31 October 2014

Vitamin Tidak Berkesan

Saya tidak dapat lari daripada persoalan negatif tentang supplement. Contohnya,

Pengguna: Saya dah ambil Herb-lax, tapi tak kurus pun
Pengedar: Ambil 4 tablet setiap malam sebelum tidur
Pengguna: Oh, saya ambil bila ingat. Kadang seminggu tak ambil. Lupa.
Pengedar: Lepas ni boleh ambil secara konsisten. Kawal pemakanan, ambil pada kadar normal.
Pengguna: Saya suka makan fast food, senang nak beli kat kedai bawah office.
Pengedar: Minum air kosong 2-3 liter sehari.
Pengguna: Susah sikit la kak. Saya tak suka air kosong. 

ANDA MUNGKIN TIDAK MENGIKUT PANDUAN 5W1H MENGAMBIL SUPPLEMENT DENGAN BETUL!


1) Why
Apakah tujuan anda mengambil supplement? Fokuskan pencarian anda kepada supplement tertentu supaya hasilnya tidak tersasar dari tujuan tersebut. Senang kata, anda harus mengambil produk kesuburan untuk mendapatkan zuriat, bukannya produk kecantikan kulit.

2) What
Setelah anda sudah jelas dengan tujuan mengambil supplement, buat kajian apakah supplement yang boleh membantu anda menyelesaikan masalah anda. Baca testimoni supplement sangat membantu untuk anda memilih supplement yang terbaik
Pilih produk yang mempunyai testimoni dan review yang baik. Pengambilan produk yang sesuai bukan saja membantu anda mencapai sasaran anda, malah anda mendapat bonus sampingan daripadanya. Contoh, pengambilan ESP dalam set kesuburan Shaklee memberi bonus mengurangkan berat badan yang menjadi faktor kesuburan.

3) Who
Anda juga boleh menghubungi pengedar produk untuk meminta sebarang konsultasi terhadap masalah anda dan membantu anda membuat pilihan. Dengan ini anda boleh menyenarai pendek produk terbaik untuk anda. Memilih pengedar terbaik juga memainkan peranan penting dalam kejayaan anda bersupplement. Pastikan pengedar tersebut dapat memberi konsultasi terbaik kepada masalah anda.

4) Where
Anda boleh membeli produk secara online atau walk in ke kedai-kedai yang menjual produk tersebut. Sebaiknya belilah supplement dari pengedar yang boleh memberi konsultasi terbaik kepada anda. Anda amat memerlukan konsultasi lanjut bagaimana untuk mengambil supplement, jadual pemakanan dan sebagainya daripada pengedar tersebut.

5) When, 6) How
Dapatkan konsultasi dari pekedai atau pengedar produk tentang 'Apa yang harus saya tahu apabila mengambil supplement' seperti jadual pemakanan supplement, cara pemakanan, do and don't bila mengambil supplement, krisis penyembuhan dan sebagainya.

TANYA DIRI
Jika supplement anda tidak berkesan seperti yang anda inginkan, cuba tanya soalan ini kepada diri anda.
1) Adakah anda yakin anda telah mendapatkan produk yang sesuai dengan fokus anda?
2) Adakah anda sudah mengikut semua panduan pemakanan yang diberikan oleh pengedar produk?

Jika jawapan anda TIDAK, kembali kepada panduan asas memilih supplement agar anda mendapat kesan yang optima dari pengambilan anda. Semoga berjaya.

Berminat untuk mendapatkan produk hebat Shaklee dengan harga istimewa? Saya adalah pengedar sah Shaklee anda.


Pick Up/COD Area:
sekitar Kluang (Taman Seri Impian, Econsave, T6, Seri Lalang)
Batu Pahat (Ayer Hitam, Parit Raja, Yong Peng, Parit Yaani, Seri Medan, Sri Gading, Tongkang Pechah, Parit Sulong)

Klik SINI untuk senarai harga runcit produk Shaklee.
Hubungi saya untuk dapatkan harga istimewa dan konsultasi percuma.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Indonesia, Singapura.

Ingin membuat belian produk secara online menggunakan kad kredit?
Klik SINI untuk info tutorial.


Klik imej di atas untuk membuat belian online

No comments: