05 April 2014

Produk Shaklee Untuk Wanita

ALFALFA COMPLEX
Antara masalah utama yang sering menghantui kaum wanita adalah masalah keputihan. Masalah ini datang menyerang wanita tak kira tua atau muda, bujang atau dah berkahwin. Keputihan adalah normal jika ia hanya lendir putih, jernih, cair, tidak berbau dan tidak berasa gatal. Tetapi keputihan itu boleh dikategorikan sebagai bermasalah apabila ia bersifat pekat, berwarna putih kekuningan, berbau dan diiringi rasa gatal. Jangan anggap ianya masalah kecil ataupun akan hilang dengan sendiri. Jika ia tak dirawat, tak mustahil ia akan merebak dan menyerang organ-organ penting dalam badan. Malah yang lebih teruk lagi, ia mampu merebak ke pasangan kita. Dimana kesannya organ seksual lelaki juga turut akan berasa gatal, melecet dan kemerahan.
Keputihan boleh disebabkan oleh:
 • Penggunaan/pengambilan antibiotic
 • Perancang keluarga
 • Pengambilan rawatan hormon
 • Ubat-ubat steroid
 • Minum air tak bertapis
 • Stress
 • Diabetes
 • Nutrisi yang tak seimbang seperti diet tinggi gula
Dengan itu, Shaklee telah memperkenalkan sejenis supplemen yang diberi nama Alfalfa. Alfalfa adalah tumbuhan yang jarang diperkatakan. Mungkin kerana ia bukan berasal dari negara kita. Alfalfa sebenarnya sejenis tumbuhan/ herba yang sangat kaya dengan nutrisi.
AWAS!!!! Tidak semua alfalfa adalah sama, alfalfa yang didapati di supermarket adalah alfalfa sprout (biji cambah). Alfalfa lain mungkin ditanam dengan kaedah yang tak mementingkan teknologi hijau. Alfalfa Shaklee diperbuat daripada daun alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA – ditanam tanpa pertisid, racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia.
Kebaikan Alfalfa bukan sahaja khusus untuk wanita tetapi, boleh juga dikongsikan bersama lelaki:
 1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia
 2. Sebagai penggalak susu yg mempercepatkan penghasilan susu badan untuk ibu meyusukan bayi
 3. Mencuci usus bagi membuang toksik
 4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’
 5. Memberi kelegaan semasa haid
 6. Merawat arthitis
 7. Bagus untuk elergi dan ekzema
 8. Merawat athma
 9. Menghilangkan kelesuan dan tekanan
 10. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan buah pinggang
 11. Meneutralkan asid dalam badan
 12. Merawat masalah keputihan pada wanita
 13. Membesar dan menegangkan payudara
 14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
 15. Memulihkan urat selepas bersalin
 16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
 17. Meningkatkan stamina seorang suami
 18. Melegakan sembelit
 19. Membuang angin dalam badan
 20. Melegakan sakit sendi dan belakang
Secara ringkasnya, Alfalfa boleh membantu mengatasi masalah keputihan sekaligus menambah keintiman suami dan isteri serta menjaga kesihatan dalaman wanita.
VITA-E COMPLEX
Vitamin E adalah vitamin larut lemak. Ia merupakan vitamin antioksidan yang aktif. Namun begitu, kehadiran Selenium di dalam Vita-E Shaklee, meningkatkan potensi kefungsian Vitamin E itu sendiri. Kedua duanya bersifat antioksidan di mana ianya bekerjasama untuk melambatkan penuaan.
Jadi nak tau apakah rahsia sebenar Vita-E Shaklee yang menjadi sebutan ramai?
 1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana Vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan Vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat. Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.
 2. Vitamin E mencegah dan mengecutkan segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Ramai ibu-ibu yang menyusukan bayi mengamalkan pengambilan vitamin ini untuk mengatasi masalah bengkak susu atau clog duct.
 3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Vitamin E membantu mengatasi masalah kedinginan.
 4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.
 5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata-rata ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.
 6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentasi selepas kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.
 7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.
Secara ringkasnya, Vita-E Shaklee banyak membantu menjaga kesihatan luaran wanita termasuklah menjadikan kulit wajah berseri, menghilangkan parut dan kesan-kesan penuaan.
Untuk senarai harga runcit, klik SINI.
Untuk konsultasi PERCUMA dan harga lagi MURAH, hubungi saya sekarang. Pasti puas hati! :)


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872 
 Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

No comments: