07 December 2014

Bagaimana Vitamin C Bantu Kurangkan Berat Badan?

Alhamdulillah dah 7 Disember 2014. Dah 7 hari melalui bulan terakhir untuk tahun ini. Penangan Promosi Disember 2014 sangat memberangsangkan. Rugi jika anda lepaskan peluang untuk dapatkan promosi kali ini!

Hari ini saya kongsikan tajuk di atas. Seronok bercerita kisah kejayaan turunkan berat badan. 


VITAMIN C ni seperti yang kita ketahui sangat membantu dalam penghasilan kolagen, mencantikkan kulit dan memelihara sistem imun. Satu lagi peranan yang mungkin ramai dari kita terlepas pandang adalah fungsinya dalam membantu penurunan berat badan secara efektif.
MACAM MANA IANYA BANTU KURANGKAN BERAT?
FAKTA 1
PENGOKSIDAAN LEMAK
  • Bagi orang yang mengambil atau mengamalkan pengambilan jumlah vitamin C yang mencukupi setiap hari, mereka cenderung mengoksidakan lemak sebanyak 30 peratus lebih dari biasa ketika senaman. 
  • Oleh itu , pengambilan vitamin c atau makanan yang kaya dengan vitamin C pada waktu pagi sebelum anda menjadi aktif boleh meningkatkan pembakaran lemak . 
  • Walaupun tanpa rutin latihan berstruktur pada waktu pagi, kita lebih cenderung untuk menjadi lebih aktif dan melakukan lebih kerja  pada waktu siang berbanding pada waktu malam . 
  • Tidak semestinya dengan senaman berat, jadi hanya ambil vitamin C pada waktu pagi dan pastikan anda kekal aktif bagi menjamin pembakaran lemak.

FAKTA 2
CARNITINE
  • Carnitine adalah bahan yang dihasilkan di dalam hati dan buah pinggang dan disimpan dalam otot , jantung, otak dan sperma. 
  • Menurut Pusat Perubatan Universiti Maryland, ianya penting untuk menukarkan lemak kepada tenaga dan bahan ini diaktifkan dengan kehadiran vitamin C
  • Ini merupakan satu lagi sebab untuk mengambil vitamin C pada waktu pagi. 
  • Dengan pengambilan vitamin C pada waktu pagi ianya dapat membantu memulakan proses pembakaran lemak dengan lebih awal. 
  • Menurut kajian yang dijalankan oleh Universiti Negeri Arizona, pengambilan vitamin C yang mencukupi setiap hari adalah sangat penting untuk mengurangkan lilitan pinggang dan Indeks Jisim Badan, atau BMI .

Senang kan? Jadi cuma pastikan anda ambil makanan kaya vitamin C atau lebih mudah, telan sahaja sebiji vitamin C shaklee iaitu SR Vita-C Plus
Sustained Release Vita-C 500mg
180 tablet
Harga runcit RM92.50
Hubungi saya untuk harga paling murah!


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
 Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 


Ingin beli SR Vita-C Plus secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Klik SINI untuk tutorial belian secara online.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease
Pick Up/COD Area:
Kluang dan Batu Pahat

Penghantaran seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia

Dapatkan pelbagai supplement hebat Shaklee anda sekarang!

No comments: