14 May 2014

MULTIVITAMIN VITA-LEA UNTUK TAMBAH DARAH (LETIH/LESU)

APA ITU VITA-LEA?
Vita-Lea Shaklee adalah multivitamin disaluti dengans serbuk nutrisi - spirulina, yang lengkap dengan zat besi dan sumber mineral untuk masalah tubuh yang sering letih dan lesu. Ini kerana kandungan zat besinya membekalkan dan membentuk sel-sel darah merah untuk keperluan tubuh dan memberi tenaga atasi letih dan lesu. Merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia.APA KEISTIMEWAAN VITA-LEA?
Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan 
Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000. 

Vita-Lea® Iron Formula
120 tablet
RM88
  • Multi vitamin & Multi mineral yang hebat
  • Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli. 
  • Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. 


APA MANFAAT DAN FUNGSI VITA-LEA?


LABEL PRODUK VITA-LEA


Jika diambil setiap hari, Vita-Lea mampu: 

• Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.
• Mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu.
• Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.
• Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
• Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah. 

Siapa yang perlu ambil Shaklee Vita-Lea? 

  • Secara umumnya, untuk semua orang dewasa yang pentingkan kesihatan optimum. Lebih-lebih lagi mereka yang selalu sibuk dengan urusan seharian, tiada masa untuk dapatkan makanan berkhasiat dan seimbang juga kepada penggemar makanan segera, suka makan di luar, dan yang makan ikut selera – bukan ikut gizi seimbang.
  • Mengandungi Beta Carotene yang membantu mengekalkan pertumbuhan badan, mengawal masalah penglihatan & membantu pembentukan tisu badan. Diformulasi dengan Iron yang penting untuk pembentukan sel darah merah di dalam badan.
  • Ibu hamil/berpantang/menyusu menghidapi anemia/kurang darah/pening-pening dan tekanan darah rendah. Kandungan zat besi vita-lea perlu untuk pembentukan sel darah merah buat janin/ bayi di dalam kandungan. Juga untuk kesihatan optimum semasa dalam pantang dan menyusukan bayi.
  • Ibu menyusu, terutama yang bayinya dah berumur 6 bulan ke atas. Kajian mendapati kandungan zat besi di dalam susu ibu akan berkurangan selepas 6 bulan. Oleh Sebab itulah ibu-ibu digalakkan memberi ikan bilis dalam makanan pejal pertama si manja. Dengan pengambilan Vita-Lea, Insya Allah kandungan zat besi di dalam susu ibu dapat di kekalkan pada paras yang selamat. Sebab itu kami cadangkan Vita-Lea di dalam Set Penyusuan Shaklee kami. Vita-lea menyediakan asas nutrisi penting pada sel tubuh, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu tumbesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon.
  • Mencegah penyakit tiroid atau beguk. Penyakit beguk terjadi disebabkan oleh kekurangan iodin dalam badan pesakit. Sebiji vita-lea mengandungi 75 mcg Iodine (as potassium iodide and sea kelp). Jika anda sedang menghidapi, atau diserang beguk, ambil 2 biji Vita-Lea sehari, untuk memperolehi sumber 150 mcg Iodine, ya. Insya Allah.
Eksperimen bagaimana Vita-Lea bertindak - Multivitamin mudah larut dalam air :

Gambar menunjukkan hanya beberapa minit, Vita-Lea mudah larut dalam air atau tubuh manusia sekaligus menyerapkan sumber multivitamin dan mineral di dalam kandungannya berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas dalam badan dan usus kecil.


Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872 
 Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Pick Up/COD Area:
Kluang dan Batu Pahat

Penghantaran seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia
Dapatkan pelbagai supplement hebat Shaklee anda sekarang!

No comments: