16 October 2014

ESP : Siapa Tak Boleh Ambil?

Info yang ingin saya kongsikan pada hari ini ringkas tapi insyaAllah sangat berguna dan penting sebelum anda mengamalkan produk Shaklee yang popular ini, iaitu ESP.


ESP 
850 g
Runcit RM150
Hubungi saya 018-270 4872 untuk harga istimewa

Pesakit Cyst

Kenapa pesakit Cyst tak boleh ambil ESP? Memandangkan ESP boleh meningkatkan kadar hormon estrogen, ianya adalah tidak sesuai bagi mereka kerana peningkatan hormon estrogen boleh menyebabkan cyst semakin membesar. Peningkatan hormon estrogen itu sendiri tidak digalakkan bagi mereka yang mempunyai cyst.

Pesakit Buah Pinggang
Pesakit buah pinggang selalunya mengalami masalah untuk menapis protein dan cecair dalam tubuh. Pengambilan ESP yanng berprotein tinggi boleh menjejaskan fungsi buah pinggang pesakit buah pinggang yang telah rosak. Mereka hanya boleh menerima protein dalam jumlah yang sedikit sahaja.

Pesakit Hipotiroid
Apa kaitan ESP dengan pesakit hipotiroid? Pesakit hipotiroid adalah mereka yang mengalami masalah kekurangan hormon tiroid. ESP selalunya dicadangkan untuk mereka yang mempunyai masalah hipertiroid atau terlebih hormon tiroid. Bagi mereka yang kekurangan hormon tiroid, ia akan merendahkan lagi pengeluaran hormon tiroid yang menyebabkan ianya kurang sesuai bagi pesakit hipotiroid yang dah sedia kekurangan hormon  tiroid.

Anak-anak bawah 1 tahun
Bukan saja ESP, bahkan anak-anak bawah 1 tahun tidak dibenarkan mengambil sebarang suplemen Shaklee. Pada usia ini, susu yang terbaik buat mereka adalah susu ibu sepenuhnya.


Jika anda tidak tergolong dalam kumpulan di atas, anda boleh meneruskan pengambilan ESP. 

Ini peluang terbaik anda untuk dapatkan ESP Shaklee pada harga istimewa. Hubungi saya sekarang untuk konsultasi produk mengikut kesesuaian anda.Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872 
 Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 

lngin membuat belian ESP secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda?  Klik imej di bawah.


Juga klik SINI untuk tutorial langkah pembelian secara online
Pick Up/COD Area:
Kluang dan Batu Pahat

Penghantaran seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia
Dapatkan pelbagai supplement hebat Shaklee anda sekarang!

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

No comments: