23 May 2013

testimonial: cantik dengan ESP

Seperti diketahui umum, ESP produk terbaik dan terlaris Shaklee kerana manfaat dan kebaikannya yang menggunung tinggi! ;)


Jom baca testimonial pengguna yang dah cuba ESP. 

Testimonial 1

Testimonial 2

Testimonial 3

Testimonial 4

Testimonial 5 

Testimonial 6

Testimonial 7

Testimonial 8

Testimonial 9

Testimonial 10 

Testimonial 11 

Testimonial 12 

Testimonial 13 


Nak tahu lebih lanjut tentang ESP Shaklee? Klik SINI ---> 10 soalan popular tentang ESP


Wakil Pengedar Shaklee Anda
Nur Hifzan Muhamad Zanini (ije) 
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 933313 ] 
♥ Contact Number : 0136530440
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872 
♥ Emel : hifzan2286@gmail.com
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.**





22 May 2013

Top 7 Suplemen Vitamin, Mineral dan Tambahan Herba Anti Penuaan


Kami Tentang Kesihatan! Shaklee, kita nombor satu kesihatan semulajadi dan syarikat pemakanan di Amerika Syarikat. Kami Shaklee, dan Shaklee telah membuat orang sihat selama lebih 50 tahun. Kami fikir kesihatan adalah perkara yang paling penting di seluruh dunia. Tanpa itu, anda tidak mempunyai apa-apa. Kini, dengan pemakanan Shaklee anda boleh kekal sihat lebih lama. Produk Shaklee adalah selamat, kuat dan mereka adalah 100% terjamin.



1. Vivix - 10 kali lebih berkuasa daripada resveratrol sahaja, Vivix ™ adalah di bahagian atas senarai Penuaan Vitamin Anti Tambahan kami. Vivix ™ Cellular Tonik Anti-Penuaan adalah satu kejayaan revolusi dalam memerangi penuaan selular. Dibangunkan selepas bertahun-tahun penyelidikan oleh Shaklee Corporation, Vivix adalah anti-penuaan tambahan yang terbaik di dunia. Dalam kajian makmal,

Diformulasikan dengan Resveratrol yang paling kuat di dunia, bahan-bahan Vivix telah memberi kesan kepada empat mekanisme utama penuaan selular. Satu bekalan 30-hari Vivix memberikan jumlah yang setara resveratrol yang terdapat dalam 3,000 gelas wain merah, dan bahan-bahan Vivix telah dibuktikan dalam kajian makmal sebagai 10x lebih berkuasa dalam melambatkan mekanisme utama penuaan daripada resveratrol sahaja. butir-butir




2. CarotoMax - Popular dengan kandungan antioksida. Apabila anda tidak boleh makan 5 - 7 hidangan buah-buahan segar dan sayur-sayuran setiap hari seperti yang disyorkan oleh USDA, suplemen berkuasa ini mendapat anda dilindungi. Ia diformulasikan dengan karotenoid, flavonoid, lutein, beta karotena, lycopene. Pengambilan harian purata adalah hanya 8 mg-CarotoMax menyediakan lebih 13 mg daripada karotenoid yang sangat berfaedah.

CarotoMax:

♥ membantu mengekalkan kesihatan keseluruhan kesihatan dan jangka panjang mata, jantung, kulit, paru-paru, prostat, dan serviks
♥ menyokong sistem imun yang kuat dan ia larut lemak.
♥ mengandungi ekstrak unik pekat daripada tomato, mikro-alga, minyak sawit, dan marigold.
♥ menggalakkan kesihatan yang baik dan kesejahteraan dan menyediakan sokongan antioksidan yang kuat.



3. Vitamin E, dengan gabungan Selenium dan ekstrak biji anggur. Diformulasikan secara semulajadi bagi jantung, kolon, prostat dan kesihatan imun, Selenium dan Ekstrak Biji Anggur (proanthocyanidins) digabungkan untuk penghantaran cepat. Vita-E Complex ® juga mengandungi antioksidan larut lemak yang kuat. Vitamin E juga menyokong jantung, otak, dan kesihatan prostat dan menggalakkan paru-paru, kolon, dan fungsi imun.

Satu kapsul gel lembut kami menyediakan 400 IU semulajadi sumber vitamin E, 65 mcg selenium sebagai pelengkap kepada aktiviti vitamin E dan 38 mg ekstrak grapeseed mengandungi proanthocyanidins, sebatian yang muncul untuk mempunyai ciri-ciri anti-oksida yang lebih kuat daripada kedua-dua vitamin C dan E.




4. Omega 3 - DHA Omega Guard Minyak Ikan suling Terbaik di Dunia dengan EPA, DHA dan ALA. Mengandungi spektrum penuh tujuh semulajadi Omega-3 asid lemak: EPA, DHA, ALA, dan banyak lagi. EPA memberi manfaat kepada jantung dan sendi, manakala DHA adalah penting untuk perkembangan otak dan fungsi. * Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung † Ultra tulen, gred farmaseutikal, diproses melalui penyulingan molekul triple (merkuri dan bahan cemar dikeluarkan) minyak ikan terbaik dunia dengan penuh spektrum potensi tujuh omega-3. 




5. Vitamin C - Vita C Antioksidan Selular dan Perlindungan Imun Badan. Anda mampu melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C. Dan apabila diambil Vita C hanya bertahan 3-4 jam. Shaklee berterusan Release Vita-C 500 mg menawarkan kelegaan berterusan masa perlindungan jam selepas jam dengan menggunakan sistem kelegaan berterusan proprietari. "the-do-everything" nutrien, vitamin C adalah antioksidan yang kuat.

Sustained Release Vita-C menyediakan:

Potensi vitamin C yang tinggi
♥ Satu sistem yang berterusan melepaskan hak milik yang menyampaikan vitamin C bersamaan oren satu dan setengah setiap jam selama lima jam.
♥ Satu formula yang membantu mengekalkan pertahanan semulajadi antioksidan, integriti sel, dan kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot, dan saluran darah. mengetahui lebih lanjut


6. OsteoMatrix ® Untuk Optimum Kesihatan Tulang datang penuh dengan Kalsium, Vita D, K dan Magnesium Gabungan dalam Satu! Anda perlu lebih daripada sekadar kalsium untuk membina tulang yang kuat. OsteoMatrix menyediakan matriks unik nutrien penting termasuk kalsium, vitamin D dan K, magnesium, dan banyak lagi untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat. Ia terbukti secara klinikal untuk meningkatkan penyerapan kalsium, dan kecil, caplets bersalut adalah mudah untuk menelan! OsteoMatrix klinikal terbukti menyediakan matriks unik nutrien penting yang melampaui kalsium untuk membina dan mengekalkan tulang dan gigi yang kuat.

Di samping itu untuk membina tulang dan gigi yang kuat, nutrisi dalam OsteoMatrix:

Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
♥ Membantu dalam pengecutan otot dan penghantaran saraf
♥ Membantu mengurangkan gejala PMS seperti kembung, kekejangan, retensi air, cepat marah, dan kemurungan
♥ Menyediakan 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang paling pekat dan mudah diserap alam semula jadi
♥ 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang dan menguatkan mereka
♥ 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

** Senaman dan pemakanan yang sihat dengan kalsium tambahan boleh mengurangkan risiko osteoporosis, terutamanya dalam orang tua. Pengambilan kalsium yang mencukupi adalah penting, tetapi pengambilan harian melebihi 2,000 mg tidak akan memberikan apa-apa manfaat tambahan.




7. ESP Protein Soya - Kuasa Protein Untuk Tenaga Tahan Lama

Protein adalah satu blok bangunan penting untuk kesihatan. Kritikal untuk mengekalkan otot, membaiki tisu, pembentukan darah yang sihat, imuniti dan hampir setiap fungsi dalam badan anda. Protein soya kami adalah berkualiti tinggi dan mempunyai pelengkap penuh dengan asid amino. Ia menyampaikan Tenaga mampan, dengan Kualiti Tertinggi Protein Berasaskan Loji Available!

Ini rendah lemak, bukan GMO (bukan organisma diubah suai secara genetik) protein biologi yang lengkap mengandungi semua sembilan asid amino penting. Ia adalah ideal untuk seisi keluarga, memberi anda 14 gram hati yang sihat protein soya setiap hidangan 

* Lebih daripada satu alternatif makanan ringan yang sihat, Energizing Protein soya adalah cara yang lazat untuk menjana badan anda dengan berkualiti tinggi, protein soya sihat jantung. * jam selepas jam, ia menawarkan lif tenaga diukur

Energizing Soy Protein juga:

♥ Semula jadi rendah lemak
♥ Bebas kolesterol
♥ Penuh dengan semua asid amino penting.
♥ Sebagai sebahagian daripada diet yang sihat: ** Membantu membina otot, kulit, dan hormon
♥ Menyokong sistem imun
♥ Mengekalkan paras kolesterol yang normal
♥ Menggalakkan kesihatan jantung dan prostat.
♥ Mengandungi isoflavon soya, yang boleh membantu mengurangkan 'hot flashes' dan menggalakkan kesihatan payudara.


Vitamin tambahan penting kami menyediakan asas teras pemakanan yang teras untuk kesihatan keseluruhan dan kesejahteraan. Mereka termasuk Vita Lea (Multi-Vitamin), Vita B, Lecithin, DTX dan Zinc.

Jika anda sedang merancang untuk memulakan diet pemakanan yang sihat dan atau pelan pemakanan tambahan tetapi anda tidak pasti di mana untuk memulakan, berasa bebas untuk menghubungi saya. Tiada kewajipan. Hubungi saya.



Wakil Pengedar Shaklee Anda
Nur Hifzan Muhamad Zanini (ije) 
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 933313 ] 
♥ Contact Number : 0136530440
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872 
♥ Emel : hifzan2286@gmail.com
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.**


21 May 2013

Vivix : suplemen anti penuaan terbaik di dunia

Ramai yang memberikan tanggapan positif apabila berbicara tentang anti penuaan. Tidak kurang juga yang melontarkan tanggapan negatif seolah-olah cubaan melawan takdir ketentuan Ilahi. Ini adalah tidak benar kerana perubatan anti penuaan mempunyai matlamat menghindari penyakit dan masalah manusia apabila berhadapan dengan isu-isu penuaan.

Apakah anti penuaan?

Anti penuaan adalah cabang kesihatan yang membolehkan kita hidup sihat pada usia tua, mengekalkan kesihatan dan kehidupan ideal manusia. Ia mengekalkan fungsi organ dalama seperti jantung, buah pinggang, kelenjar-kelenjar yang penting serta kesihatan otak manusia. Ia juga menjadikan kelenjar hormon dalam tubuh kita berfungsi semula sebagaimana semasa muda.

Apakah penyakit yang berkaitan dengan penuaan sel (ageing)?

Usia tidak dapat ditolak. Namun jika kita mengamalkan perubatan anti penuaan sedari muda, kita dapat menghalang penyakit-penyakit dan masalah penuaan.

Masalah penuaan bagi lelaki:
Andropaus. Lelaki menjadi murung, kurang bertenaga, mudah marah dan mudah tertekan.
BPH prostat menjadi bengkak dan menganggu sistem urinasi (kencing). Mula mendapat jangkitan kencing yang kerap.
ED adalah masalah menegangkan zakar.

Bagi wanita pula:
Menopaus
Masalah pada payudara
Masalah rahim dan vagina

Bagi lelaki dan wanita:
Artherosclerosis
Darah tinggi dan kencing manis
Dementia (nyanyuk atau pelupa)


Apakah nutrisi yang berkaitan dengan anti penuaan?



Vivix merupakan satu campuran botani keluaran Shaklee yang merupakan cecair/jus ajaib yang dipanggil sebagai tonik awet muda dan turut memberi sokongan sebagai anti pengoksida. Vivix merupakan suplemen anti-penuaan terbaik di dunia yang dibangunkan hasil penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee.

Kenapa Vivix agen anti-penuaan terbaik?

Di dalam kajian makmal, ramuan utama Vivix telah menunjukkan kesan hebat terhadap empat mekanisme penting penuaan pada peringkat sel-sel di dalam tubuh kita, seterusnya meransang penuaan yang sihat. 

1) Melindungi dan memperbaiki DNA sel
Setiap hari, sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan ini merosakkan pengkalan data genetik lalu menghasilkan "typo" yang mengganggu fungsi sel dan memendekkan usia.


2) Mengaktifkan pengawalan genetik utama yang membantu melambatkan penuaan pada peringkat sel.
3) Menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitokondria untuk meningkatkan paras tenaga di dalam sel. Mitokondria merupakan penjana tenaga di dalam sel yang menghasilkan tenaga yang diperlukan. Apabila kecekapan mitokondria menurun, fungsi sel turut menurun.


4) Melambatkan pembentukan protein AGE (Advanced Glycation End products)
Penimbunan protein AGE boleh menyebabkan kerosakan pada sel yang akan mengganggu keutuhan sel dan memendekkan usia.




Apa kandungan dalam Vivix dan keistimewaannya?

Vivix mengandungi campuran unik 4 jenis botani yang kaya dengan polifenol. Polifenol merupakan sebatian yang mengandungi khasiat antioksida dan sel anti-penuaan semulajadi.


Lobak ungu adalah sumber vitamin A terbaik. Ia mengandungi fitokimia yang mengandungi antioksidan, antibakteria, antiradang penyakit serta mengurangkan risiko penyakit jantung. 

Anggur muskat yang juga dikenali sebagai anggur nombor satu di Amerika menimbulkan kekecohan di kalangan masyarakat kerana kebaikannya yang boleh membuatkan kulit bertambah muda serta memberi kesihatan berpanjangan. Anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksidan dan mempunyai ciri anti-radang. Ini kerana sebatian phenolik tertumpu pada bahagian biji. Jika dibandingkan anggur lain, ia mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terdapat dalam arak merah yang terbukti berfaedah bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan. 

Elderberi merupakan tumbuhan yang baik untuk kesihatan. Ia adalah tumbuhan lasak tanah lembap di sepanjang tepi jalan dan sungai hanya di Eropah dan Amerika Utara. Elderberi sudah digunakan sekian lama dalam perubatan tradisional bagi mengubati asma, sembelit, artritis dan selesema. Tumbuhan ini adalah antioksidan yang kuat dan melindungi sel daripada kerosakan disebabkan toksin alam sekitar, diet tidak seimbang serta tekanan.

Polygonum cuspidatum sejenis pokok saka terbesar di Asia adalah sumber semula jadi resveratrol sama seperti yang terdapat pada kulit anggur merah dan biji anggur merah. Tumbuhan ini mempunyai banyak faedah kesihatan dan sering terdapat dalam produk antipenuaan. Ini kerana kandungan resveratrol membantu memperlahankan proses penuaanmerendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah dan mengurangkan lebihan lemak yang tidak diperlukan tubuh.

Jenama produk kesihatan terkenal Shaklee memperkenalkan minuman kesihatan Vivix Botanical Beverage Mix yang menghimpunkan semua kebaikan tumbuhan berkenaan. Malah ia adalah produk terlaris dengan jualan sejuta botol sejak tahun pertama diperkenalkan di Amerika Syarikat (AS) dan Kanada. Menurut Ketua Pegawai Saintis Shaklee Corporation Amerika Syarikat, Dr Carsten R Smidt, Vivix adalah kuasa baru menghalang proses penuaan wajah.



Kandungan anggur muskat, elderberi, lobak ungu dan polygonum cuspidatum terbukti membantu untuk melawan penyakit serta melambatkan proses penuaan.
Jika anda sedang merancang untuk memulakan diet pemakanan yang sihat atau pelan pemakanan tambahan tetapi anda tidak pasti di mana untuk memulakan, berasa bebas untuk menghubungi saya secara percuma. Tiada kewajipan. Hubungi saya. 

Wakil Pengedar Shaklee Anda
Nur Hifzan Muhamad Zanini (ije) 
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 933313 ] 
♥ Contact Number : 0136530440
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872 
♥ Emel : hifzan2286@gmail.com
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.**

07 May 2013

Hilangkan Sakit Sendi dan Lenguh Badan

Advanced Joint Health Tablet (AJHT)
60 biji/botol
RM125.00 (WM)


Hubungi saya untuk dapatkan harga istimewa.



1. Meningkatkan Keselesaan Sendi 


Ekstrak Boswellia adalah gum resin dari pokok Boswellia serrate. Ekstrak Boswellia digunakan dalam perubatan Ayurveda untuk menyokong kesihatan sendi sejak berkurun lamanya (lebih 5,000 tahun ~ merawat osteoarthritis & rheumatoid arthritis). Bahan aktif utama extrak Boswellia ialah Asid Boswelik (AKBA, asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi. AKBA menyokong kesihatan sendi dengan menghalang bahan kimia daripada menyerang tulan rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.


2. Bertindak Sebagai Kusyen

Ekstrak Jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi untuk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemiliharaan tulang rawan. Glukosamina adalah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir (bendalir sinovial) bagi melincirkan sendi. Glukosamina juga ditemui dalam tendon dan ligamen. Namun semakin tubuh menua, jumlah glukosamina yang dihasilkan oleh tubuh semakin merosot. Banyak kajian yang diterbitkan menunjukkan yang suplemen ekstrak jagung dapat menggalakkan kelenturan, penggerakkan bebas dan menjadikan sendi lebih fleksibel. Dan lagi, kajian bertahun-tahun juga mengesyorkan yang suplemen ekstrak jagung dapat menyumbang kepada kesihatan sendi dalam jangkamasa panjang.

3. Memelihara Tisu Penyambung yang Sihat


Zink, tembaga, mangan dan vitamin c membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan kompenan tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.



## Pengambilan AJHT 2 biji sehari membantu melegakan ketidakselesaan sendi dalam masa 5 hari.


Jom review consumers yang berpuas hati dengan suplemen AJHT!


Testimonial 1:



Testimonial 2:

Testimonial 3: 

Testimonial 4:

Testimonial 5: 

Testimonial 6: 

Testimonial 7: 

Testimonial 8: 


Wakil Pengedar Shaklee Anda
Nur Hifzan Muhamad Zanini (ije) 
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 933313 ] 
♥ Contact Number : 0136530440
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872 
♥ Emel : hifzan2286@gmail.com


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.**



03 May 2013

Get Clean® Water Pitcher

Assalamualaikum

Ingatkan Shaklee ni bekalkan suplemen je. Rupa-rupanya wujud Get Clean Water Pitcher.

Sistem penapis air. Macam mana rupanya?




Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multipaten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat dengan menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula dan berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!


• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak!


• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak


KEISTIMEWAAN SHAKLEE GET CLEAN WATER PITCHER

SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain.

Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos


Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa


Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM: Memelihara alam sekitar

Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.



5 sebab anda perlu memiliki Water Pitcher ini:

  1. Murah -Hanya beberapa sen bagi seliter air . Tak payah nak beli berbotol-botol air mineral.
  2. Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak - mmg halus dan pure rasa air ni.. cer rasa dan nilaikan sendiri.. Kalau siapa2 yg ada beli ESP (soy protein)….. boleh bancuh dgn air dari water pitcher ni.. mmg tak berketul.. dan lazat.. sungguh tak tipuuu..
  3. Tidak memerlukan kuasa elektrik-Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras ..
  4. Ringan dan mudah dibawa kemana-mana.. so kalau rasa nak travel or gi holiday.. leh angkut bwk sekali..takpayah bukak tutup water filter kat rumah
  5. Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak..takyah masak2 dulu air tu.leh terus minum..seriussss… senang kannn
Testimonial mereka yang dah menggunakan water pitcher ni.

  • Nur Izzati Che Jawias: Memang sgt sedap!!! highly recommended.best2, dah la jimat, senang, mesra pengguna dan yg penting-air kosong pon rasa sedap wooo! Meh dtg umah sapa2 nk cuba..
  • Pn Syuhada: Hari semalam dah mula pasang dan guna pitcher ni. Mula-mula rasa was2 nak minum airnya… yer la tak perlu dimasak, tentu tak terbayang macam mana rasanya menelan air paip… Mesti loya… kemudian gagahkan hati untuk minum… Sekali teguk, dalam hati berbisik ’Eh, sedap la...” kemudian teguk lagi dan lagi… Sampai tinggal setengah jag… hahaha… Memang sedap airnya… Malah lebih sedap dari air paip yang telah dimasak…
  • Ummi Nida Norazmi Saya pon dah guna (br 2hari..hehehe)..mmg best sgt..xde komplen dr hubby & anak.. Klau beli benda lain,ckp mahal la,bazir la..berbaloi2..!!!
Wakil Pengedar Shaklee Anda
Nur Hifzan Muhamad Zanini (ije) 
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 933313 ] 
♥ Contact Number : 0136530440
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872 
♥ Emel : hifzan2286@gmail.com


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.**


02 May 2013

Vitamin Kesuburan Yang Sangat Berkesan

Assalamualaikum

Setiap pasangan yang berkahwin mengimpikan cahaya mata bagi menyerikan lagi rumah tangga yang dibina. Shaklee mempunyai suplemen hebat dalam membantu bakal mommy dan daddy untuk mempunyai cahaya mata. 


Set kesuburan Shaklee

Set kesuburan Shaklee terdiri daripada 6 suplemen penting:




Basic for parents-to-be:

1. Vitalea
2. B Complex

Daddy-to-be:

1. Vitamin E
2. Zinc 

Mommy-to-be:

1. GLA Complex
2. Alfalfa

Bagaimana vitamin ini berfungsi?


PARENTS-TO-BE

VITA-LEA:

Vita-Lea Iron Formula mengandungi 28 multivitamin dan multimineral yang membekalkan kesemua nutrien yang diperlukan oleh tubuh. Pendek kata, ia memenuhi ruang-ruang kosong dalam tubuh kita dengan nutrien yang tidak dibekalkan dalam diet harian kita. Bila badan dah cukup nutrien, pasti ia dapat berfungsi dengan lebih cekap.

B-COMPLEX:

B-Complex penting terutama bagi mommy yang merancang untuk hamil kerana ia mengandungi asid folik yang diperlukan di awal kehamilan bagi mengelakkan bayi mengalami spina bifida. Lengkap dengan kandungan vitamin B6 (13.5mg), B12 (40.5mcg) dan asid folik (200mcg). Pengambilan B-Complex amat disarankan bagi mengelakkan anemia yang boleh menyebabkan masalah kesuburan serta mengurangkan risiko kecacatan janin dan kecacatan tiub neutral.


DADDY-TO-BE

VITA-E COMPLEX:

Vita-E Complex terkenal sebagai 'vitamin cinta'. Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran darah, mencegah pembentukan darah beku, membentuk sel-sel baru (termasuk RNA & DNA), ianya amat terkenal sebagai vitamin yang mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelakian dan menyuburkan organ reproduksi lelaki dan wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel dan duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, kandungan selenium yang cukup dapat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

*banyak info tentang Vitamin E sebagai Vitamin Cinta ---- SINI



ZINC COMPLEX:
Zinc Complex sangat penting bagi kaum lelaki. Zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukan hormon testosteron, membantu mengekalkan jumlah air mani, membantu mengekalkan paras testosteron yang bersesuaian, serta membekalkan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose Nucleid Acid). Secara keseluruhannya, zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sprema yang sihat. Kekurangan zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma abnormal dan penyakit prostat. Zink juga digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.

MOMMY-TO-BE

GLA COMPLEX:
GLA Complex diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti, yang juga dikenali sebagai "Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)". Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah dan likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio, dan ke telur (ovum). Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi). 

Lagi tentang GLA Complex yang membantu memudahkan mommy untuk hamil --- SINI


ALFALFA COMPLEX:

Alfalfa Complex diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasa "sakit ketika bersama", membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah). Ada juga sesetengah sumber yang mengaitkan Alfalfa bantu di dalam masalah PCOS.

Ini adalah antara vitamin atau supplemen yang disarankan untuk meningkatkan kesuburan suami dan isteri yang sedang berusaha untuk mendapatkan cahaya mata, di samping meningkatkan tahap kesihatan kedua-dua suami dan isteri. 


Kita hanya mampu merancang, berusaha dan berdoa. Allah S.W.T yang menentukan .Yang penting, jangan berputus asa untuk berusaha dan berdoa kepada Allah untuk dikurniakan cahayamata. InsyaAllah.


Harga runcit bagi SET LENGKAP KESUBURAN (6 suplemen) ialah RM467.

Hubungi saya untuk harga menjunam!

Set asas kesuburan Shaklee

Disamping itu, Shaklee juga menawarkan SET ASAS KESUBURAN SHAKLEE




Dengan hanya 3 suplemen asas; Vitamin E, Zinc Complex dan GLA Complex, insyaALLAH dapat membantu menyelesaikan masalah kesihatan berkaitan kesuburan anda. 


Harga runcit untuk SET ASAS KESUBURAN (3 suplemen) ialah RM270

Hubungi saya untuk tawaran harga menarik!

Apa kata mereka?




We do our best, let Allah do the rest. 

Ingin dapatkan produk ini  secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya kerana saya bersedia untuk menyelesaikan masalah kesihatan anda.


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini