09 July 2014

Perut Asyik Lapar

Memang adat kita ni pantang tengok makanan sedap-sedap. Lagi-lagi di bulan puasa ni. Bazar Ramadhan jual macam-macam. Kejap lagi nak raya, lagi banyak juadah rumah terbuka. Bila tengok makanan, perut yang kenyang pun rasa lapar padahal kita baru je lepas makan.

Emm.. sedap tu memang la sedap tapi apa kesannya pada tubuh kita? Apa akan jadi bila kita terlebih makan? Buat apa pun rasa malas je, mengantuk dan rasa nak tidur je. Pastu bila badan naik atau obesiti barulah terhegeh-hegeh cari suplemen yang dapat membantu. Hehe

Jom sama-sama kenalpasti:-


APA PUNCA PERUT ASYIK LAPAR?
  • Terlalu banyak minum minuman manis
  • Makan makanan dalam tin
  • Sarapan pagi yang tidak mencukupi
  • Tiada serat / tidak makan sayur-sayuran
  • Tidak minum the kurang gula
  • Kurang minum air masak/ air kosong
  • Kebosanan
Apa kata kita cuba ni untuk memberikan rasa kenyang sepanjang hari. Tapi ingat, sahur atau sarapan pagi jangan tinggal.

Memperkenalkan CINCH SHAKE MIX makanan protein yang memberi rasa kenyang dan membantu diet yang sihat
Campuran Proprietari Protein dengan Leusina

•    Bebas Laktos
•    Rendah Glisemik
•    Soya Bukan-GMO
•    Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa anda menurunkan berat 
      badan
•    Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang dan puas
•    Tinggi serat dengan enam gram bagi setiap hidangan

Apa Kebaikan Cinch Shake Mix?
  • Cinch Shake memberi jawapan segera kepada persoalan "Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?” atau “Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?”
  • Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan.
  • Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. 
  • Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.

Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. 
  • Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan.Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda.
  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis tiruan (soya bukan GMO)
Cinch™ Shakes Mix sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan.

Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee



Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
 Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Pick Up/COD Area:
Kluang dan Batu Pahat

Penghantaran seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia
Dapatkan pelbagai supplement hebat Shaklee anda sekarang!

0 comments: