11 December 2013

10 soalan popular tentang OmegaGuard Shaklee


OmegaGuard
90 kapsul
Harga runcit semenanjung Malaysia ialah RM136
Hubungi saya untuk dapatkan harga istimewa!

Q: Dalam sebotol OmegaGuard Shaklee ada berapa biji dan boleh tahan berapa lama?

A: Sebotol OmegaGuard ada 90 biji. Penggunaannya bergantung pada pengambilan mengikut dosage yang disarankan.

  • Untuk kanak-kanak 1 tahun ke atas : Picit sebahagian daripada Omega tersebut kerana berbentuk kapsul dan dimasukkan dalam susu ataupun makanannye.
  • Untuk kanak-kanak 3 tahun ke atas: Ambil 1 biji untuk selang 2 hari. iii.Untuk ibu mengandung pada trimester ke-3: Ambil 1 atau 2 biji sehari
  • Untuk menguruskan badan : Ambil 3-6 biji sehari
Q: Bagaimanakah fungsi OmegaGuard untuk kanak-kanak?

A: OmegaGuard membantu untuk meningkatkan sistem imun kanak-kanak yang masih rapuh. Selain itu, ia membantu mengoptimumkan fungsi otak disebabkan kandungan EPA dan DHA iaitu meningkatkan kecerdasan otak. OmegaGuard juga membantu mengurangkan alahan ataupun alergik seperti tidak boleh makan makanan laut. Ada juga feedback daripada customer yang mana anak mengalami asma semakin sembuh dengan 
OmegaGuard. Sebab OmegaGuard melancarkan perjalanan darah.

Q: OmegaGuard adalah agen pembakar lemak yang baik? Betul ke untuk kuruskan badan?

A: Ya memang betul. Selain Lecithin yang memecahkan lemak, OmegaGuard membantu membakar lemak-lemak dengan cepat disebabkan kandungan Omega 3 iaitu asid lemak (fatty acid) bertindak balas dengan hormon Leptin untuk bantu pembakaran lelemak. Selain itu, ia bertindak untuk meningkatkan kepekatan insulin.

Q: OmegaGuard membantu mereka yang mengalami buasir?

A: Ya memang membantu. Iaitu dengan mengurangkan dan mengecutkan kebengkakkan di sekitar anus disebabkan meneran semasa membuang air besar. 

Q: Adakah OmegaGuard membantu pengidap sakit jantung? Bagaimana?

A: Ya memang membantu iaitu dengan mencairkan darah malah jika diambil secara konsisten mampu mengurangkan sehingga 30% risiko kematian kepada pesakit jantung. Peranan Omega 3 adalah untuk mengelak dan merawat sakit jantung. Lemak baik ini boleh merendahkan paras keradangan (inflammation), merendahkan triglycerides dan mengelakkan darah tersumbat yang boleh membawa maut.

Q: Bolehkah warga emas mengambil OmegaGuard?

A: Boleh dan sangat disarankan. Kerana ia membantu dan dapat mengurangkan sakit sendi yang biasanya dialami pada pada lutut dan pinggang. Malah gabungan dengan Advanced Joint Health Tablet (AJHT) Shaklee memberi kesan yang positif pada penyakit saraf. Selain itu, dapat menguatkan memori dan mengurangkan risiko untuk mendapat penyakit Alzheimer

Q: Ada pantang larang tak bila ambil OmegaGuard nie?

A: Tiada pantang larang pun. Melainkan jika ada ambil ubat daripada doktor pastikan jarak pengambilan di antara 2-3 jam bagi mengelakkan gangguan penyerapan. Selain itu, minum banyak air kosong antara 2-3 liter sehari.


Jom ber-OmegaGuard!


Untuk senarai harga runcit, klik SINI.
Untuk konsultasi PERCUMA dan harga lagi MURAH, hubungi saya sekarang. Pasti puas hati!


Wakil Pengedar Shaklee Anda
Nur Hifzan Muhamad Zanini (ije) 
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 933313 ] 
♥ Contact Number : 0136530440
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872 
 Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


** Shaklee ID 933313 boleh digunakan jika kawan-kawan nak beli sendiri di cawangan Shaklee yang berdekatan. Klik SINI untuk senarai cawangan Shaklee anda.

No comments: