14 December 2014

VITAMIN MATA KABUR DAN KERING UNTUK WARGA EMAS

Beberapa hari yang lalu, FB Shaklee Malaysia ada berkongsi imej dibawah. 


OmegaGuard mempunyai 330mg Omega-3 yang menyokong fungsi penglihatan dan sendi badan kita. Ringkas. Tapi sangat bermakna. Kenapa? Sebab 2 masalah ini; penglihatan dan sendi sering di alami oleh warga emas. 

Hari ini saya fokuskan kepada masalah kabur dan mata kering.

APA ASID LEMAK OMEGA-3?

Dua jenis EFA adalah asid lemak  omega-3 dan asid lemak omega-6. Kajian telah mendapati bahawa asid lemak omega-3, terutamanya, boleh memberi manfaat kepada kesihatan mata. Ketahui perbezaan asid lemak  omega-3 dan asid lemak omega-6.

Asid lemak Omega-3 termasuk asid docosahexaenoic (DHA), asid eicoapentaenoic (EPA) dan asid alfa-linolenik (ALA). Klik untuk ketahui 44 kebaikan Omega-3

OMEGA-3 MELINDUNGI MATA

Beberapa kajian menunjukkan asid lemak  omega-3 boleh membantu melindungi mata dewasa dari AMD dan sindrom mata kering. Asid lemak perlu juga boleh membantu saliran yang sepatutnya cecair intraocular dari mata, mengurangkan risiko tekanan mata yang tinggi dan glaukoma.

KAJIAN OMEGA-3

Dalam kajian Eropah besar diterbitkan pada tahun 2008, peserta yang makan ikan berminyak (sumber terbaik DHA dan EPA Omega-3 asid lemak) sekurang-kurangnya sekali seminggu mempunyai separuh risiko mendapat neovascular ("basah") degenerasi makula, berbanding dengan mereka yang makan ikan kurang daripada sekali seminggu.

OMEGA-3 DAN MATA KERING

Omega-3 asid lemak juga telah didapati mengurangkan risiko mata kering. Dalam kajian ke atas lebih 32,000 wanita yang berumur di antara 45 dan 84, mereka yang mempunyai nisbah tertinggi (berpotensi berbahaya) omega-6 asid lemak untuk manfaat omega-3 asid lemak dalam diet mereka antara (15-ke-1) mempunyai risiko ketara lebih besar daripada sindrom mata kering, berbanding dengan wanita dengan nisbah yang paling rendah (kurang dari 4-ke-1). Kajian ini juga mendapati bahawa wanita yang makan sekurang-kurangnya dua hidangan tuna seminggu mempunyai risiko yang kurang daripada mata kering berbanding wanita yang makan satu atau lebih sedikit hidangan seminggu.

Omega-3 asid lemak juga boleh membantu merawat mata kering. Dalam satu kajian baru-baru ini mata kering teraruh dalam tikus, permohonan topikal daripada omega-3 asid lemak ALA membawa kepada penurunan yang ketara dalam tanda-tanda mata kering dan keradangan yang berkaitan dengan mata kering.

APA SHAKLEE BOLEH BANTU?

Ini adalah produk yang digemari. Menjadi pilihan ramai terutamanya;
  • warga emas dengan masalah penglihatan (dan sendi)
  • anda yang memakai contact lens (mata kering)

OmegaGuard
90 kapsul
Runcit RM136
Hubungi saya untuk harga istimewa!

Anda juga mungkin berminat untuk mengetahui sebab lain kita perlu makanan tambahan Omega-3

APA KATA PENGGUNA?


OmegaGuard juga sangat sesuai untuk kanak-kanak seawal usia 1 tahun yang menghidapi masalah sering batuk, selsema, asma dan demam. Klik OmegaGuard untuk kanak-kanak. Bagi bayi di bawah usia 1 tahun, ibu yang menyusukan anak boleh mengamalkan , OmegaGuard untuk ibu menyusu.

KENAPA PILIH OMEGA-3 SHAKLEE?

OmegaGuard Shaklee terdiri daripada 7 asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), ALA dan lain-lain lagi.  Satu hidangan OmegaGuard (3 biji) menyediakan 990mg Asid Lemak Omega-3.
Rata-rata minyak ikan diekstrak melalui kaedah penyulingan tekanan yang tinggi yang mana ia akan memusnahkan kebanyakan nutrient dan tidak mampu menapis kandungan logam yang akan membahayakan kesihatan.
OmegaGuard sememangnya tidak diekstrak dari hati minyak ikan yang mengandungi toksik berbahaya.
Minyak ikan OmegaGuard dihasilkan daripada ikan yang tinggal di lautan dalam (deep ocean) dan air sejuk bukan ikan yang senang dapat dipantai atau sungai. Ikan-ikan ini pula mengandungi asid lemak tidak tepu yang tinggi.
Sebab itu la minyak ikan OmegaGuard yang terbaik; tidak tercemar dengan bahan-bahan merbahaya.


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
 Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 

Ingin beli OmegaGuard secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease
Pick Up/COD Area:
Kluang dan Batu Pahat

Penghantaran seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia

Dapatkan pelbagai supplement hebat Shaklee anda sekarang!

No comments: