
Hubungi saya untuk harga jimat!

Vitamin E diumpamakan sebagai barisan pertahanan pertama sekali (macam pergi berperang tu duduk barisan paling depan la) untuk menghalang kerosakan tisu dalam paru-paru manusia disebabkan asap rokok. 

Sustained Release Vita-C 500mg
180 tablet
Harga runcit semenanjung Malaysia ialah RM92.50
Hubungi saya untuk harga jimat!

Vitamin C lebih baik diambil bersama Vitamin E kerana Vitamin C membantu untuk memastikan peranan Vitamin E untuk melindungi badan berjalan lancar.

OsteMatrix
120 kaplet
Harga runcit semenanjung Malaysia ialah RM61
Hubungi saya untuk harga jimat!

Selain itu, perokok juga terdedah kepada kekurangan Vitamin D yang terdapat di dalam Ostematrix. OsteMatrix membekalkan sumber Vitamin D kepada perokok bagi memberi sumber kalsium yang penting kepada tulang.

B Complex
120 tablet
Harga runcit semenanjung Malaysia ialah RM53
Hubungi saya untuk harga jimat!

Manakala untuk B Complex bertindak untuk melancarkan perjalanan darah ke seluruh badan.

Bertindaklah sekarang. Boleh hubungi saya untuk dapatkan yang terbaik untuk kesihatan keluarga anda. KONSULTASI PERCUMA dan HARGA ISTIMEWA!Wakil Pengedar Shaklee Anda
Nur Hifzan Muhamad Zanini (ije) 
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 933313 ] 
♥ Contact Number : 0136530440
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872 
 Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

** Shaklee ID 933313 boleh digunakan jika kawan-kawan nak beli sendiri di cawangan Shaklee yang berdekatan. Klik SINI untuk senarai cawangan Shaklee anda.

Sumber:
  1. http://www.sciencedaily.com/releases/2006/02/060224104219.htm
  2. http://www.boxingscene.com/supplements/4177.php 

No comments: