30 May 2014

Testimoni Kanser Dr Forest C Shaklee Dan Set Kanser Shaklee

SIAPA DR FOREST C. SHAKLEE?
Dr. Forrest C. Shaklee Sr., 1894-1985 )
Dr Forest C Shaklee yang merupakan pengasas shaklee  dilahirkan pada tahun 1894 dan merupakan seorang doktor chiropractor, ahli falsafah, entrepreneur, orator, dan pencinta alam semulajadi.
Sebagai seorang chiropractor beliau banyak terdedah dengan penggunaan pancaran x-ray bagi tujuan diagnosis. Maklumat bahaya pendedahan yang berlebihan terhadap sinar-x ini belum diketahui ketika itu, maka langkah-langkah keselamatan tidak diberi perhatian.
Pada tahun 1921, Forest mengalami severe ulcerating burns di kaki dan tangan kirinya. Beliau telah mendapatkan rawatan awal di Cancer Specialist in Chicago dan Mayo Clinic in Rochester, Minnesota dan ianya disahkan kanser dan pakar-pakar mencadangkansupaya kaki dan tangan kiri beliau dipotong tetapi ini belum tentu dapat membendung sel-sel kanser tersebut dari terus merebak .
Contoh ulcerating burns
Dr Forest Memilih Pendekatan Alam Semulajadi Dalam Merawat Kansernya.
Mengenangkan anak yang masih kecil, isteri yang masih muda dan bakal melahirkan anak kedua, Forest bercadang melawan penyakitnya melalui pendekatan alam semulajadi yang menjadi pegangannya.
“I will live,” dia berkata kepada isterinya Ruth.   “I will heal. ,I know I can do it.”  Berlandaskan ungkapan yang hebat ini, Forest membuat satu komitmen untuk membuktikan sistem kepercayaan beliau iaitu  the healing power of Nature. Beliau mempertaruhkan nyawanya diatas kepercayaan itu.
Beliau menjual kliniknya dan berpindah ke Davenport, lowa dan memulakan program nutritionnya secara intensive,  analisis darah yang berterusan dan  berpuasa kadang-kadang. Beliau akan mendapatkan bekalan buah-buahan segar yang baru dipetik dari ladang-ladang berdekatan yang tinggi khasiat, vitamin dan mineralsnya.
Bukan satu perjuangan yang mudah untuk melawan penyakit pembunuh ini, nauzubillahi minzalik, dipendekkan cerita, akhirnya pada penghujung 1922, beliau telah disahkan sembuh sepenuhnya dari penyakit kansernya.
Hikmah Disebalik Penyakit Kanser Beliau
Hikmah yang diperolehi beliau disamping mendapat semula kesihatan dan kehidupan lebih keyakinan bahawa pendapat dan teori beliau mengenai nutrisi mampu melawan penyakit telah terbukti benar.
Disebalik kesembuhan Forest yang dramatik ini, pihak Medical Specialists Chicago Clinic tetap skeptical, begitu juga Mayo Clinic, mereka tidak berminat meneruskan kajian terhadap teori “bahawa sel-sel sihat mampu melawan sel-sel kanser”.
Set Kanser Shaklee Terhasil dari Perjuangan Seorang Insan Hebat.
Falsafah dan perjuangan Dr Forest C Shaklee ini terus dipertahankan iaitu berasaskan standard The Shaklee Different manakala inovasi dan improvisasi tetap diteruskan sebagai contoh multivitamin, dulunya mengandungi 12 vitamin perlu dan 7 galian perlu, kini mengandungi 28 vitamin dan galian.
Begitu juga dengan penciptaan vitamin-vitamin baru seperti vivix, coq heath, nutriferon dsb.
Set Kanser Shaklee terdiri daripada:
1) VIVIXRamuan semulajadi di dalam vivix:

* Muscadine Grape – mengandungi profil polyphenol yang berkualiti untuk awet muda dan asid ellargik sejenis fitonutrien kepekatan tinggi anti-kanser, anti-virus dan anti bakteria.
Diambil melalui proses ektraksi sejuk untuk mngekalkan kualiti tertingginya.
* Purple Carrot – sumber vitamin A terbaik, mengandungi fitokimia termasuk carotenoid, phenolics, polyacetalenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. juga mengandungi anthocyanins sejenis antioksida yang berkualiti tinggi merupakan anti-kanser, anti-radang, anti-mikrobial dan baik untuksaluran darah, lipoprotin dan platelet, mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.
Juga mengandungi asid klorogenik dipercayai mengurangkan masalah diabetik.
* Elderberry – mengandungi flavonoids, ciri antioksida yang kuat, mengukuhkan mengukuhkan sistem immun melawan jangkitan virus dan bakteria.
Juga sekali lagi kaya dengan anthocyanin, ie anti-radang, juga baik untuk sakit otot,  sakit atau demam yang berkaitan selsema atau influenza.
Elderberry juga mengandungi vitamin A,B dan C dan nutrien seperti asid amino, caretonoid, tannin dan rutin.
Lain-lain manfaat elderberry  ialah mampu mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular, strok dan serangan jantung, pengurangan stress, penglihatan, penghadaman, jangkitan yeast, astma, batuk, sesak hidung dan dada dan diabetes.
* Polygonum Cupidatum – tumbuhan berasal dari asia, juga terdapat di Amerika Utara dan Eropah, merupakan sumber komersial ravestrol yang penting melawan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meningkatkan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan dan memanjangkan usia, dari segi kajian purata jangkahayat akan datang ialah 120 tahun.
2) Nutriferon - kajian terhebat dalam bidang Imunologi yang ditemui olih Dr Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo, tahun 1954. Satu formula eksklusive dan dipaten oleh Shaklee dan terdapat dimana-mana syarikat lain.

Antara manfaat – mengukuh sistem imun dalam masa 3 hari, melawan kanser dan tumor, melindungi dari influenza, meringan stress dan kelesuan, melambatkan penuaan, mengurangkan infeksi oleh pesakit-pesakit hepatitis B & C, menstabilkan proses menopos dan mengurangkan masalah PMS.
3) ESP / Protin Shaklee
  Sila klik ESP
4) Vita lea
   Sila klik  Vita-Lea
ESP dan Vitalea merupakan dua keperluan asas badan dalam mengekalkan integriti sel-sel yang sihat bertepatan dengan kesimpulan Dr Forest “bahawa sel-sel sihat mampu melawan sel-sel kanser”.
Seterusnya sebagai muslim, doa adalah medium terbaik untuk memohon kesembuhan disamping ikhtiar terbaik, segalanya berlaku dengan izin Allah dan mencegah adalah lebih baik dari mengubati
Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872 
 Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Pick Up/COD Area:
Kluang dan Batu Pahat

Penghantaran seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia
Dapatkan pelbagai supplement hebat Shaklee anda sekarang!

No comments: