28 February 2013

kelebihan vitamin E



Vitamin E mempunyai banyak kelebihan dan manfaat, antaranya:

1) Melindungi jantung - pengambilan harian 800IU untuk jantung sihat, meningkatkan kolesterol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platelet melekat ke dinding arteri

2) Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan.

3) Antioksidan yang kuat - pengambilan lebih dari 1200IU sehari berkesan melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumour, dan mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas.


4) Mempertingkatkan kemampuan reproduktif (kesuburan) - mampu meningkatkan kiraan sperma.


5) Memperbaiki arthritis

6) Memperbaiki parut

7) Vitamin cinta untuk hubungan suami isteri. ---> klik SINI untuk info lanjut

Berminat? Jom SMS/ WhatsApp saya di 0182704872 untuk sebarang pertanyaan. 

6 fakta tentang meal shakes



1. Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z, mineral dan ‘Trace Mineral’. Kekurangan ‘trace
mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.

*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk
kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel- sel imunisasi dan sebagainya.

*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan
untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.

*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan. 


*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.

*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.

*Sesuai untuk kanak-kanak serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

Berminat? Jom SMS/ WhatsApp saya di 0182704872 untuk sebarang pertanyaan. 

chewable vita-c 100mg

Perlu ke vitamin untuk anak-anak ni? Sejujurnya saya katakan, tidak perlu dengan syarat anak-anak tidak cerewet makan. Makan ikan, daging, telur, sayur-sayuran, buah-buahan, kekacang dan hasil tenusu dengan lengkap seperti piramid makanan sesuai dengan keperluan hariannya dan betul cara penyediaannya.

Namun begitu, kebanyakkan kanak-kanak hari ni sangatlah memilih makanan. Walaupun tidak semua begitu. Ada setengahnya hanya nak makan nasi + telur + kicap sahaja. Macam dalam iklan tv tu, anaknya hanya nak makan hotdog je. Huhu. Macam mana mereka nak dapat khasiat yang lain?

Di sinilah pentingnya pengambilan vitamin anak-anak. Kanak-kanak yang sedang membesar memerlukan zat dan nutrien yang penting dalam pertumbuhannya. Contohnya protein untuk tumbesaran, kalsium untuk membentuk tulang dan gigi yang kuat dan sihat, DHA untuk perkembangan otak dan mcm2 lagi.


Klik sini untuk senarai vitamin yang disyorkan untuk kanak-kanak --- >> SINI

Kali ni nak fokus kepada vitamin tersohor untuk kanak-kanak, Chewable Vita-C 100mg.


Menguatkan Fungsi Imunisasi. Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.
  • Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan
  • Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat
  • Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
  • Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan
Jom review testimoni daripada mommies yang dah bagi vitamin terhebat Shaklee untuk anak-anak tercinta mereka ---->> TESTIMONIAL VITAMIN KANAK-KANAK.

Berminat? Jom SMS/ WhatsApp saya di 0182704872 untuk sebarang pertanyaan. 


testimonial : vitamin kanak-kanak

Ok. Review secara pantas, testimonial vitamin untuk kanak-kanak.

FB : Iffah Anuar:
"Alhamdulillah. saya juga berikannya pada Faheem. Alhamdulillah, travel from Sgr - Cherating- Tgn - Melaka - Sgr...  ke ladang ayah, berpanas hujan..main lumpur..Faheem tidak demam/selesema/muntah2 spt sepupu yg lain.. Alhamdulillah...

Sy juge dah tidak bermusuh dengan matahari :) kalo dulu x boleh kne matahari migrain+rashes..+ demam + sakit2 sendi smp x boleh bgn..syukur.. setelah 1 Yr+ tekun amalkan shaklee"

FB : Beeha Yunos
"Since saya bg anak saya meashakes+omega, mmg dia jarang selsema (kalau tak sebulan sekali sure g pakar kanak2) dan susu mmg abis aje..dan makan pon selera..alhamdulillah..sayur sume makan, dah tak de masalah tak nak makan..and kalau demam atau selsema, 2 hari dah baik..alhamdulillah..akhirnya saya temui supplement yg serasi utk anak saya :)

FB : Rafaliah
" Irfan salah satu contohnya..dulu every mth demam, batuk n selsema pastu siap kena asthma attack. AlhamduLILLAH skang ni sgt better..:-) " 

FB : Azra Balqis Irdina
"bagus jugak mealshake nie ye..ank sy dlu x mo mkn..ble nk bg mkn msti nyorok blakang pintu..skrg lepas sy bg die mealshake..mkn mcm x ingt dunia..ble x bg mkn msti mrh..skrg sayur2 pon die mkn..dlu die paling benci kt sayur..gembira hati sy tgk die da berselera..pipi pon da berisi.." 


Nak tahu vitamin apa? Jom klik sini ---> VITAMIN KANAK-KANAK

Berminat? Jom SMS/ WhatsApp saya di 0182704872 untuk sebarang pertanyaan. 

Tips kulit cantik

Halllluuuu darls! Hari ni nak share testimonial diri sendiri. Hihi. 

Sampai bila nak tempek foundation. Sampai bila nak tonyoh muka dengan bedak compact. Sejak saya amalkan ESP dan SET D Oktober 2012 hingga sekarang (Februari 2013), dah tak susah-susah nak sapu bedak. Foundation apa tah lagi. Pergi sekolah pun ada yang tegur kulit muka fair. Ada yang tanya pakai bedak apa? Jawapan, 'saya tak pakai bedak pun'. Huu. Berbaloi kan? 


Jom sama-sama study tentang vitamin hebat Shaklee ni. Set kecantikan kulit atau SET D sangat famous! 




Set D mengandungi vitamin-vitamin hebat untuk mendapatkan kulit cantik iaitu B Complex, Vitamin C dan Vitamin E. 

B Complex: B for Beauty. Riboflovin juga dikenali sebagai B2 membantu mendapatkan kulit yang berseri dan rambut yang sihat.

Vitamin C: Anti oksida yang baik yang melindungi sel. Vitamin C adalah asas penting dalam penghasilan kolegen. Vitamin C membantu dalam proses pemulihan kulit terutama apabila tercedera.

Vitamin E : Anti oksida yang baik dan sangat powerful dalam penjagaan kulit. Mampu mencerahkan parut dan memulihkan luka. Melembabkan kulit juga mengurangkan kedutan.

Nak hasil yang lebih baik? Saya amalkan ESP setiap pagi sebelum sarapan. 

Apa kata pengguna lain?


* update on 3rd October 2013

Berminat? Jom SMS/ WhatsApp saya di 0182704872 untuk sebarang pertanyaan. 


VITAMIN TERBAIK DI AWAL KEHAMILAN

Ada ibu-ibu yang ingin mencuba vitamin Shaklee semasa mengandung namun masih risau dan tak tahu kebaikkannya. Di sini saya kongsikan pengalaman ibu mengandung yang telah mengambil vitamin Shaklee.









Nutrien penting untuk ibu hamil:

Peranan Protein:
Protein diperlukan untuk pertumbuhan fizikal dan pembinaan sel bayi. Ia juga diperkukan olej placenta, tisu-tisu amnion, tisu-tisu keibuan dan penghasilan susu ibu. Jelas sekali, kehamilan dan penyusuan ibu memerlukan kehadiaran protein. Jadi, haruslah ibu menambah sumber protein sihat dalam diet harian mereka. 


Peranan Asid Folik/Folat:
Asid Folik penting untuk pembentukan otak dan saraf tunjang. Malah, ia menyumbang dalam mencegah kecacatan semasa kelahiran seperti bifida spina. Pengambilan asid folik yang optimum perlu diambil secara berterusan sepanjang kehamilan dan dalam diet wanita yang masih subur.


Peranan Kalsium:
Kandungan kalsium yang mencukupi dalam diet ibu membantu bayi untuk mendapat tulang dan gigi yang sihat tanpa menggugat kalsium untuk keperluan tubuh ibu. Di samping untuk, khasiat kalsium sangat luas termasuklah menghalang kekejangan otot yang sering dialami ketika hamil dan kontraksi di saat melahirkan. 


Peranan Asid Lemak Omega 3
Juga dikenali sebagai DHA diperlukan untuk pembinaan otak dan retina. Ikan salmon dan ikan tenggiri mengandungi tinggi DHA tetapi tidak digalakan diambil lebih dari 2 kali seminggu kerana kandungan merkurinya yang tinggi. Jadi supplemen omega 3 adalah altenatif terbaik. 
Vitamin Shaklee apa yang sesuai untuk diambil oleh ibu mengandung?

Vitamin Shaklee yang disyorkan untuk ibu hamil mengikut peringkat kehamilan:

1) Untuk ibu hamil trimester 1 (0-14 minggu)


B Complex 
♥ mengandungi kesemua 8 vitamin B
♥ diformulakan dengan sistem penyerapan bioaktif untuk penyerapan yang lebih baik
♥ Dilengkapi dengan asid folik yang sangat mudah diserap tubuh 

Vitamin C 
♥ tinggi anti oksida untuk melawan radikal bebas dari pencemaran dan proses normal tubuh
♥ menguatkan antibodi untuk melawan penyakit 


Vitalea 
♥ multivitamin terbaik dengan formula zat besi yang menbantu menghasilkan darah yang sihat dan membantu fungsi badan secara keseluruhan. (tidak perlu ambil OBIMIN lagi jika mengambil Vita-lea)


Ostematrix/Kalsium
♥ mengandungi kandungan kalsium yang mencukupi untuk keperluan harian tubuh
♥ kadar penyerapan yang baik oleh tubuh
♥ lengkap dengan magnesium dan vitamin D untuk kebaikkan fungsi kalsium 



2) Untuk ibu hamil trimester 2 (14-28 minggu) dan trimester 3 (28-42 minggu)

Mommies perlu meneruskan pengambilan Set J di atas (4 vitamin) cuma perlu menambah dua lagi vitamin iaitu..

Omega Guard/Asid Lemak Omega 3 
♥ mengandungi minyak ikan (tidak berbau) dan terdapat DHA dan EPA yang penting untuk janin.

♥ menawarkan spectrum penuh asid lemak omega-3 yang bergred tinggi dan selamat dimakan.
♥ bagus untuk otak dan jantung bayi dan ibu. (fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata)

Energizing Soy Protein 
♥ rendah lemak -bukan GMO bermakna tidak diubah secara genetik
 lengkap dengan semua 9 asid amino penting yang diperlukan tubuh tetapi tidak mampu dihasilkan oleh tubuh. 

♥ memperbaharui sel-sel tisu, hormon dan enzim dalam tubuh. Malah, baik untuk pembentukkan kuku, rambut dan kulit. (mengelak kecacatan pada janin)
♥ ESP juga dapat membantu mommies yang mengalami masalah morning sickness.

Bertindaklah sekarang. Buat mommies yang sedang hamil, sentiasa ada peluang dan kesempatan untuk mommies mengamalkan pemakanan sihat semasa hamil. Vitamin Shaklee dapat memastikan keselamatan dan kesihatan yang terbaik buat mommies dan anak yang bakal lahir. InsyaAllah. 


Kongsikan artikel ini, jika ia berguna untuk orang disekeliling anda yang tersayang.

Berminat? Jom SMS/ WhatsApp saya di 0182704872 untuk sebarang pertanyaan. 

testimonial : ESP boleh turunkan berat badan?

hallllluuu!!

hari ni nak share tentang kebaikan ESP dalam usaha nak turunkan berat badan. 





Kaitan G.I. (Glisemic Indeks) ESP dengan PENGAWALAN BERAT BADAN

INDEKS GLISEMIK menetapkan TAHAP KARBOHIDRAT berdasarkan KESANNYA terhadap PARAS GULA dalam darah. Karbohidrat yang cepat dicernakan mempunyai tahap gula dalam darah yang tinggi manakala, tahap glisemik indeks yang rendah melepaskan gula ke dalam sistem secara perlahan. Maka dengan ini dapat MENGEKALKAN TAHAP GULA DALAM DARAH yang rendah dan ini AMAT PENTING BAGI MENGURANGKAN BERAT BADAN dan kesihatan dalam jangkamasa panjang.

Inilah sebabnya ada customer-customer saya yang boleh KURUS dengan ESP! Rebut peluang sekarang untuk mendapatkan ESP ini pada harga OFFER. :-)

Tak percaya? Jom hubungi saya di 0182704872 untuk sebarang pertanyaan. 

KELEBIHAN ALFALFA COMPLEX SHAKLEE

Harga runcit Alfalfa Complex (330 tablets) untuk Semenanjung Malaysia ialah RM53
Harga runcit Alfalfa Complex (700 tablets) untuk Semenanjung Malaysia ialah RM97
Hubungi saya untuk harga menarik!

~Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (MILKBOOSTER)
~Melegakan sakit sendi dan belakang.
~Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
~Memberi sensasi rasa sejuk (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
~Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
~Merawat arthitis
~Bagus untuk alergi dan ekzema
~Merawat athma
~Mencuci usus bagi membuang toksik
~Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
~Meneutralkan asid dalam badan
~Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
~Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
~Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
~Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
~Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
~Meningkatkan stamina seorang suami
~Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
~Membuang angin dalam badan


Dapatkan konsultasi percuma dengan menghubungi saya:-

27 February 2013

Vitamin Kanak-Kanak

Sakit demam lumrah kehidupan, tapi menjadi masalah untuk ibu bapa berkerjaya bila anak sering demam dan tak sihat.

APA PENYEBAB ANAK SERING JATUH SAKIT?

  • Salah satu penyebab anak sering demam ialah berkait dengan sistem imunitinya.
  • Sistem imun merupakan salah satu sistem paling sensitif dan kompleks dalam tubuh badan kita. 
  • Ia bekerja untuk menghapuskan bahan asing dan merbahaya dalam tubuh kita.
  • Senang kata, sistem imun akan mengenalpasti bahan yang sememangnya ada dalam tubuh badan secara semula jadi dan bahan-bahan asing atau memudaratkan kemudian menghapuskan atau meneutralkan bahan asing itu.

Semua perkara daripada pemulihan kepada kemerosotan yang disebabkan proses penuaan, hinggalah proses pemulihan daripada sesuatu penyakit, (walaupun cuma luka kecil), adalah bergantung kepada kecekapan sistem imun. Sistem imun ni umpama tentera yang menjaga tubuh kita dari dirosakkan oleh elemen luar yang boleh menjadikan kita sakit.

APAKAH SUPPLEMENT YANG SESUAI?



OmegaGuard
90 kapsul
Harga runcit semenanjung Malaysia RM136
Hubungi saya untuk dapatkan harga termurah di pasaran!

  • Penting bagi perkembangan dan fungsi otak
  • Meningkatkan sistem imunisasi
  • Menapis segala virus dan bakteria daripada badan
  • Kanak-kanak yang mengambil Omega-3 sedari kecil dapat mengurangkan jangkitan pernafasan

Meal Shakes
544 gram
Harga runcit semenanjung Malaysia RM113.75
Hubungi saya untuk dapatkan harga termurah di pasaran!
  • Mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan
  • Kaya dengan sumber kalsium dan protein
  • Amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar dengan kuat dan sihat
  • Pilihan protein soya terbaik anda
Chewable Vita-C 100mg
90 tablet
Harga runcit semenanjung Malaysia RM37.50
Hubungi saya untuk dapatkan harga termurah di pasaran!
  • Membantu mencegah jangkitan dan selsema
  • Antioksidan yang baik
  • Melawan radikal bebas dan sebagai anti penuaan
  • Membantu mengurangkan kerosakan pada badan akibat bahan kimia dan toksik.

INFO TENTANG SET KANAK-KANAK

  1. Set nutrisi ini memastikan anak-anak kita menerima jumlah vitamin yang mencukupi untuk memelihara kesihatan selular, fungsi organ utama yang normal dan pengeluaran tenaga yang mencukupi agar tubuh badan dapat mengekalkan kesihatan optimum. 
  2. Ia juga untuk menguatkan lagi mekanisma pertahanan tubuh badan terhadap bakteria, virus dan kulat, dengan kombinasi minyak ikan, b complex, dan antioksidan seperti Beta-Karotena, Vitamin C, Vitamin E serta juga selenium bagi membantu menguatkan lagi sistem imun tubuh badan anda dengan mengawal aktiviti radikal bebas yang merosakkan tubuh.
  3. Bagi anak-anak yang kurang selera makan, mengalami sembelit, sering mengantuk juga sesuai untuk mengambil set ini. 
  4. Ibu bapa yang prihatin tentunya mahukan yang terbaik untuk anak-anak. Jangan sembarangan memberikan mereka makanan tambahan. Pastikan ianya dari sumber semulajadi yang tidak memberi kesan negatif jangka panjang kepada kesihatan mereka.
TESTIMONI VITAMIN KANAK-KANAK SHAKLEE

Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3 

Testimoni 4

Testimoni 5 

Testimoni 6 

Testimoni 7

Testimoni 8 

Testimoni 9

Klik SET KANAK-KANAK untuk info lanjut.

Berminat? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.



SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!


Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

atasi hb rendah di kalangan ibu mengandung

Masalah Hemoglobin rendah (HB low) di kalangan ibu mengandung Di Malaysia, antara masalah yang dihadapi ibu hami selain masalah diabetis atau tekanan darah tinggi adalah masalah hemoglobin rendah (HB low). 

Paras normal hemoglobin bagi wanita adalah di antara 11.5 hinga 16.5g/dL manakala lelaki adalah 12.5 hingga 18.5g/ dL. Apabila paras hemoglobin tidak mencukupi, seseorang itu berisiko untuk mendapat anemia. Secara umumnya, hemoglobin ialah protein yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh tisu badan . Apabila sel darah merah yang matang dan membawa oksigen ini semakin berkurangan, di sinilah serangan anemia bermula.


Simptom awal anemia:
1. Sentiasa letih
2. Pening kepala atau pitam
3. Apabila melakukan aktiviti fizikal, mudah mendapat sesak nafas
4. Warna kulit bertukar menjadi pucat
5. Penurunan berat badan
6. Kadar denyutan jantung yang cepat
7. Lemah daya ingatan


Antara punca masalah HB low:
1. Kekurangan faktor penting seperti zat besi, vitamin B12, folat dan ‘erythropoitein’
2. Kekurangan hormon : Paras hormon tiriod yang rendah
3. Gangguan pembentukan sel darah merah seperti talasemia


Risiko anemia di kalangan ibu hamil:
1. Peratusan tinggi untuk melahirkan anak pramatang
2. Pertumbuhan janin yang terencat semasa di dalam kandungan..

Supplement yang dicadangkan:



Berminat? Jom SMS/ WhatsApp saya di 0182704872 untuk sebarang pertanyaan. 

set penyusuan yang sesuai

♥♥♥
These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intented to diagnose, treat, cure or prevent and disease. 
♥♥♥

Diketahui umum, susu ibu menyediakan kesemua protien, gula, lemak dan vitamin yang diperlukan oleh bayi. Ia membantu melindungi bayi dari serangan penyakit dan jangkitan seperti jangkitan dalam telinga, alahan, muntah dan cirit-birit.

Antara faedah lain susu ibu adalah:
♥ mudah dihadam
♥ tidak perlu disediakan
♥ jimat belanja
♥ baik untuk alam sekitar

Untuk ibu dan bayi, penyusuan susu ibu dapat memberikan sentuhan fizikal, menjalin kemesraan dan mengeratkan ikatan kasih sayang.

Dari segi kesihatan, ibu yang menyusu mendapat banyak faedah seperti:
♥ membakar lebih banyak kalori
♥ membantu mengembalikan berat badan asal dengan cepat
♥ membina kekuatan tulang
♥ melambatkan kedatangan haid (menjarakkan kehamilan)
♥ mengurangkan risiko kanser ovari dan kanser payudara
♥ membantu rahim kembali kepada saiz asal dengan cepat

Terdapat banyak pilihan set penyusuan yang boleh di pilih mengikut kesesuaian ibu dan bajet masing-masing. Antara set penyusuan Shaklee adalah:

1. SET 3M (Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa, Ostematrix dan ESP)
2. SET E (Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa dan Ostematrix)
3. SET B (Vitalea, B Complex, Vitamin C dan Alfalfa)
4. SET EU FOUR PACK (Vitalea, B Complex, Vitamin C dan Ostematrix)

Review Ringkas tentang vitamin dalam set penyusuan ini:

Vitalea
♥ penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan
♥ meningkatkan kecerdasan mental dan ketahanan daripada penyakit
♥ menolong fungsi normal penghadaman dan selera makan

B-Complex 
♥ menggalakkan kesihatan jantung, metabolisma tenaga dan replikasi DNA yang sihat.
♥ menukarkan makanan menjadi tenaga
♥ mengurangkan simptom kemurungan dan tekanan
♥ meningkatkan fungsi otak

Vitamin C (Sustained Released Vita-C Plus)
♥  anti-oksidan semulajadi
♥ mengekalkan integriti sel
♥ menggalakkan gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah supaya sihat
♥ menolong mengurangkan simptom alergi

Alfalfa Complex
♥ kaya dengan nutrisi dan mineral surih
♥ mengandungi enzim penting untuk penghadaman makanan
♥ melegakan rasa kebas dan sakit sendi
♥ mengurangkan toksin dan merendahkan kolestrol

Ostematrix
♥ mengekalkan tekanan darah normal
♥ menolong pengecutan otot dan saraf
♥ mengurangkan simptom PMS (kembung, kejang, bengkak air, baran dan kemurungan)

ESP
♥ mengoptimakan penyerapan suplemen lain
♥ membekalkan tenaga
♥ menyuburkan kesihatan kulit, rambut, kuku dan otot
♥ penting untuk kanak-kanak, ibu menyusu dan mereka yang sedang pulih dari sakit

Jom review satu-satu set penyusuan yang ada.

1. SET 3M 

Ia menjadi set PALING LARIS. Siapa yang disarankan mendapatkan set ini?
♥ ibu kepada bayi kembar
♥ ibu yang melakukan induce lactation atau yang mahu menyambung semula penyusuan yang terhenti / relaktasi.
♥ ibu yang mahu mengumpul stok
♥ ibu yang mempunyai berat badan bertambah namun berat badan anak tidak bertambah.
♥ ibu yang mempunyai hasil perahan lambat atau kurang 1 oz digalakkan ikhtiar set ini.

2. SET E

Siapa yang sesuai mengambil set E ini?
♥ ibu yang sering keletihan
♥ ibu yang alah dengan susu lembu
♥ ibu yang ada masalah kekurangan kalsium
♥ ibu yang stress dengan kerja seharian

3. SET B

Siapa yang memerlukan set B ini?
♥ ibu yang tiada masalah penyusuan (setiap perahan menghasilkan lebih daripada 3oz susu)
♥ ibu yang mahu memperkayakan nutrisi susu ibu
♥ ibu yang sihat dan mahu mengekalkan kesihatan
♥ bayi yang mempunyai masalah ekzema

4. SET EU FOUR PACK

Set ini sangan sesuai untuk:
♥ ibu yang mengandung dan mampu meneruskan penyusuan ibu (tandem nursing)
♥ ibu yang keletihan
♥ ibu yang anaknya mempunyai alah pada herba
♥ ibu yang sering mengalami masalah sakit belakang dan cramp.

Diharap info ini dapat membantu para ibu yang berniat suci meneruskan penyusuan ibu kepada bayi comel masing-masing. Buatlah pilihan bijak, gunakan kesempatan menyusukan anak agar anak mendapat nutrisi secukupnya. InsyaAllah.

KLIK untuk --->> TESTIMONIAL mommies yang berjaya dengan Set Penyusuan Shaklee.

Berminat? Jom SMS/ WhatsApp saya di 0182704872 untuk sebarang pertanyaan. 

03 February 2013

testimonial : ESP cantikkan kulit dan meriahkan susu

Alhamdulillah, selepas berkongsi kebaikan ESP, ramai yang order ESP untuk menganjalkan semula dan mencantikkan payudara. Dan ramai juga yang ragu-ragu, betul ke ESP ni boleh diambil oleh ibu menyusu? Khas untuk anda semua, saya kongsikan testimonial pengambilan ESP.

1) testimoni ibu yang dapat menghasilkan susu yang meriah dengan pengambilan ESP dan Alfalfa (set asas penyusuan)



2) testimoni isteri yang dipuji suami kerana kulit mukanya berubah kelihatan kemerah-merahan semenjak mengamalkan ESP.


So, apa lagi mommy-mommy semua. Tak rugi mencuba. Banyak kelebihan ESP. Boleh tambah susu. Bagi yang tidak menyusu, boleh cantikkan kulit. Berbaloi!!

Tak percaya? Jom hubungi saya di 0182704872 untuk sebarang pertanyaan.