11 April 2014

Buasir : Tip dan Panduan Melegakan Buasir

“Isteri melahirkan anak kedua kami secara normal. Dia mengalami buasir yang teruk hingga mengeluarkan darah”
Pasti terdapat sebilangan ibu-ibu yang baru sahaja melahirkan anak mengalami masalah di atas. Tak tahu apa nak buat? Mari kita selidik apakah buasir dan bagaimana melegakannya?

Hemorrhoid juga dikenali sebagai buasir terjadi akibat pembengkakan saluran vena darah pada kawasan dubur yang mengakibatkan pendarahan akibat tekanan ketika membuang air besar. Ia juga menyebabkan kegatalan dan kepedihan. Buasir kerap terjadi selepas kehamilan dan kelahiran iaitu salur darah vena mengembang akibat perubahan aras hormon badan.

Berikut adalah tip-tip bagi mengurangkan atau melegakan masalah buasir:
  •  Elakkan sembelit kerana ia akan memburukkan keadaan BUASIR. Makan banyak buah dan sayur berserat tinggi.
  • Minum banyak air bagi memastikan najis lembut.
  • Elakkan berdiri terlalu lama.
  • Kerap membuat senaman ringan untuk melancarkan peredaran darah
  • Gunakan ais untuk mengurangkan kesakitan ketika membuang air besar. Lakukannya dengan menekapkan ais pada kawasan buasir.
  • Gunakan cecair pelincir ketika membuang air besar bagi memudahkan pergerakan najis pada bahagian permukaan lubang dubur.
  • Dapatkan ubat-ubatan yang boleh membantu melembutkan najis serta mengelakkan sembelit.
  • Gunakan krim tahan sakit pada kawasan buasir untuk mengurangkan keradangan.

Bagi membantu masalah buasir, Shaklee menyediakan set buasir yang terdiri daripada:
OSTEMATRIX : Membantu mengurangkan sembelit dan melancarkan pembuangan air besar serta memberi keselesaan kepada anda apabila mengalami luka di bahagian dubur.


OMEGA GUARD : Baik untuk sendi dan otot. Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit. Jadi, omega membantu untuk mengecutkan otot yang bengkak tersebut.ZINC COMPLEX : Disarankan kepada pesakit buasir yang tahapnya lebih tinggi seperti keluar najis bersama darah dan membuang air besar dengan rasa yang sangat perit. zinc complex  membantu menyembuhkan luka di bahagian dalam dubur dengan lebih cepat.

Bagi anda yang mempunyai masalah buasir baik lelaki mahupun wanita, jangan bertangguh lagi. Dapatkan Set Buasir dari Shaklee kerana keberkesanannya memang terbukti berdasarkan banyak testimoni yang memuaskan.Testimoni pengambilan set Shaklee untuk merawat masalah buasir
oleh ibu berpantang


Untuk senarai harga runcit, klik SINI.
Untuk konsultasi PERCUMA dan harga lagi MURAH, hubungi saya sekarang. Pasti puas hati! :)


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872 
 Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

No comments: