31 October 2014

Vitamin Tidak Berkesan

Saya tidak dapat lari daripada persoalan negatif tentang supplement. Contohnya,

Pengguna: Saya dah ambil Herb-lax, tapi tak kurus pun
Pengedar: Ambil 4 tablet setiap malam sebelum tidur
Pengguna: Oh, saya ambil bila ingat. Kadang seminggu tak ambil. Lupa.
Pengedar: Lepas ni boleh ambil secara konsisten. Kawal pemakanan, ambil pada kadar normal.
Pengguna: Saya suka makan fast food, senang nak beli kat kedai bawah office.
Pengedar: Minum air kosong 2-3 liter sehari.
Pengguna: Susah sikit la kak. Saya tak suka air kosong. 

ANDA MUNGKIN TIDAK MENGIKUT PANDUAN 5W1H MENGAMBIL SUPPLEMENT DENGAN BETUL!


1) Why
Apakah tujuan anda mengambil supplement? Fokuskan pencarian anda kepada supplement tertentu supaya hasilnya tidak tersasar dari tujuan tersebut. Senang kata, anda harus mengambil produk kesuburan untuk mendapatkan zuriat, bukannya produk kecantikan kulit.

2) What
Setelah anda sudah jelas dengan tujuan mengambil supplement, buat kajian apakah supplement yang boleh membantu anda menyelesaikan masalah anda. Baca testimoni supplement sangat membantu untuk anda memilih supplement yang terbaik
Pilih produk yang mempunyai testimoni dan review yang baik. Pengambilan produk yang sesuai bukan saja membantu anda mencapai sasaran anda, malah anda mendapat bonus sampingan daripadanya. Contoh, pengambilan ESP dalam set kesuburan Shaklee memberi bonus mengurangkan berat badan yang menjadi faktor kesuburan.

3) Who
Anda juga boleh menghubungi pengedar produk untuk meminta sebarang konsultasi terhadap masalah anda dan membantu anda membuat pilihan. Dengan ini anda boleh menyenarai pendek produk terbaik untuk anda. Memilih pengedar terbaik juga memainkan peranan penting dalam kejayaan anda bersupplement. Pastikan pengedar tersebut dapat memberi konsultasi terbaik kepada masalah anda.

4) Where
Anda boleh membeli produk secara online atau walk in ke kedai-kedai yang menjual produk tersebut. Sebaiknya belilah supplement dari pengedar yang boleh memberi konsultasi terbaik kepada anda. Anda amat memerlukan konsultasi lanjut bagaimana untuk mengambil supplement, jadual pemakanan dan sebagainya daripada pengedar tersebut.

5) When, 6) How
Dapatkan konsultasi dari pekedai atau pengedar produk tentang 'Apa yang harus saya tahu apabila mengambil supplement' seperti jadual pemakanan supplement, cara pemakanan, do and don't bila mengambil supplement, krisis penyembuhan dan sebagainya.

TANYA DIRI
Jika supplement anda tidak berkesan seperti yang anda inginkan, cuba tanya soalan ini kepada diri anda.
1) Adakah anda yakin anda telah mendapatkan produk yang sesuai dengan fokus anda?
2) Adakah anda sudah mengikut semua panduan pemakanan yang diberikan oleh pengedar produk?

Jika jawapan anda TIDAK, kembali kepada panduan asas memilih supplement agar anda mendapat kesan yang optima dari pengambilan anda. Semoga berjaya.

Berminat untuk mendapatkan produk hebat Shaklee dengan harga istimewa? Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.


Pick Up/COD Area:
sekitar Kluang (Taman Seri Impian, Econsave, T6, Seri Lalang)
Batu Pahat (Ayer Hitam, Parit Raja, Yong Peng, Parit Yaani, Seri Medan, Sri Gading, Tongkang Pechah, Parit Sulong)

Klik SINI untuk senarai harga runcit produk Shaklee.
Hubungi saya untuk dapatkan harga istimewa dan konsultasi percuma.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Indonesia, Singapura.

Ingin membuat belian produk secara online menggunakan kad kredit?
Klik SINI untuk info tutorial.


Klik imej di atas untuk membuat belian online

30 October 2014

Vitamin Tamat Tempoh

Adakah selamat untuk makan vitamin tamat tempoh?

Jawapannya cukup mudah!

SELAMAT tapi anda tidak akan mendapat manfaat maksmum daripada penyerapan vitamin tersebut seperti mula-mula anda beli. Dan untuk pengetahuan, FDA tidak meletakkan syarat kepada makanan tambahan untuk mempunyai tarikh luput, tetapi syarikat-syarikat vitamin yang paling terkenal seperti Shaklee akan cuba untuk menentukan bila makanan tambahan akn kehilangan keberkesanannya.

Secara umumnya, tarikh luput menunjukkan tarikh akhir tahap tertinggi vitamin tersebut memberikan kesan maksimum. Kita ambil vitamin untuk mendapatkan beberapa manfaat kesihatan pada badan kita. Tapi kalau makan vitamin yang dah separa berkesan, ianya merugikan juga. Yang terbaik adalah buang dan beli baru.

Adakah terdapat kesan buruk kalau makan vitamin tamat tempoh?

Seperti yang diberitahu, ianya selamat untuk dimakan. Bermakna vitamin tersebut tidak akan bertukar menjadi racun atau toksik yang membahayakan kesihatan seperti mana kita makan makanan yg tamat tempoh. Tetapi seperti yang dinyatakan, vitamin akan kehilangan potensi mereka. Tiada sebarang kes yang telah didokumenkan penyakit atau kematian dari vitamin tamat tempoh, tetapi seeloknya hindarkan makan vitamin yang telah berubah bau dan warna.

Bagaimana cara melanjutkan tempoh vitamin?

Menurut laporan dari Purdue University News Service, dapur bukanlah tempat terbaik untuk menyimpan vitamin. Kawasan ini boleh menjadi kawasan yg terlalu panas. Simpan vitamin yang anda ambil setiap hari dalam peti sejuk juga bukan idea yang baik kerana aktiviti membuka dan menutup penutup membolehkan pemeluwapan terbentuk dalam botol. Sebenarnya cara terbaik adalah simpan di ruang simpanan yang gelap, seperti almari di mana anda menyimpan linen, tuala dan pakaian.
Kesimpulannya, vitamin biasanya mempunyai tarikh tempoh lebih dari 2 tahun melainkan makanan tambahan yg berbentuk serbuk, lebih cepat tarikh luputnya. Untuk mengelakkan anda dari terlebih tarikh luput, makan secara konsisten bermula dari awal lagi. Lagi lama dihabiskan akibat dari culas makan, lagi kurang keberkesanan vitamin kerana vitamin semakin menghampiri tarikh tamat tempoh.

Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk Shaklee yang sesuai dengan tahap kesihatan anda,anda boleh menghubungi saya. 

Rakan Shaklee Anda

Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije)
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini

lngin membuat belian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej di bawah.


Juga klik SINI untuk tutorial langkah pembelian secara online.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Pick Up/COD Area:
Kluang dan Batu Pahat

Penghantaran seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia
Dapatkan pelbagai supplement hebat Shaklee anda sekarang!

29 October 2014

Meal Shakes : Sarapan Cepat, Sihat dan Sedap

Perkongsian ringkas pagi ini, resepi untuk hidangan sarapan pagi anak-anak. 

ROTI CELUP TELUR MEAL SHAKES


Bahan-bahan:

  • 3 keping roti
  • 1 biji telur
  • 1/4 cawan susu segar
  • 1 sudu mentega
  • 1 sudu kecil gula 
  • 1 sudu besar Meal Shakes
Cara:
  1. Potong roti kepada beberapa bahagian (1 roti dapt 6 bahagian)
  2. Pecahkan telur dan pukul bersama susu segar
  3. Celup roti ke dalam adunan telur & susu tadi
  4. Panaskan kuali dengan mentega
  5. Goreng roti
  6. Angkat dan taburkan gula dan Meal Shakes
Kegemaran anak-anak saya. Mudah nak buat. Lagi-lagi kalau pagi yang sibuk. 


Meal Shakes
544g
Runcit RM113.75
Hubungi saya untuk harga istimewa (018-270 4872)

Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk Shaklee yang sesuai dengan tahap kesihatan anda,anda boleh menghubungi saya. 

Rakan Shaklee Anda

Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije)
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini

lngin membuat belian Meal Shakes Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda?  
Klik imej di bawah.


Juga klik SINI untuk tutorial langkah pembelian secara online.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Pick Up/COD Area:
Kluang dan Batu Pahat

Penghantaran seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia
Dapatkan pelbagai supplement hebat Shaklee anda sekarang!

28 October 2014

Atasi Morning Sickness

Morning sickness tidak asing lagi di kalangan wanita hamil. Saya turut mengalami morning sickness di awal kehamilan kedua-dua anak saya. Kebanyakan wanita hamil mengalaminya, namun dengan cara yang berbeza. Hari ini saya kongsikan info bagaimana menangani morning sickness.

APA ITU MORNING SICKNESS?

Mudahnya morning sickness merujuk kepada mual (nausea) yang biasanya berlaku pada beberapa bulan pertama kehamilan. Walaupun namanya 'morning sickness', rasa loya ini boleh memberi kesan keada wanita hamil pada bila-bila masa dan tidak merujuk pada waktu pagi semata-mata. Biasanya keadaan ini berterusan hingga minggu ke-12 atau 14 kehamilan.

TIPS HADAPI MORNING SICKNESS
  • Halia dapat membantu melegakan mabuk ibu hamil
  • makan sedikit tapi kerap
  • elakkan makanan berlemak, berminyak, berempah dan berasid
  • cuba minum air di antara waktu makan
  • dapatkan rehat yang cukup
  • hidu buah lemon
  • elakkan terlalu kenyang atau terlalu lapar
PENGALAMAN SAYA

Saya boleh membezakan pengalaman morning sickness ketika hamil anak pertama dan anak kedua. Semasa anak pertama, saya masih belum mengenali produk Shaklee. Saya hanya bergantung harap kepada keadaan semasa (makan dan muntah, tidak boleh makan, tidak boleh bau tumisan dan ayam goreng, lesu, HB rendah akibat tidak makan dan kerap terasa hendak pitam)

Saya mula mencuba produk Shaklee semasa anak sulung berusia 6 bulan (untuk banyakkan susu badan). Di awal kehamilan anak kedua, saya telah pun mengambil produk Shaklee untuk kehamilan. Adat saya mesti mengalami morning sickness (memilih makan, terasa mual, lesu). 

Namun, saya mempunyai alternatif bersama produk Shaklee khas untuk wanita hamil yang mengalami morning sickness. Alhamdulillah saya boleh mengatasi masalah morning sickness tanpa perlu MC atau rasa mual yang melampau. Saya boleh menjalankan tugas di sekolah dan di rumah menjaga anak sulung walaupun di awal kehamilan. Saya kekal cergas sepanjang kehamilan. Ramai sahabat guru tegur macam tak mengandung, sebab aktif berjalan sana sini, naik tangga atas bawah, lagi-lagi di sekolah. 

APA SHAKLEE BOLEH BANTU?


  • membantu tidur lena sepanjang malam dan mudah bangun keesokan harinya
  • menghilangkan lenguh dan bisa badan
  • mengurangkan rasa sakit pinggang dan kejang kaki (cramp atau simpul biawak)
  • melawaskan sistem penghadaman dan mengelakkan sembelit
  • mengurangkan mual dan muntah
  • membuang angin dalam badan
  • mengurankan sakit gastrik
  • melegakan senak perut
  • menyamankan perut
  • membantu proses penghadaman
  • mengurangkan kesan mabuk
  • dapat melegakan mabuk, loya dan pening
  • membantu pembentukan sel darah merah dan pembentukan sistem saraf
  • terlibat dalam penghasilan tenag dan berguna untuk atasi kemurungan dan stress
ESP:
  • membekalkan tenaga segera
  • meningkatkan sistem imun
  • diperlukan untuk pembentukan sel baru 

TESTIMONIAL PENGGUNA 








Ini peluang terbaik anda untuk dapatkan produk Shaklee pada harga istimewa. Hubungi saya sekarang untuk konsultasi produk mengikut kesesuaian anda.


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872 
 Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 

lngin membuat belian Vitamin Untuk Morning Sickness secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda?  Klik imej di bawah.


Juga klik SINI untuk tutorial langkah pembelian secara online
Pick Up/COD Area:
Kluang dan Batu Pahat

Penghantaran seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia

Dapatkan pelbagai supplement hebat Shaklee anda sekarang!

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


27 October 2014

Pengalaman Ambil CarotoMax Shaklee

Ramai mencari-cari Vitamin A yang terbaik untuk masalah penglihatan yang mereka hadapi. Sepanjang penglibatan saya dalam mengedar produk Shaklee, ramai mempunyai masalah berikut:
  • silau
  • rabun dekat 
  • rabun jauh
  • katarak
Memandangkan vitamin A dan mata sangat sinonim, maka Shaklee mempunyai CarotoMax yang baik untuk kesihatan mata. 

Hari ini saya ingin berkongsi pengalaman mereka menggunakan CarotoMax Shaklee. Sebelum itu saya ringkaskan info asas berkaitan CarotoMax.

APA ITU CAROTOMAX?

CarotoMax
30 kapsul
Harga runcit Semenanjung Malaysia RM74
Hubungi saya sekarang untuk harga paling jimat!

Rumusan Enam Karotenoid Paling Berkhasiat

CarotoMax® ialah campuran proprietari alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan manfaat kuasa karotenoid serba lengkap. Makanan harian anda sahaja tidak mencukupi untuk membekalkan kekuatan dan keaslian perlindungan antioksidan sebegini!

Carotomax® mengandungi karotenoid semula jadi daripada buah sawit dan alga dunaliellasalina.
  • Mengekalkan kesihatan yang baik
  • Membantu menggalakkan pertumbuhan, menajamkan penglihatan dan merangsang perkembangan tisu*
  • Memelihara kesihatan kulit dan fungsi membran mukosa
  • Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet
TESTIMONIAL PENGGUNA CAROTOMAX





Ini peluang terbaik anda untuk dapatkan CarotoMax Shaklee pada harga istimewa. Hubungi saya sekarang untuk konsultasi produk mengikut kesesuaian anda.


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872 
 Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 

lngin membuat belian Vitamin Untuk Autisme secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda?  Klik imej di bawah.


Juga klik SINI untuk tutorial langkah pembelian secara online
Pick Up/COD Area:
Kluang dan Batu Pahat

Penghantaran seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia

Dapatkan pelbagai supplement hebat Shaklee anda sekarang!

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

26 October 2014

Soya dan Tiroid

http://www.healthychoices4u.com/soy-and-thyroid-shaklee/

Saya selalu mendapat maklumbalas daripada pelanggan yang menghidapi masalah tiroid bahawa mereka perlu mengelakkan makan soya.

Hal ini juga diketahui bahawa soya mentah mengandungi bahan "anti-tyrosine" di dalamnya. Timur yang mengambil kuantiti besar soya, masak soya mereka untuk menyahaktifkan bahan memudaratkan ini. Kekurangan Tirosin boleh menyebabkan tekanan darah rendah, suhu badan yang rendah, dan bahkan sindrom kaki resah.

Perbezaan Shaklee yang menyediakan adalah bahawa bahan memudaratkan ini dinyahaktifkan semasa pemprosesan yang unik yang menggunakan Shaklee, membuat sehingga fungsi tiroid tidak dihambat dan tahap tyrosine tidak terjejas. Menonton video singkat tentang perbezaan Shaklee dalam pembuatan produk-produk mereka di sini.

Dr Shaklee tahu manfaat kesihatan soya makan sementara itu dia juga menyedari potensi faktor merugikan. Oleh kerana itu, beliau membangunkan satu kaedah yang unik pemprosesan untuk memastikan bahawa bahan yang baik tetap dan hal-hal yang buruk dihilangkan.

Alkohol dicuci berbanding Air-dicuci Penyusunan Soya

Banyak syarikat menggunakan mencuci alkohol ketika mereka membersihkan serpihan soya untuk pengeluaran serbuk soya, susu soya, keju soya, burger soya, dan lain-lain Ia adalah ini arak-cuci yang menyebabkan kerugian sekitar 88% daripada kandungan isoflavon tersebut.

Sebaliknya, Shaklee menggunakan mencuci berasaskan air untuk membersihkan kepingan soya. Teknik khas mengekalkan tahap yang sangat tinggi kandungan isoflavon serta fitokimia berfaedah.

Selain itu, Shaklee menggunakan pemprosesan-api kecil yang membuat soya dalam bentuk yang baku untuk mengekalkan tahap tertinggi yang mungkin isoflavon yang bermanfaat, fitokimia, dan asid amino - yang semuanya adalah sensitif terhadap panas. Kaedah-api kecil juga menghilangkan potensi kesan karsinogenik. Enzim-enzim tetap utuh dan aktif yang menambah bioavailabiliti dan kemampuan untuk mudah dicerna.

Asid berbanding Akaline

Produk soya boleh menghasilkan kesan berasid pada badan, tetapi satu lagi manfaat yang besar dari pemprosesan Shaklee adalah bahawa ia mewujudkan sumber protein hanya itu sebenarnya alkali dalam tubuh sebenarnya.

Dr Richard Brouse menulis dokumen yang sangat baik menangani soalan ini sangat. Anda boleh memuat turun dokumen pdf di sini: Soya oleh Dr. Brouse

Interaksi berikut berlaku pada Perkongsian Shaklee halaman grup facebook mengenai soya dan tiroid:

Soalan daripada Renee: Seorang kenalan memberitahu saya bahawa soya tidak baik untuk orang dengan masalah tiroid. Apakah yang berlaku kepada Shaklee soya juga?

Caroline: Saya mengambil ubat tiroid, dan menggunakan Shaklee 180 produk soya. Tidak ada masalah sama sekali.

Sherry: Sebenarnya, sebab kita mula menggunakan produk Shaklee adalah untuk soya segera. Doktor kami lebih dari tiga puluh tahun yang lalu memberitahu ibu saya untuk memulai Protein Soya Shaklee dan mudah-mudahan ia akan mengelakkan mengambil ubat tiroid. Itu adalah lebih daripada tiga puluh tahun yang lalu dan hasil nya yang besar! Mengubah kehidupan kita! Syukurlah Shaklee menggunakan non-GMO dan proses yang dingin sehingga enzim masih aktif! Ibu mempunyai tiroid yang rendah saya percaya.

Tess: Teman saya dan pelanggan mempunyai tiroid dia benar-benar dikeluarkan kerana kanser dan kini pada Synthroid. Kami telah diberitahu bahawa soya dan Synthroid tidak bercampur ???

Sandra: Saya tidak pernah mendengar tentang perkara ini ... Debbie, kan?

Debbie: Anda hanya perlu menunggu sekurang-kurangnya 30 minit selepas anda mengambil pil tiroid anda sebelum anda makan soya atau apa-apa lagi. Doktor saya kata soya baik-baik saja. Yang mengunyah tenaga banyak membantu saya dengan tiroid yang rendah saya.

Rose: Lihatlah pdf soya di bawah fail oleh Dr. Brouse (lihat link di atas) dan anda akan melihat mengapa beberapa soya tidak baik untuk tiroid tetapi Shaklee adalah baik

Susan: aku sedang tiroid med, Synthroid, untuk hipotiroidisme selama 15 tahun dan telah lepas Synthroid selama 13 1/2 tahun. Saya telah diperkenalkan dengan pemakanan tambahan Shaklee kira-kira 15 atau 16 tahun yang lalu ... tidak yakin apabila kerana saya hanya menggunakan produk pembersih selama bertahun-tahun ... Anyway, saya mengambil meds saya dengan soya saya bergetar saat sarapan (ketika itu tidak ada yang mengatakan tidak perlu). Lama kelamaan saya dapat merasakan badan saya telah bekerja lebih baik (saya juga membuat perubahan diet yang lain) dan dapat beransur-ansur menghentikan diri saya dari Synthroid. Secara peribadi dos yang sangat tinggi saya Synthroid tidak pernah berubah ketika mengambil soya Shaklee, dan saya pikir soya membantu tiroid saya sembuh supaya saya boleh turun meds. Bagi mereka yang alah kepada kacang soya atau ingin menghindarinya, mereka boleh menggunakan vanila 180 Whey.

Soy Protein Shaklee adalah berbeza daripada orang lain di pasaran dan hanya mungkin menjadi serasi dengan masalah tiroid.

Hal ini sangat penting bagi anda untuk penyelidikan bukan sahaja produk soya anda, tetapi juga makanan tambahan anda kerana anda mahu mereka untuk menjadi semula jadi dan bukan sintetik.

Semak dengan doktor anda untuk melihat jika anda akan mendapat manfaat daripada menambah soya protein Shaklee atau Shaklee 180 soya protein untuk menurunkan berat badan untuk diet anda. Anda mungkin bergabung dengan yang lain dengan isu-isu tiroid yang sedang menikmati kesihatan yang lebih baik, tetapi anda perlu meneruskan dengan berhati-hati di bawah pengawasan doktor

Idea Hadiah Atau Hantaran Unik Untuk Pengantin

Assalamualaikum.

Seronok semalam sebab ada sekumpulan officemates contact saya. Kecoh nak belikan hadiah unik untuk rakan sepejabat yang hendak mendirikan rumah tangga. Terus jadi modal untuk buat entry hari ini. Baik untuk perkongsian dengan anda semua yang mencari hadiah untuk pasangan pengantin baru.

Apa yang dikecohkan?
  • Tak tahu nak belikan set yang mana satu, set subur ke set hamil? 
  • Subur ke tidak bakal mempelai? Kang beli set kesuburan, tak sempat nak telan, si isteri dah bunting pelamin.

Siap buat meeting bagai. Akhirnya mereka sepakat untuk belikan set kesuburan dan set kehamilan. Dengan asbab kalau isteri terus hamil, suami masih boleh amalkan supplement tersebut untuk kesihatan optima lelaki.

Hadiah Unik Untuk Pasangan Pengantin

Saya ringkaskan info tentang set ini dalam jadual dibawah.


Selain dijadikan hadiah kepada pengantin baru, anda juga boleh jadikan set ini sebagai set hantaran. Kenapa?
  • Shaklee merupakan syarikat nutrisi sejak 1956
  • Shaklee mengasaskan pemakanan tambahan semualajadi
  • Semua produk Shaklee yang dipasarkan mendapat pengiktirafan sijil Halal
  • Juga, produk Shaklee memdapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia


Untuk pembelian set ini, boleh hubungi saya untuk harga istimewa. Atau anda boleh membuat belian menggunakan kad kredit atau kad debit dan memilih produk yang anda mahu hadiahkan kepada pasangan pengantin.


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872 
 Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 

lngin membuat belian set ini secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda?  Klik imej di bawah.


Juga klik SINI untuk tutorial langkah pembelian secara online
Pick Up/COD Area:
Kluang dan Batu Pahat

Penghantaran seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia

Dapatkan pelbagai supplement hebat Shaklee anda sekarang!

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.




25 October 2014

Kerja Dari Rumah Dengan Bonus Minima RM500 Sebulan

SAYA DAN SHAKLEE

Saya berkongsi pengalaman saya bersama Shaklee setelah lebih 3 tahun menggunakan produk Shaklee dan 1 tahun menjadi ahli Shaklee. Kini saya kekal aktif dan mendapat bonus bulanan 4 angka. Ingin tahu bagaimana? Baca perkongsian saya hingga habis.

Awalnya saya hanya mencuba Shaklee setelah meng-google cara menambah susu badan. Masa tu Oktober 2011, anak saya berusia 6 bulan dan menyusu badan. Namun susu semakin berkurang dan saya mencari alternatif untuk menambah susu badan (saya sedaya upaya menggelak menggunakan susu formula kerana percaya setiap ibu mampu menyusukan badan anak sepenuhnya sehingga 2 tahun)

Anak sulung pada November 2011, setelah sebulan saya menggunakan Set Penyusuan Shaklee. 

Saya habiskan hampir RM400 untuk membeli set penyusuan Shaklee. Alhamdulillah saya berpuas hati dan dapat menyusukan anak sulung saya sepenuhnya sehingga lebih 2 tahun 6 bulan. Satu kejayaan bagi saya, seorang ibu bekerjaya. 

BAGAIMANA SAYA BERMINAT MENJADI AHLI SHAKLEE?

Awal 2013, saya bercadang untuk menambah anak. Anak sulung ketika itu hampir berusia 2 tahun dan saya kekal setia dengan set penyusuan Shaklee setelah beberapa kali menambah stok dengan pengedar Shaklee (saya lupa saya beli Shaklee dengan siapa dulu. Hehe)

Februari 2013 saya sah hamil dan saya tekad untuk menggunakan set kehamilan Shaklee dan mungkin set berpantang Shaklee juga nanti. Bermula detik ingin membeli set kehamilan Shaklee, saya meng-google dengan lebih lanjut dan mendaftar keahlian Shaklee. 

SAYA DAN PERNIAGAAN SHAKLEE

Bermula dari detik Mac 2013, saya mula berniaga Shaklee dengan gelaran Shaklee Independent Distributor atau lebih dikenali sebagai SID. ID Shaklee saya ialah 933313. Dengan kelas dan bimbingan daripada team Star Master (team rahsia kami. Hehe), saya mampu meraih bonus RM62 pada bulan pertama. Saya belum betul-betul berniaga tapi sudah mendapat bonus. 

Bulan ketiga, bonus saya meningkat menjadi 4 angka dan kekal hingga kini. Seiring usaha dan tekad saya untuk memulakan perniagaan Shaklee. Siapa nak beri kita 3 angka sebulan? RM200? RM600? RM1000? RM2000? RM3000?

APA SAYA BUAT DAN RASA?

Setiap bulan pasti ada PERUBAHAN yang saya lakukan untuk mencapai ke tahap hari ini. Saya modalkan sedikit duit bonus bulanan daripada Shaklee untuk menambahbaik perniagaan Shaklee saya

  • beli flyers
  • beli domain untuk website (www.vitaminsuci.com)
  • beli stok untuk disimpan di rumah bagi pelangan kecemasan 
  • dll

Saya bersyukur mempunyai mentor yang banyak memberi tunjuk ajar dan cara memulakan dan mengekalkan perniagaan Shaklee. Tidak pernah berhenti memberi semangat dan teladan. Seronok sebenarnya dapat berkongsi manfaat Shaklee. Bukan menjual produk semata-mata. Ia lebih kepada berkongsi kehebatan makanan tambahan Shaklee. 

Dapat membantu mereka yang mempunyai masalah kesihatan (pelanggan Shaklee saya) dan juga membantu menambah pendapatan (rakan Shaklee saya di dalam team Star Master dan Moment To Shine)

Saya suka apa yang saya lakukan sekarang dan anda juga boleh menjadi seperti saya, malah lebih lagi.

SHAKLEE DAN ANDA

Shaklee memberi peluang untuk hidup yang ceria. Sama ada anda sukakan produk nutrisi, rangkaian penjagaan wajah, pencuci tanpa toksik, air yang bersih atau peluang pekerjaan yang menarik- lengkap dengan percutian hebat, wang tunai dan hadiah. Jika anda mahu lebih info, hubungi saya tanpa segan silu.

Lihat soalan dibawah, saya boleh bantu anda mendapatkan peluang emas bersama Shaklee.
  1. Apakah anda berpuas hati dengan gaji bulanan sekarang?
  2. Apa pekerjaan anda sekarang?
  3. Apakah tambahan RM500 atau RM2000 atau lebih setiap bulan memberi makna kepada anda?
  4. Berapa jam dalam seminggu anda boleh fokus kepada perniagaan sampingan?
  5. Apa anda mahu daripada pekerjaan anda?
Tiada gimik dengan Shaklee. Kami adalah orang sebenar yang hidup di dunia sebenar. Tanpa dogengan atau omongan kosong.

Kami tinggal di dunia yang memerlukan lebih ramai yang ambil kisah tentang PERUBAHAN dalam komuniti, keluarga dan diri sendiri.

KENAPA SAYA KEKAL BERSAMA SHAKLEE?

Saya senaraikan sebab-sebab saya menjadi Pengedar Shaklee (Shaklee Independent Distributor, SID)
  • Fleksibel
  • Peluang pendapatan (bonus wang tunai setiap bulan)
  • Sahabat baru
  • Produk yang berkualiti dan berkesan
  • Kebebesan
  • Masa bersama keluarga
  • Perbezaan produk Shaklee
  • Ujian klinikal
  • Peluang
  • Media sosial dan pemasaran
Tagline Shaklee ~ A Healthier Life for Everyone and a Better Life for Anyone
    
MANFAAT KESIHATAN DAN MANFAAT PENDAPATAN

Mungkin anda masih mencari cara untuk meningkatkan KESIHATAN. Atau cara untuk mendapatkan PENDAPATAN dengan cara yang betul. 
Mungkin juga anda mahukan kedua-duanya (kesihatan dan pendapatan)
Atau mungkin sesuatu yang lebih penting daripada duit semata-mata.
Saya dah merasainya. Anda boleh hidup sihat, mendapat pendapatan bersih dan membantu orang lain dan dunia menjadi sihat. Buat sesuatu yang BERBEZA!

Tahniah kerana anda telah sampai ke entry saya kali ini. Anda pasti tahu tidak ada masa yang lebih baik untuk membuat sesuatu perubahan. Ianya adalah SEKARANG. Jika anda berminat membuat perubahan terhadap kesihatan dan pendapatan anda, ubah cara anda menambah pendapatan dan buat perubahan positif.

Saya menanti anda untuk menghubungi saya. Jadi rakan Shaklee dalam membina kesihatan dan pendapatan yang anda mahu. 3 angka, 4 angka malah 6 angka sebulan adalah tidak mustahil. Paling penting, BERUBAH!