29 January 2015

Basic H Bantu Basuh Kasut Sekolah Dengan Mudah

07:44 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Penggal persekolahan 2015 baru saja bermula kira-kira 3 minggu yang lepas. Ibu di rumah dah mula dengan rutin membasuh kasut anak di hujung minggu. Ada anak yang didisiplinkan untuk membasuh sendiri kasut sekolah mereka. 

Testimonial basuh kasut guna Basic H²

Hari ini saya kongsikan beberapa testimonial penggunaan Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate untuk membasuh kasut, 

Testimonial 1


Testimonial 2


Testimonial 3


Testimonial 4


Testimonial 5


Mudah kan? Lepas ni boleh serah tugas basuh kasut kepada anak-anak. Tak perlu sental beriya-iya. Rendam dan berus dengan lembut. Belum kapur pun dan putih bersih. Selamat tanpa bahan kimia. 

Apa kegunaan lain Basic H²?

Banyak kalau hendak di senaraikan. Setiap aktiviti pembersihan rumah dan barang boleh dicuci menggunakan Basic H² ini. Dah namanya pun super cleaning kan, Boleh bersihkan segalanya. 

  • rumah : cuci lantai, lap perabot, lap meja makan, mop lantai, cuci tingkap, 
  • basuh kereta
  • cuci kasut, kain dengan kotoran degil, 
  • alatan rumah seperti periuk belanga
  • barang perhiasan
  • dan banyyyyaaaakk lagi!
semua benda yang nak dicuci dan dibersihkan, boleh guna Basic H². Ini adalah paras rupa produk magik tersebut. 


Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate
473ml
Runcit RM46
Hubungi saya untuk harga jimat!


Info tentang Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate

Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun

Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H² berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan1001 kegunaan lagi.
Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah
  • Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi.
  • Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah.
  • Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot.
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H² asal – hanya gunakan separuh sahaja.
  • Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan.
Gunakan Pada Sebarang Permukaan Yang Boleh Dicuci – Di Dalam atau Di Luar Rumah
  • Dinding, tingkap dan cermin
  • Kaunter dapur, jubin dan lantai
  • Peralatan
  • Dapur
  • Hiasan kayu
  • Periuk belanga
  • Perabot (Jangan gunakan dalam akuarium atau tangki air pengelap cermin kereta)
Berminat untuk tahu lanjut?

Anda boleh klik Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate untuk ketahui info lanjut dan testimonial lain tentang produk ini.

Bagaimana nak beli Basic H²?

lngin membuat belian Basic H2 secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej di bawah.
Klik SINI untuk tutorial belian secara online.

Anda boleh hubungi saya untuk sebarang bantuan.


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018.270.4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 

28 January 2015

6 Cara Bagaimana Vivix Boleh Bantu Kurus

07:46 2 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera! Saya ada info yang ingin dikongsikan iaitu kaitan resveratrol dan kurus. Biasanya resveratrol boleh didapati dalam minuman keras. Tapi sebagai orang Islam, kita boleh mendapat bekalan resveratrol secara semulajadi dan halal. Jom baca!

Vivix kaya dengan RESVERATROL. Apakah itu?

1) Kandungan resveratrol adalah bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan yang mempertahankan tumbuhan kepada penyakit

2) RESVERATROL ini bertindak sebagai anti-aging yang boleh melindungi dan melambatkan proses penuaan

3) RESVERATROL meningkatkan tahap kolestrol yang baik dan melindungi dari kerosakan arteri sekaligus menjaga kesihatan jantung.

4) RESVERATROL memberi kesan dalam pengurangan lemak badan

5) RESVERATROL membantu pengurangan pengumpulan dan penghalang sintesis lemak dan seterusnya meningkatkan pengoksidan asid lemak kerana RESVERATROL membantu meningkatkan pengaliran darag yang membawa oksigen ke seluruh badab iaitu pembakaran lemak.

6) RESVERATROL membantu memberi rasa kenyang yang berpanjangan sekaligus dapat mengurangkan keghairahan anda melihat makanan yang lazat depan mata. Hihi

Dari mana nak dapatkan resveratrol?

Vivix Shaklee kan ada!

Vivix
150ml
Runcit RM475
Hubungi saya 018-270 4872 untuk info lanjut

Anda mungkin berminat untuk mengetahui 16 Fakta Tentang Vivix sebelum anda mencuba produk ini. 

Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 
    Ingin beli VIVIX secara online menggunakan kad kredit/ kad debit? Klik imej dibawah. 


    Juga klik SINI untuk tutorial langkah pembelian secara online.


    27 January 2015

    Punca Jeragat dan Parut Hitam Dan Cara Merawat Dengan Shaklee

    07:39 1 Comments
    Masalah jeragat dan parut hitam sering dialami oleh kebanyakan orang Asia. Jika tidak dirawat,tompok-tompok hitam ini akan semakin bertambah. Punca jeragat ialah daripada sel melanosit yangterlebih aktif dan mengeluarkan melanin yang berlebihan menyebabkan kulit bertompok-tompok hitam


    Punca terjadi jeragat

    Antara sebab berlakunya tompok-tompok hitam ini adalah:

    1) Radang kulit sewaktu mengalami masalah jerawat, apabila jerawat kering, ia akan meninggalkan kesan hitam yang dikenali sebagai "post-inflammatory hyperpigmentation" (PIH)

    2) Perubahan hormon sewaktu mengandung dan menyusukan anak juga akan menyebabkan tompok-tompok hitam yang dikenali sebagai "melasma". Addison's disease yang disebabkan kalenjar adrenal yang tidak berfungsi untuk mengeluarkan hormon steroid dalam badan juga akan mengakibatkan jeragat. Penggunaan pil perancang dan tabiat merokok juga boleh menyebabkan jeragat.

    3) Pendedahan kulit kepada cahaya matahari setelah beberapa tahun akan memberi kesan tompok-tompok hitam yang akan bertambah yang dikenali sebagai "age spots", "freckles" dan"lentigenes".Perbezaan antara age-spots, freckles dan lentigenes ialah saiznya.

    2 kategori jeragat

    Jeragat boleh dibahagi kepada 2 jenis:

    1) Epidermal, iaitu jeragat berada pada lapisan atas kulit

    2) Dermal, iaitu jeragat berada pada lapisan dalam kulit
    Kebiasaannya, PIH dan melasma berada pada paras dermal dan lebih sukar dirawat. Age spots, freckles dan lentigenes pula berada pada paras epidermal dan lebih senang dirawat.

    Cara mencegah jeragat

    1) Gunalah krim pelindung matahari sekurang-kurangnya spf 40-50 dan pastikan andamengaplikasikannya dua kali sehariatau setelah berpeluh. Lindungilah anak-anak kita dari mataharidengan penggunaan krim pelindung matahari dari umur mereka 6 bulan. Makanlah pil pelindungmatahariHeliocare oral, yang terdapat di klinik sekiranya anda aktif bersukan, bermain golf, bercuti dipantai atau bekerja dipanas terik. Selain mengelak daripada jeragat, ia juga mengelak dari kanser kulit

    2) Penggunaan set penjagaan muka yang tidak memudaratkan kulit untuk jangkamasa yang lamaseperti Kinerase yang mengandungi kinetin daripada tumbuh-tumbuhan untu kmerawat kulit kusam,berjeragat dan sensitif

    3) Lakukan rawatan chemical peel, ipl atau laser Q-switched/NdYag untuk mengelak jeragat daripadamuncul dan kelihatan lebih terang

    4) Elakkan merokok. Jika jeragat disebabkan oleh pil perancang, tukarlah cara perancangan keluarga yang tidak berasaskan hormon seperti IUCD Cu250

    5) Pemeriksaan darah untuk menstabilkan hormon boleh dilakukan dengan doktor anda. Oleh keranajeragat mungkin berada di lapisan kulit yang berbeza-beza, jeragat merupakan masalah yangmemerlukan beberapa rawatan susulan untuk mengurangkannya.Sekiranya rawatan terlalu drastikdilakukan kehilangan selmelanosit akan menyebabkan tompok-tompok putih yangkekal. Oleh itu lebihmudah mencegah jeragat daripada merawatnya

    Sumber Dr Nurhalina Azly binti Minhat,
    timeless.timeless@gmail.com

    Apa kaitan antara jeragat dan kulit?

    • Kulit adalah organ terbesar yang memiliki berat sekitar enam paun, kulit berperanan melindungi otot dan organ manusia.
    • Kulit memerlukan tiga vitamin, A, C dan E untuk kekal sihat.
    • Pengambilan makanan seimbang serta pemakanan tambahan baik untuk mendapatkan kulit sihat.
    • Vitamin A, C dan E, selenium dan zink adalah antioksidan yang membantu membaik pulih kolegen dan pemutihan kulit.
    • Asid lemak penting sebagai membentuk lapisan yang menghalang kehilangan kelembapan kulit, penting bagi mengatasi masalah kedutan dan kering.
    • Kandungan air penting untuk kelembapan kulit.
    • Kulit manusia terbahagi kepada dua lapisan utama iaitu epidermis dan dermis.
    • Secara saintifik, kulit mengawal suhu badan, menyimpan air, lemak dan vitamin D.
    • Kulit yang terdedah pada cahaya matahari menghasilkan pigmen melanin yang berlebihan untuk melindungi daripada pancaran UV sehingga menyebabkan pigmentasi.
    • Masalah tekanan seperti eczema akan merosakkan kulit.

    Saranan vitamin SHAKLEE:

    SR Vita-C Plus
    180 tablet
    Runcit RM92.50
    Hubungi saya untuk harga istimewa

    1. Vitamin C - perlu untuk pembentukan kolagen. Vitamin C Shaklee bersifar sustained released lengkap dengan bioflavonoid.

    Vita-E Complex
    120 kapsul
    Runcit RM149
    Hubungi saya untuk harga istimewa

    2. Vitamin E - membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dalam liang kulit. Vita-E Complex Shaklee bersifat natural, 400iu lengkap dengan selenium dan yang best ia ada extract grape seed!

    ESP
    850g
    Runcit RM150
    Hubungi saya untuk harga istimewa


    3. Protein - mengurangkan kesan hitam akibat jeragat

    OmegaGuard
    90 kapsul
    Runcit RM136
    Hubungi saya untuk harga istimewa


    4. Omega Guard - baik untuk masalah kulit yang kering kerana kandungan EPA boleh mengawal atur kandungan minyak dalam kulit.

    Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk Shaklee yang sesuai dengan tahap kesihatan anda,anda boleh menghubungi saya. 

    Rakan Shaklee Anda


    Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije)
    ♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872
    ♥ FB Page: Vitamin Suci
    ♥ FB : Hifzan Zanini

    lngin membuat belian Set Jeragat Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej di bawah.


    Juga klik SINI untuk tutorial langkah pembelian secara online.

    26 January 2015

    Cara Beli Vivix Dengan Harga Murah

    07:18 0 Comments
    Assalamualaikum dan salam sejahtera!

    Promosi Vivix masih berlangsung. Ramai yang mengambil peluang mendapatkan Vivix pada harga jimat! Hari ini saya kongsikan info tentang Vivix dan bagaimana cara untuk dapatkan Vivix pada harga istimewa!


    3 info Vivix
    1. Vivix, supplemen anti penuaan buat pertama kalinya diperkenalkan pada tahun 2008 selepas melalui penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee. 
    2. Vivix juga turut diiktiraf sebagai Super Excellent Brand dari Books Of Record.
    3. Vivix, memberikan impak positif kepada 4 mekanisma utama dalam anti-penuaan (memperbaiki DNA), menurunkan risiko diabetes (prestasi), mengurangkan risiko sakit sendi (tenaga) serta merendahkan risiko sakit jantung (pembaikan pengawalan DNA). 


    Jom Vivix!. Masih lagi pada harga promosi yang sangat jimat.


    Bagaimana dapatkan Vivix pada harga istimewa?

    Harga sebotol Vivix ialah RM475
    Sepanjang Januari 2015, ada 2 promosi Vivix
    1. beli 2, diskaun 5% (RM902.50). Sebotol hanyalah RM451.30 (Jimat RM44.70/botol)
    2. beli 6 percuma 1 (RM2850). Sebotol hanyalah RM407.20 (Jimat RM67.80)
    Lebih menarik, dengan belian melebihi 200uv (tunai lebih kurang RM620), anda mendapat KEAHLIAN SHAKLEE PERCUMA SEUMUR HIDUP!

    Jadi, jika anda membuat belian promosi Vivix beli 6 percuma 1, anda boleh memdapat manfaat berikut:
    • belian Vivix pada harga ahli (jimat RM570+)
    • sebotol Vivix percuma (nilai RM475)
    • keahlian percuma seumur hidup (bernilai RM65)
    • percuma penghantaran (jimat RM10/RM20)
    • bonus tunai pada 15 Februari 2015 (RM170+)
    Dengan belian Vivix promosi Januari 2015, beli 6 percuma 1, anda sebenarnya membuat penjimatan tunai RM1290+!

    Terlepas Januari 2015? 

    Sertai keahlian Shaklee dan dapatkan produk Shaklee pada harga ahli. Sangat berbaloi melabur sebahagian daripada harta kita untuk kesihatan berpanjangan. 

    Anda juga mesti baca kisah 3 pesakit kanser yang sembuh dengan cepat

    Kenali Vivix dengan lebih dekat --- SINI

    Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee. 


    Rakan Shaklee Anda
    Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
    ♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
    ♥ FB Page: Vitamin Suci
    ♥ FB : Hifzan Zanini 
      Ingin beli VIVIX secara online menggunakan kad kredit/ kad debit? Klik imej dibawah. 


      Juga klik SINI untuk tutorial langkah pembelian secara online.



      25 January 2015

      7 Golongan Yang Tak Sesuai Ambil Alfalfa

      09:39 0 Comments
      Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini saya kongsikan info tentang beberapa kategori yang tidak sesuai mengambil alfalfa.

      Alfalfa Complex
      330 tablet Runcit RM53.75
      700 tablet Runcit RM97.50
      Hubungi saya untuk harga istimewa

      7 Kategori Tak Sesuai Ambil Alfalfa

      1. Ibu hamil 

      Pengambilan Alfalfa yang berpanjangan dalam kuantiti YANG BESAR juga mungkin TAK SELAMAT. Alfalfa bertindak seperti hormon estrogen dan boleh memberikan kemudaratan pada kehamilan.

      2. Wanita yang mengambil pil perancang

      Alfalfa mempunyai kesan estrogen yang kecil, berkemungkinan boleh menyebabkan pil perancang tidak berkesan.

      3. Pesakit kanser payudara, rahim, fibroid

      Bimbang ia merangsang sel-sel itu menjadi kanser (belum terbukti secara kajian).

      4. Pesakit Multiple Sclerosis (MS), Systematic Lupus Erythematosus (SLE) 

      Menyebabkan penyakit ni menjadi lebih serius.

      5. Pesakit yang menjalani pemindahan organ seperti ginjal dan hati.


      Bimbang organ yang dipindahkan tak dapat digunakan kerana fenomena 'body rejection'.
       .
      6. Kencing Manis

      Alfalfa boleh menurunkan gula dalam darah. Jadi pesakit diabetes yang mengamalkan ubat diabetes (tablet/suntikan) harus berhati-hati untuk memastikan gula dalam darah tak terlalu rendah sebab boleh menyebabkan pengsan dan koma.

      7. Penyakit yang disebabkan darah yang pekat.

      Ada ambil ubat Wafarin (coumadin) untuk mencairkan darah kena elakkan Alfalfa sebab Alfalfa boleh menyebabkan Warfarin menjadi kurang berkesan. Kesannya darah jadi pekat dan mudah membeku. Takut nanti kesan menjadi lebih teruk dan kena strok.

      Ingin dapatkan Alfalfa Complex

      Jika anda tidak tergolong dalam kategori di atas, dan ingin tahu lanjut tentang Alfalfa Complex, anda boleh klik ALFALFA COMPLEX

      Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk Shaklee yang sesuai dengan tahap kesihatan anda,anda boleh menghubungi saya. 

      Rakan Shaklee Anda


      Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije)
      ♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872
      ♥ FB Page: Vitamin Suci
      ♥ FB : Hifzan Zanini

      lngin membuat belian Alfalfa Complex Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej di bawah.


      Juga klik SINI untuk tutorial langkah pembelian secara online.

      24 January 2015

      Sebab Shaklee Adalah Supplement Terbaik

      07:17 0 Comments
      Kenapa saya kata Vitamin Shaklee bagus untuk kesihatan?


      Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee. 


      Rakan Shaklee Anda
      Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
      ♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
      ♥ FB Page: Vitamin Suci
      ♥ FB : Hifzan Zanini 

      Ingin beli supplement Shaklee secara online menggunakan kad kredit/ kad debit? Klik imej dibawah. 

      23 January 2015

      Gabungan Vitamin C dan E Untuk Kesihatan Dan Kecantikan

      08:19 1 Comments
      Assalamualaikum dan salam sejahtera. Semalam ada pengguna Shaklee memberitahu saya perubahan yang beliau alami setelah sebulan menggunakan SR Vita-C Plus dan Vita-E Complex. 

      Hari ini saya simpulkan manfaat yang beliau nikmati dengan gabungan dua vitamin ini. 

      Manfaat Kesihatan dan Kecantikan SR Vita-C Plus

      SR Vita-C Plus
      180 tabs
      Runcit RM92.50
      Hubungi 018-270 4872 untuk harga istimewa

      Kesihatan
      Memerangi Kanser – Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan meransang pengeluaran T-cells unutk melawan sel- sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.
      Mengekalkan Kolestrol Sihat – Ianya mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, meghindari arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

      Kecantikan
      Membentuk Kolagen – Meransang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.
      Mencantikkan Kulit – Ambil vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utaman kejadian jeragat.

      Manfaat Kesihatan dan Kecantikan Vita-E Complex

      Vita-E Complex
      120 caps
      Runcit RM149
      Hubungi 018-270 4872 untuk harga istimewa

      Kesihatan
      Melindungi Jantung – Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat ; melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid; meningkatakn kolesterol HDL; mengurangkan tekanan darah; menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri; menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dll.
      Anti-Oksidan Yang Kuat – Pengambilan lebih dari 1,200UI sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumer, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki maslah oksidasi – katarak dan masalah penglihatan.

      Kecantikan
      Anti-Penuaan – 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.
      Membaiki Parut – Membaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka unutk mengurangkan kesan parut.

      Fungsi Vitamin C dan Vitamin E

      Keperluan vitamin C bagi tubuh tiap orang adalah berbeza bergantung kepada beberapa faktor seperti:

      • usia
      • tahap kesihatan
      • gaya hidup
      Bagi yang sibuk, aktif bersukan, merokok atau sering terdedah kepada pencemaran, keperluan vitamin C adalah lebih tinggi berbanding orang lain.


      Vitamin C dapat:


      • meningkatkan daya tahan tubuh
      • mempercepatkan pemulihan
      • mengurangkan risiko penyakit jantung, strok, barah dan katarak
      • membantu mengurangi racun dalam hati 


      Manakala vitamin E adalah vitamin yang saya kenali sebagai antioksidan yang kuat sehingga mampu:

      • meningkatkan kekebalan tubuh dari berbagai penyakit
      • melindungi kesihatan kulit 
      • mencegah barah, penyakit jantung, katarak, glukoma, Alzheimer, Parkinson
      • melindungi kesihatan kulit dan mengurangkan bekas luka (parut) di kulit anda

      Vita-E Complex Shaklee membekalkan 400 IU Vitamin E diperlukan untuk memenuhi keperluan Vitamin E anda setiap hari

      Manfaat Gabung SR Vita-C Plus dan Vita-E Complex Shaklee


      • Membantu mencukupkan keperluan harian vitamin C dan vitamin E
      • Meningkatkan dan memelihara daya tahan tubuh daripada serangan berbagai penyakit
      • Mempercepat pemulihan 
      • Membantu meningkatkan kualiti sperma
      • Perlindungan dan mengoptimumkan kesihatan jantung dan pembuluh darah

      Alhamdulillah. Dua pilihan vitamin yang baik untuk kesihatan kulit dan kesihatan menyeluruh. Sayangi diri? Nak kulit cantik?

      Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee. 


      Rakan Shaklee Anda
      Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
      ♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
      ♥ FB Page: Vitamin Suci
      ♥ FB : Hifzan Zanini 

      Ingin beli set ini secara online menggunakan kad kredit/ kad debit? Klik imej dibawah.