15 July 2014

Selenium dan Kanser

Selenium adalah elemen yang penting perlu untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Haiwan makmal yang dipelihara menunjukkan pertumbuhan terbantut jika tiada selenium, dan haiwan ladang yang dibangkitkan pada tanaman selenium miskin menyebabkan penyakit otot putih. 

Manusia yang tinggal di kawasan terpencil dengan selenium mencukupi menunjukkan rantai makanan kecenderungan cardiomyopathies. Dalam masyarakat moden, terdapat selenium yang mencukupi dalam diet biasa untuk mencegah secara terang-terangan penyakit kekurangan selenium. Walau bagaimanapun, mengumpulkan bukti menunjukkan bahawa menambah diet dengan tahap selenium supranutritional mempunyai manfaat kesihatan tambahan. 

Dalam haiwan makmal, hasil diet selenium yang tinggi dalam pengurangan ketara dalam kekerapan beberapa jenis kanser. Selenium Juga mungkin mempunyai aktiviti pencegahan kenser pada manusia. 

Satu kajian klinikal sering dipetik oleh Dr Larry Clark diterbitkan pada tahun 1998 mendapati bahawa dalam pesakit yang telah dirawat untuk kanser kulit dan memandangkan yis yang diperolehi selenium organik (selenium 200 mg setiap hari) atau plasebo selama beberapa tahun, selenium tidak ketara kesan pada kanser kulit berulangnya, tetapi menunjukkan kesan yang amat besar ke atas kejadian kanser
  • paru-paru (pengurangan 46%)
  • kolon-rektum kanser (pengurangan 58%)
  • kanser prostat (pengurangan 63%)

sumber

APA SHAKLEE BOLEH BANTU?


Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872 
 Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Pick Up/COD Area:
Kluang dan Batu Pahat

Penghantaran seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia

Dapatkan pelbagai supplement hebat Shaklee anda sekarang!

No comments: