19 January 2015

Jadual Makan Set Berat Badan Shaklee

Assalamualaikum. Shaklee mempunyai rangkaian produk yang boleh membantu usaha anda yang ingin meningkatkan berat badan.
Dengan hati yang terbuka, saya kongsikan salah satu contoh cara pemakanan harian yang boleh di amalkan dalam usaha untuk menaikkan berat badan.
Jadual Pengambilan Makanan Harian
Pagi (Sarapan/Sahur -semasa puasa):

Makan pagi (Nasi goreng, nasi lemak, mee, pasta atau mana-mana karbohidrat yang penting mesti ada daging /ayam / telur / ikan)
Minum segelas susu (yang ditambah 1 sudu Meal Shakes)
Makan B Complex (1 biji)

Brunch (10:00 – 10:30am):

Makan roti atau biskut
Vitalea 1 biji (dengan air kosong)

Lunch (12:30 – 2pm):

Makanan yang bergizi seperti biasa: Nasi campur bersama lauk ayam / ikan / daging.
Tambah sedikit kuih (jika suka)

Tea time (3:30 – 4pm):

Makan roti. Minum 1 gelas susu atau yogurt (yang di shake kan bersama 1 sudu Meal Shakes)

Makan malam (sebaiknya 3 – 4 jam sebelum tidur/masa berbuka – masa puasa):

Nasi campur bersama lauk ayam / ikan / daging. Tidak perlu makan secara banyak.
Makan Vitalea 1 biji lagi.

10 minit sebelum tidur:

Makan roti atau biskut
Minum susu 1 gelas (yang dicampur Meal Shakes)


Antara Tips Menaikkan Berat Badan:
1. Workout
Dalam menaikkan berat badan, workout penting dalam membentuk otot-otot yang terdapat pada badan kita. Bagi mereka yang terlampau kurus, ini sangat penting dalam membentuk otot mereka. Workout tidak semestinya dilakukan di gym semata-mata. Anda juga boleh lakukan semasa anda berada di rumah atau berjogging.
Exercise sehari 10 minit paling kurang. Tidak perlu senaman yang berat. Sekadar angkat botol air mineral 500ml yang berisi air (seperti angkat berat dumbbell) atau apa- apa senaman untuk membina muscle. Kenapa perlu senaman? Kita tidak mahu berat tambahan dalam bentuk lemak!
Jauhi makanan tidak sihat terutamanya junk food dan ikutlah contoh pemakanan ini selama sebulan. InsyaAllah berat badan anda akan naik dengan cepat.
2. Makan makanan berprotein
Setelah anda melakukan workout, anda perlu kerap makan makanan berprotein untuk recover otot-otot yang anda bina tu. Semasa dalam proses menaikkan berat badan, kerapkan makan makanan seperti daging, telur separuh masak dan ayam. Kalau hendak lagi cepat menaikkan berat badan, kami syorkan anda minum susu protein. Protein yang sesuai untuk menambah berat badan ialah Meal Shakes Shaklee.
Shaklee Weight Gain Set
Set ini mengandungi 3 produk iaitu Meal Shakes, Vita-Lea dan B-Complex.

Meal Shakes
544g
Runcit RM113.75
Hubungi saya di talian 018-270 4872 untuk harga istimewa

Meal Shakes – membekalkan 35% atau lebih nilai harian, mengandungi 19 vitamin dan mineral penting. Ianya sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein. Rasanya sedap macam milk shake kat McD dan seperti Vanilla Ice cream. Protein amat penting dalam proses menambah berat badan ini kerana pengambilan protein boleh mengisi keperluan tubuh sebab protein adalah asas kepada pemakanan tubuh badan sama ada nak tambah berat ke.. nak kurus ke.. nak cantik ke.. semuanya perlukan protein dan antara sebab yang lain ialah protein membantu penyerapan dengan lebih baik ke atas supplemen yang kita ambil.
Dengan rasa vanila dan aroma yang  menyelerakan, selera makan pasti bertambah. Senang saja cara penyediannya. Campurkan saja sesudu Meal Shakes dengan air kegemaran anda (dengan syarat bukan air berkafein, bergas dan air panas) untuk rasa vanila yang hebat.
Vita-Lea
120 tablets
Runcit RM88
Hubungi saya di talian 018-270 4872 untuk harga istimewa

Vita-Lea – membekalkan 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalampembentukan sel darah merah. Ia banyak membantu mencantikkan kulit, kuku, rambut yang kuat dari segi akarnya. Dari segi internal, ia juga membantu mencegah penyakit tiroid atau beguk (penyakit tiroid ini terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam Vitalea kita). Supplemen penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan Vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening.
B-Complex
120 tablet
Runcit RM53.75
Hubungi saya di talian 018-270 4872 untuk harga istimewa

B-Complex – mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting. Ia dapat mengawal kadar metabolisma badan, mempertingkatkan kesihatan kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan. 
Perhatian!
Elakkan makan makanan berminyak dan berlemak kerana ia tidak membantu dalam menaikkan berat badan secara sihat. Sebenarnya, ramai individu yang kurus cuba naikkan berat badan dengan cara yang salah. Ada yang makan makanan berlemak semata – mata mahu menambah berat badan. Itu cara yang salah, mengambil banyak makanan berlemak bukan saja menyebabkan masalah kesihatan, ia juga tidak memberi kesan langsung.
Jadi jika anda hendak menaikkan berat badan anda secara sihat, anda hanya perlu berdisiplin dalam jadual pemakanan supplemen dan jadual pemakanan harian dan workout dan semuanya perlulah istiqamah dan berterusan. Tak boleh kejap makan, kejap ikut, pastu malas dah tak ikut lagi. Memang lah tak jadi kan. Dengan amalkan kesemuanya secara konsisten, ia bukan saja berjaya menaikkan berat badan anda secara sihat, badan anda juga akan berubah menjadi lebih menarik dan mantap.

Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 

Ingin beli Set Weight Gain secara online menggunakan kad kredit/ kad debit? Klik imej dibawah. 

1 comments:

Kira Sakura said...

pernah terfikir nak gemuk tapi bila fikir balik tak jadi lah. kejap lagi kalau gemuk sikit dah susah hati baju kain ketat la ape lah. hihi