22 January 2014

KENAPA PERLU DETOX?

Kenapa perlu detox?Detox penting untuk mengeluarkan toksin berlebihan dalam badan. Mungkin ada yang pernah berdiet tapi tak nampak kesannya. Puncanya mungkin masalah detox. Bila toksin terlampau banyak, badan akan sukar untuk menyerap nutrient yang diambil samada daripada supplement atau diet harian.
Anda tahu tak perkara pertama yang perlu anda lakukan sebelum mengambil supplemen adalah mencuci usus/detoks? Kenapa perlu detox? Sebab bila badan dah detoks, badan kita akan menyerap supplemen dan khasiat supplemen secara optimum.  • Usus adalah bahagian terakhir dalam rantaian pemprosesan makanan, di mana SEMUA makanan yang kita makan akan diproses untuk mendapatkan nutrisi yang amat diperlukan tubuh badan kita.
  • Kekurangan serat dan air dalam makanan adalah punca utama terjadinya intestinal disorders (gangguan dalam sistem pencernaan - usus).
  • Usus kecil mudah untuk menyerap nutrisi.
  • Tekanan boleh memberi kesan kepada penyerapan nutrisi dan akan menyebabkan iritasi kepada usus kecil.
  • Usus besar boleh menyerap mineral dan air.
  • Apabila membran (lapisan dinding) usus besar tidak sihat, ia tidak boleh berasimilasi (melakukan proses pertukaran zat) dan menyerap mineral dan vitamin yang boleh mengundang pelbagai penyakit(tidak kira berapa banyak makanan tambahan yang kita ambil)
  • Kesihatan tubuh badan kita terpelihara jika sistem usus kita berfungsi dengan baik.


Mengapa detox / mencuci usus penting?

Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.

Anda mencari Vitamin untuk DETOX? cubalah Herb-Lax

Herb-Lax
120 tablet
Harga runcit semenanjung Malaysia ialah RM52
Hubungi saya untuk harga jimat!

Herb-lax adalah detox kolon secara lembut dan pembersih yang paling berkesan. Ia mengandungi 9 herba danamat digalakkan sebelum memulakan program tambahan anda. Ia membantu untuk menarik toksin dan racun keluar dari sistem anda. Jika anda mahu menggunakan sebagai julap, gunakan pada waktu malam, dan jika anda sedang mencari pembersih badan, Herb-Lax ialah jawapannya

Perlu diketahui bahawa usus anda hanya tahu untuk melakukan satu perkara iaitu menyerap. Ia tidak tahu perbezaan antara nutrien yang baik dan toksin, jadi ia akan menyimpan semua zat baik dan buruk. 

Untuk mengelakkan pencemaran badan, menjaga usus anda supaya sentiasa bersih dan sihat adalah satu langkah yang penting. Ingat! Semua penyakit bermula dalam kolon. 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan makanan tambahan semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, saya adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi saya.

Untuk senarai harga runcit, klik SINIUntuk konsultasi PERCUMA dan harga lagi MURAH, hubungi saya sekarang. Pasti puas hati! 


Wakil Pengedar Shaklee Anda
Nur Hifzan Muhamad Zanini (ije) 
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 933313 ] 
♥ Contact Number : 0136530440
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872 
 Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

** Shaklee ID 933313 boleh digunakan jika kawan-kawan nak beli sendiri di cawangan Shaklee yang berdekatan. Klik SINI untuk senarai cawangan Shaklee anda.

No comments: