19 November 2014

7 Kebaikan Omega

Selalu Omega dikaitkan dengan vitamin untuk otak. Tahukah anda sebenarnya Omega memberi lebih daripada itu. Hari ini saya kongsikan manfaat Omega.
Omega-3 ini adalah asid lemak yang sangat penting untuk kita tetapi TIDAK BOLEH DIHASILKAN di dalam badan. Ertinya kita kena ambil melalui pemakanan. Kalau diambil melalui sumber tumbuhan, badan kita tak dapat menukarkan asid lemak tadi kepada EPA dan DHA secara berkesan. Jadi sumber terbaik ialah dari ikan sebab ikan banyak asid lemak. Sebab tu siapa suka makan ikan dia bijak. Hehe.
Apa Bagusnya Ambil Omega?
  1. KESIHATAN WANITA- mengimbangi kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, menjadikan kulit lebih licin dan kemerah-merahan.
  2. CEGAH PENYAKIT SALURAN DARAH DAN STROK- DHA dan EPA boleh menentang trombosis, tekanan darah tinggi dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar. Sangat efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal, ketegangan di leher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolesterol, hindar pembekuan darah dalam badan, mengawal masalah obesiti, cegah penyakit jantung.
  3. BANTU TUMBESARAN DAN PERKEMBANGAN OTAK JANIN SERTA MEMORI- DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. sangat penting terutama pada 3 bulan terakhir janin dalam kandungan. Susu ibu mengandungi DHA yang tinggi. DHA dapat meningkatkankeupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara pendengaran dan penglihatan, mencegah migraine.
  4. TINGKAT SISTEM IMUN DAN KESIHATAN PARU-PARU- Omega dapat membantu mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE dan penyakit buah pinggang.
  5. MENENTANG KANSER- Kajian telah menunjukkan omega boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. ia juga membantu meningkatkan enterogastritis, meransang kesihatan hati selepas pembedahan, dan penkreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.
  6. MENCEGAH IMSONIA DAN MENGURANGKAN TEKANAN- Kajian membuktikan bahwa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan, imsonia, autism,  kanak-kanak hiperaktif.
  7. MEMELIHARA FUNGSI SENDI- Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi sendi dan gout dengan efektif.
Itu dia 7 manfaat omega. Bukan sikit tau. Banyak. Sebab tu kita kena pastikan diet kita mengandungi omega yang mencukupi. Satu lagi haruslah memilih dari sumber terbaik!
Kebanyakan pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan, tetapi kaedah ini bukan sahaja memusnahkan sesetengah nutrient malah tidak boleh menapis kandungan logam.

OmegaGuard
90 kapsul
Runcit RM136
Hubungi saya untuk harga istimewa
Shaklee menggunakan kaedah ULTRATULEN bergred farmaseutikal teknologi terkini. Ia dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan semulajadi sambil menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB.

Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
 Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 

Ingin beli OmegaGuard secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease
Pick Up/COD Area:
Kluang dan Batu Pahat

Penghantaran seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia

Dapatkan pelbagai supplement hebat Shaklee anda sekarang!

No comments: