28 February 2015

5 Cara Cepat Ransang Susu Badan Yang Banyak

07:28 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Tahniah untuk anda kerana telah berjaya sampai ke artikel ini. Tanda awal anda sangat mengambil berat tentang hak penyusuan bayi anda. Hari ini saya ingin berkongsi info tentang cara meransang pengeluaran susu badan.

Punca susu badan kurang

9 faktor ini biasanya boleh dipertimbangkan:

  1. Tahap kesihatan ibu
  2. Letih dan lesu
  3. Kafein
  4. Rokok
  5. Alkohol
  6. Stress
  7. Herba dan rempah
  8. Pil perancang 
  9. Hamil
Klik Info Penyusuan untuk artikel yang berkaitan penyusuan.

5 tips merangsang banyak susu

1. KERAPKAN MENYUSU ATAU MENGEPAM
Susukan bayi sekurang-kurangnya 3 jam sekali, Sama juga halnya dengan rutin memerah susu (ketika di pejabat). Lakukan setiap 3 jam.

2. PAM PADA WAKTU MALAM
Jadikan amalan mengepam pada waktu malam sebagai rutin. Hormon prolaktin banyak dihasilkan sekitar jam 12 tengah malam hingga 6 pagi. Prolaktin merupakan hormon yang meransang penghasilan susu badan.

3. JANGAN TUNGGU PENUH
Elakkan daripada tabiat menunggu payudara penuh sebelum menyusukan atau mengepam. Yakinlah bahaya payudara sentiasa mengandungi susu. Apabila dikosongkan, tubuh akan berusaha untuk menghasilkan lebih banyak susu.

4. MINUM BANYAK AIR
Ibu perlu minum banyak air kosong sepanjang tempoh menyusuan. Biasanya 3 liter air mencukupi untuk keperluan harian.

5. MENYUSU ATAU MENGEPAM LEBIH LAMA
Jangan hadkan masa setiap kali menyusu atau mengepam. Biarkan bayi menyusu sepuas-puasnya sebelum tawarkan payudara sebelah lagi, Sewaktu pengepam pula, ambil masa 15 hingga 20 minit bagi setiap payudara. Pastikan payudara benar-benar kosong sebelum berhenti memerah.

Artikel lain berkaitan:


SHAKLEE BERI PELUANG KEPADA ANDA YANG MAHU!


Ingin dapatkan rangkaian Set Penyusuan Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini

27 February 2015

5 Info Elak Kehamilan Cacat

07:01 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Tahniah bagi anda yang hamil. Selamat berjaya bagi anda yang sedang merancang untuk hamil. (Klik Info Kesuburan untuk artikel berkaitan kesuburan suami isteri) Pagi ini saya ingin berkongsi info tentang tips bagi mengelakkan kecacatan janin yang dikandung.

1. BERHENTI MEROKOK
Jika anda berhasrat untuk mendapat bayi yang sihat dan sempurna, berhenti merokok. Amalan merokok semasa hamil boleh mengakibatkan berat bayi kurang dan seterusnya mengundang lebih banyak masalah kesihatan kepada bayi.

2. MAKAN MAKANAN SIHAT
Amalkan pemakanan yang mengandungi 5 makanan utama yang paling diperlukan oleh tubuh

  • gandum
  • sayur
  • buah
  • susu (kalsium)
  • protein

*Shaklee mempunyai produk untuk bekalan kalsium iaitu OsteMatrix dan ESP untuk melengkapkan keperluan protein ibu dan bayi dalam kandungan.

3. ELAKKAN KAFIEN
Kafien yang terdapat dalam minuman seperti teh, kopi, soda dan coklat harus dikurangkan.

4. NASIHAT DOKTOR
Ambil ubat yang dicadangkan oleh doktor sahaja. Mengambil ubat tanpa nasihat doktor dengan dos yang salah mengundang bahaya kepada bayi dalam kandungan.

5. AMBIL ASID FOLIK
Ia penting diambil oleh wanita yang ingin hamil dan sedang hamil. Kajian yang dilakukan menunjukkan pengambilan asid folik sebelum kehamilan mampu menurunkan risiko melahirkan bayi dengan kecacatan otak dan sum-sum tulang sehingga 80%!

Paras asid folik yang mencukupi dalam diet dapat mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang untuk hamil, sebelum hamil dan dalam 12 minggu pertama kehamilan dengan dos harian sebanyak 400 mcg*

*B-Complex mempunyai asid folik dan B12 yang menyokong pembentukan sel-sel darah merah dalam tubuh.

Bagi anda yang mementingkan kesihatan ibu dan bayi dalam kandungan, adalah amat disyorkan untuk anda mengamalkan Set Kehamilan Shaklee


Ingin dapatkan rangkaian Set Kehamilan Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini

26 February 2015

2 Produk Tingkatkan Kesuburan Wanita : Clomid atau ESP?

07:51 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Bagi anda yang telah lama berusaha untuk hamil, tentu anda pernah mendengar Clomid. 

Apa itu Clomid?

Clomid merupakan sejenis pil hormon yang biasa diberikan oleh doktor untuk membantu wanita yang mempunyai masalah kitaran haid, ovulasi yang tidak tetap atau tiada ovulasi dan juga masalah ovum yang tidak matang. Namun, pengambilan clomid ini perlu diawasi oleh doktor kesuburan supaya tiada kesan buruk yang berlaku.

Bagaimana Clomid berfungsi?
  • Clomid mempunyai struktur yang hampir sama dengan estrogen. 
  • Clomid akan melekat di sel reseptor dalam hypothalamus bagi menghalang estrogen melekat di situ
  • Keadaan ini menyebabkan otak ‘ditipu’ bahawa badan kekurangan estrogen lalu badan akan menghasilkan lebih banyak hormon Follicle Stimulating Hormone (FSH) bagi merangsang folikel. 
  • Badan juga akan bertindak menghasilkan luteinizing hormone (LH) bagi meransang ovari.
Clomid : Mesti baca!

Pengambilan ubatan clomid tanpa preskripsi yang tepat boleh menyebabkan masalah lain berlaku. Antaranya penghasilan folikel yang banyak. Dos yang diberikan juga mestilah tepat sesuai dengan keadaan wanita terbabit. Clomid mesti dicuba dalam tempoh maksimum 6 kali kitaran haid. Sekiranya anda masih gagal hamil dalam tempoh tersebut, anda perlu mencuba kaedah kesuburan yang lain.

Kaitan ESP Shaklee dan Clomid

  • ESP Shaklee mengandungi isoflavones yang berupaya merangsang kesuburan wanita. Ia mampu mendorong agar ovulasi berlaku dan mematangkan telur wanita. ESP Shaklee bertindak seakan-akan clomid di mana ia menyekat estrogen daripada melekat di sel reseptor.
  • Bezanya, clomid merupakan ubatan yang dihasilkan daripada manipulasi bahan kimia manakala ESP dihasilkan daripada bahan semulajadi. Anda boleh rujuk beza Ubatan Kimia VS Vitamin Semulajadi. Jadi, ada baiknya anda memilih kaedah semulajadi berbanding perubatan kimia dalam usaha menambah zuriat.
  • Protein yang terdapat di dalam ESP juga mampu menghasilkan sel-sel baru di dalam rahim seterusnya menjadi kuat untuk menampung perkembangan janin. Semua sel-sel yang rosak dan cacat akan digantikan dengan sel-sel baru protein ESP. Oleh itu, kemungkinan untuk anda mengalami keguguran andalah rendah sekiranya anda mengamakan ESP.

Cadangan Pengambilan

Untuk meningkatkan tahap kesuburan wanita, dicadangkan supaya ESP diambil bersama-sama Set Kesuburan Shaklee iaitu GLA Complex dan B-ComplexNamun, saya secara peribadi sangat mengharapkan agar pihak suami juga turut mengambil Set Kesuburan Lelaki supaya kualiti sperma, bilangan sperma dan keaktifan sperma dapat dipertingkatkan. Bukan apa, sayang sekiranya pihak isteri sahaja berikhtiar sedangkan masalah sebenar berpunca daripada pihak suami dan begitulah sebaliknya. Biar sama-sama ikhtiar dan sama-sama boleh memaksimumkan peluang kahamilan.

Saya sedia membantu anda mendapatkan zuriat anda sendiri. Sekiranya anda berminat, anda boleh hubungi saya bagi mendapatkan konsultasi dan membuat pesanan.

Ingin dapatkan rangkaian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini

25 February 2015

7 Fakta Get Clean Home Shaklee

07:30 1 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari yang indah untuk kita semua. Alhamdulillah. Hari ini saya ingin berkongsi tentang Get Clean Home Shaklee. Canggih kan bunyi nama set ni? Padahal set pencuci rumah je. Secanggih kesan! Sekali cuba pasti tak pilih lain dah!



  • Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang menakjubkan untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata
  • Soft Fabric Concentrate yang menarik dan berbau harum ini berkesan mengelakkan pakaian daripada berkedut dan melekat pada badan akibat kesan statik
  • Fresh Laundry Concentrate adalah satu-satunya pencuci pakaian yang mempunyai hasil cucian bersih dan berbau harum dengan rumusan enzim semulajadi yang tidak memudaratkan bumi. 
  • Pencuci Pinggan Hand Dish Wash dijamin dapat menanggalkan timbunan minyak yang melekat pada pinggan mangkuk anda dengan hanya  beberapa titisan kecil sahaja.
  • Pastinya empat produk di atas dapat memberi perbezaan ketara dalam kehidupan anda dan keluarga (penjimatan, kesan yang memuaskan hati, tidak memudaratkan kesihatan)
  • Dengan penggunaan rangkaian Get Clean Home Shaklee, anda mendapat banyak manfaat percuma (rumah bersih, pakaian harum dan senang digosok, pinggan mangkuk senang dicuci, keluarga gembira)
  • Bertukarlah kepada rangkaian pencuci sesi rumah yang baru iaitu Get Clean Home Shaklee untuk kebersihan sesi rumah!
Ingin dapatkan rangkaian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan berganda!

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini

24 February 2015

3 Pilihan Set Asas Kesuburan Shaklee

07:12 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Walau apa pun emosi kita sekarang, bersyukurlah. Jika kita rasa kita menguasai segalanya, ketahuilah ada yang Maha Menguasai. Jika kita lemah, ketahuilah bahawa masih ramai yang tidak bernasib baik seperti kita.

Panjang madah pujangga. Hehe. Hari ini saya ingin berkongsi tentang set asas kesuburan Shaklee. Untuk set lengkap, boleh klik SET LENGKAP KESUBURAN SHAKLEE.

Vitamin yang terdapat dalam set kesuburan Shaklee sebenarnya mempunyai fungsi-fungsi yang boleh menyokong ketidaksuburan suami dan isteri. Namun dalam sesetengah kes, terdapat banyak kemungkinan berbeza dan pastinya vitamin yang diperlukan adalah berbeza.

Untuk memudahkan anda memilih set kesuburan yang sesuai dengan ada, saya senaraikan situasi berbeza dan vitamin yang sesuai mengikut keperluan dan kemampuan anda. Tengok tajuk artikel ni, set asas kesuburan!

Saya fokuskan kepada 3 situasi yang sering berlaku akibat kesukaran hamil:
  1. Haid tidak teratur
  2. Suami merokok
  3. Suami isteri mengalami kegemukan
HAID TIDAK TERATUR

Masalah ini adalah biasa bagi wanita yang sukar hamil. Haid yang tidak teratur menyukarkan kita untuk menentukan tarikh subur. Sangat penting untuk kita ketahui tarikh subur kerana jangka waktu subur tersebut adalah waktu paling sesuai untuk meningkatkan peluang hamil.

Punca haid tidak teratur diringkaskan seperti berikut:
  • kegemukan
  • hormon prolaktin lebih
  • terlalu kurus
  • masalah kesihatan
  • menopaus
  • pencegah kehamilan - ubat seperti depo-provera atau implanon menyebabkan gangguan haid
  • tekanan / stress
  • penyusuan badan
  • tyroid
  • ubat / jamu
Shaklee mempunyai GLA Complex yang dapat mengatur semula kitaran haid anda. GLA Complex berfungsi menstabilkan hormon dan sangat baik diambil oleh wanita, ia menjaga dalaman dan kesannya, sangat baik. Dengan bahan asasnya minyak Bunga Borage, minyak biji bunga matahari serta Vitamin E semulajadi. Maka, jika anda mengalami masalah haid tidak teratur, berikhtiarlah sekurang-kurangnya dengan GLA Complex. Klik ATASI HAID TIDAK TERATUR untuk testimoni.

SUAMI MEROKOK

Rokok mempengaruhi kesuburan. Lelaki yang merokok rokok mempunyai jumlah sperma yang lebih rendah dan meningkat keabnormalan sperma dan fungsi. Juga, bahan kimia dalam rokok mengurangkan nutrien penting dalam air mani termasuk ascorbic acid, zinc, kuprum, superoxide dismutase dan lain-lain.

Atas faktor-faktor di atas, lelaki merokok amatlah disyorkan untuk berhenti merokok atau paling tidak amalkan makanan tambahan. Vitamin yang boleh diambil ialah Vita-E Complex dan Zinc Complex. Dua vitamin ini sangat membantu dalam kesuburan.

Vita-E Complex menyuburkan organ reproduksi lelaki dan wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel dan duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, kandungan selenium yang cukup dapat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

Zinc Complex pula merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukan hormon testosteron, membantu mengekalkan jumlah air mani, membantu mengekalkan paras testosteron yang bersesuaian, serta membekalkan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose Nucleid Acid)

Lelaki yang kuat merokok disarankan mengamalkan sekurang-kurangnya dua vitamin ini bagi memberi peluang isteri untuk hamil.

MASALAH BERAT BADAN

Kegemukan atau terlalu kurus juga menjadi punca kesukaran untuk hamil. Bacaan BMI yang kurang atau melebihi bacaan berat badan unggul menyebabkan keseimbangan hormon tidak dapat dicapai. Penghasilan telur bagi wanita dan sperma bagi lelaki akan terganggu akibat rembesan hormon yang berlebihan atau berkurangan.

Berfokus kepada kegemukan; menurut kajian, kebanyakan wanita yang menghadapi masalah kegemukan akan mengalami masalah-masalah seperti di bawah:
  • kitaran haid terganggu
  • gangguan hormon yang berlaku menyebabkan proses ovulasi terganggu. Ia terjadi dalam dua keadaan, samada masalah ketika penghasilan telur atau pun tiada langsung telur dihasilkan.
  • kebanyakan kandungan tidak stabil ketika trimester pertama
  • risiko keguguran
  • risiko kecacatan bayi
  • risiko diabetis dan darah tinggi kepada ibu
Jadi, kurangkan berat badan anda jika anda berhajat untuk hamil. Berat badan ideal memberi banyak manfaat kepada ibu dan bayi.

Masalah Kegemukan Kepada Lelaki
  • Kekurangan penghasilan sperma
  • Bilangan sperma normal sangat sedikit jika dibandingkan dengan bilangan sperma yang rosak
Shaklee tampil dengan makanan tambahan yang membantu mengurangkan berat badan, Paling asas bagi anda yang bercadang untuk mengurangkan berat badan ialah:
Klik untuk ketahui lanjut tentang SET KELANGSINGAN SHAKLEE.

Ingin dapatkan rangkaian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Daftar keahlian untuk penjimatan hebat

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini

23 February 2015

2 Tips Cuci Baju Bersih Dan Tak Berkedut

07:57 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dah basuh baju hari ni? Pagi ni saya ingin kongsikan tentang produk pencuci pakaian Shaklee yang mempunyai banyak manfaat.

  • cucian bersih
  • tidak berkedut
  • mudah digosok
  • warna tidak pudar
  • kain cepat kering
  • jimat berganda
Saya percaya semua senarai di atas dimahukan oleh suri rumah mahupun wanita bekerjaya. Dapat menjimatkan masa untuk menyental dan mengeringkan pakaian. 

SOFT FABRIC CONCENTRATE


Soft Fabric Concentrate
946 ml
RM40
Hubungi saya 018-270 4872 untuk harga istimewa

Pekatan pelembut fabrik yang berbau harum ini sangat berkesan berbanding produk pelembut lain dalam mengelakkan pakaian daripada berkedut atau melekat pada badan akibat kesan statik. Dengan rumasan kepekatan tinggi (concentrate), ia bukan sahaja menjimatkan malah anda dapat merasai perbezaannya dengan sentuhan.

  • berkepekatan tinggi iaitu 32 auns (946ml) berupaya melembutkan sehingga 64 cucian
  • melembutkan, mengurangkan dan mengawal kedutan
  • pelekat statik semulajadi
  • mudah dibawa, dituang dan disimpan
Faedah:
  • dapat melembutkan lebih banyak pakaian dengan kos yang rendah
  • melembutkan kain dan mengurangkan kedutan
  • mengurangkan statik berpaut
  • menggosok dengan mudah
FRESH LAUNDRY CONCENTRATE

Fresh Laundry Concentrate
2.49 kg
RM80
Hubungi saya 018-270 4872 untuk harga istimewa

Rumusan enzim semulajadi ini bukan sahaja berkesan untuk memberishkan pakaian tapi tidak meninggalkan sebarang kesan buruk keada bumi. Ini bermaksud ia tidak mempunyai bahan seperti Trietanolamine dodecylbenzenesulfonate yang merupakan sejenis perengsa yang disenaraikan oleh EPA (Pertubuhan Pemuliharaan Alam Sekitar Amerika) sebagai bahan berbahaya.

Kesan buruk Trietanolamine dodecylbenzenesulfonate :
  • Bersentuhan dengannya mampu menyebabkan kerengsaan atau kesan terbakar pada kulit dan mata
  • sentiasa terhidunya pula akan merengsakan hidung, kerongkong dan paru-paru seterusnya membawa kepada masalah batuk, asma atau sesak nafas
  • Kulit yang bersentuhan dengannya akan menjadi kering, gatal dan mengakibatkan masalah alergi kronik dan ruam.
Faedah: 
  • pekat 2.49kg kotak dapat membasuh 88 cucian
  • prestasi tinggi - pembersih diaktifkan untuk mengekalkan basuhan putih dan berwarna cerah
  • selamat pada semua jenis pakaian dan berkesan dalam air sejuk atau panas
  • dirumus untuk membantu mencegah warna pakaian dari berpindah/luntur ke pakaian lain
Kenapa mesti pilih produk ini?

SELAMAT
•Hipoalergenik
•Tanpa Klorin
•Sesuai digunakan untuk semua fabrik yang boleh dibasuh
•Tanpa bahan kimia berbahaya

BERKESAN
•Berkepekatan tinggi
•1 aun sudah memadai untuk cucian muatan sederhana
•Keberkesanannya yang sama dalam semua jenis suhu, sama ada air sejuk atau panas
•Menjadikan pakaian putih lebih putih dan pakaian berwarna lebeoh cerah berseri

MESRA ALAM
•Ramun Semulajadi yang mesra alam
•Surfaktan bersifat biorosot
•Tanpa fosfat, borat dan nitrat
•Tanpa bahan perwarna
•Bungkusan yang boleh kitar semula
•Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

Apa kata pengguna?


Selain 2 produk ini, Shaklee juga mempunyai Basic H² Organic Super Cleaning Concentrate dan Dish Wash Concentrate
Ingin dapatkan rangkaian Get Clean Home Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 



Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini

22 February 2015

7 Cara Berkesan Dan Cepat Hilangkan Eye Bag

07:50 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Syukur kita dikurniakan nikmat untuk membuka mata pada pagi ini. Lalui hari-hari dengan tenang, InsyaAllah.

Hari ini saya ingin berkongsi tentang masalah eye bag/ lingkaran gelap atau mata panda.



Punca eye bag

Dikatakan kurang tidur dan kurang rehat menjadi faktor terjadinya eye bag. Besar kemungkinan akibat mata yang terpaksa bekerja lebih masa. Jadi pembuluh darah sekitar mata terpaksa bekerja berkali ganda hingga mewujudkan bayang sekitar mata. Jadi nasihat penting untuk pelajar yang seringkali stay up, dapatkan rehat yang cukup. 

Namun, ada juga dikalangan penghidap masalah eye bag ni mendapat tidur yang cukup. Dalam kes ini, faktor keturunan boleh di ambil kira. Lapisan kulit bawah mata berbeza bergantung kepada keturunan. Jika lapisan semakin nipis, maka semakin jelas bayang bawah mata yang terhasil.

Kurangnya kolagen kulit juga mempengaruhi terutama apabila sudah meningkat usia. Kurang kolagen, kulit sekitar mata juga akan menipis. Jadi, jangan abaikan kolagen apabila usia semakin meningkat, bukan untuk kulit dan kecantikan sahaja tetapi juga penting untuk sendi dan fungsi tubuh yang lain. Boleh dapatkan Collagen Powder Shaklee dan Vitamin C Sustained Release untuk meningkatkan pengeluaran kolagen dalam badan.

Elergi juga boleh menyumbang kepada masalah eye bag. Kalau makan makanan elergi, mata akan terasa gatal. Tindak balas menggosok mata boleh  menyebabkan darah memenuhi pembuluh-pembuluh bawah mata dan menjadikannya nampak gelap. Jadi elakkan makanan yang boleh merangsang alergi anda atau atasi masalah elergi dengan Alfalfa Complex.

Jangan tak tahu juga kekurangan Zat Besi juga boleh menjadi punca eye bag. Lebih kronik kalau hamil di mana zat besi sangat diperlukan untuk memenuhi keperluan ketika hamil. Cara nak atasi, amalkan pengambilan vitamin tambahan yg mengandungi zat besi seperti Vita-Lea.

Cadangan vitamin Shaklee


Setelah anda pertimbangkan punca masalah lingkaran gelap bawah mata, sekarang anda boleh memilih produk yang disyorkan sesuai dengan punca yang anda alami dan keperluan anda. Saya akan terangkan setiap produk yang boleh membantu beserta fungsi. 

B-Complex membantu penghasilan sel darah merah, meggalakkan perkembangan sel yang sihat, memberi ketenangan dan elak stress dan kuatkan antibodi badan. Amat sesuai bagi mereka yang mempunyai masalah tidak cukup tidur dan kurang rehat kerana B-Complex boleh menggelakkan stress. B-Complex juga baik untuk kulit kerana ia membantu peredaran darah.

SR Vita-C Plus pula bertindak sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara. Ia juga merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit. Juga dapat mencerahkan kulit secara sekata dan amat sesuai untuk anda yang mengalami masalah eye bag.

Jika anda mempunyai alergik dan sering menggosok mata akibat kegatalan. Atau pun mempunyai masalah resdung, Alfalfa Complex adalah pilihan tepat untuk anda. Rawat masalah ey ebag dari dalam dan insyaAllah ia takkan berulang. Alfalfa Complex merupakan agen detox yang membersihkan toksin dalam darah dan usus. Secara tidak langsung, masalah resdung dan alergik anda dapat diatasi. Dengan tindakan tidak menggosok mata, tiada lagi kerosakan pembuluh darah bawah mata yang mengakibatkan masalah eye bag. 

ESP membantu untuk memperbaharui sel kulit dan penghasilan sel kulit baru akan menjadikan kulit lebih cerah dan berseri.

Secara amnya Vita-E Complex Shaklee membantu untuk melembapkan kulit dan bertindak sebagai vitamin antioksidan yang mana ia akan memelihara sel-sel yang sentiasa terdedah dengan radikal bebas agar tidak rosak dan menyebabkan penuaan awal.Satu lagi kelebihan Vitamin E Shaklee adalah merawat parut tidak kira parut jerawat, parut akibat kemalangan atau parut disebabkan kulit sensitif.

Pengambilan Collagen Powder dan vitamin C dengan konsisten membantu tubuh meransang membina semula kolagen untuk menegang dan menganjalkan kulit dan mengurangkan pigmentasi.

EYE TREATMENT yang terdapat dalam set Enfuselle Shaklee juga boleh membantu:
  • 233% pengurangan kedutan dalam tempoh 2 minggu
  • 120% peningkatan keanjalan dan ketegangan kulit dalam tempoh 2 minggu
  • 20% pengurangan garis-garis halus yang ketara dalam tempoh 8 minggu
  • 32% peningkatan lembapan kulit yang berpanjangan dalam tempoh 8 minggu
  • Tona kulit yang nyata lebih sekata dalam tempoh 12 minggu
  • Botani anti penuaan dan vitamin C membekalkan manfaat yang ketara pada kulit
  • Lembut untuk kulit mata yang nipis
  • Sesuai untuk leher dan bibir
  • Hipoalergenik dan telah diuji dan diakui oleh pakar-pakar oftalmologi serta selamat untuk pengguna kanta mata lekap

Seperti diterangkan di atas, pengambilan Vita-Lea with iron formula amat sesuai bagi anda yang tidak mengamalkan pemakanan sihat akibat daripada ketidakupayaan memakan sayur ataupun kesibukan menyediakan makanan harian. Ambillah Vita-Lea iaitu multivitamin Shaklee dengan formula zat besi yang baik bagi mengatasi masalah eye bag. 

Apa kata pengguna?







Ingin dapatkan rangkaian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 



Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini