14 February 2015

3 Cara Paling Berkesan Atasi Sakit Lutut Di Usia Muda

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Malam tadi ada seorang ibu menghubungi saya berkaitan sakit lutut anaknya. Anaknya merupakan atlet sukan yang bersekolah di sekolah sukan khas. Sejak setahun yang lalu, anaknya mengalami sakit lutut dan paha. Menurut ibunya mungkin disebabkan oleh tisu yang terkoyak atau pergerakan yang terlalu kerap. 

Jadi hari ini saya ingin berkongsi informasi tentang sakit lutut, sendi dan tulang.

Bagaimana mengetahui anda mengalami penyakit sendi?


Gejala yang biasa dialami oleh pesakit sendi adalah merasa nyeri sendi atau ngilu di bahagian sendi. Apabila anda mengalami sakit sendi, anda akan merasa sakit dan lembut di kawasan tersebut, menjadi bengkak, mengalami keradangan, kaku dan sukar bergerak.

Bagaimana nak hilangkan sakit lutut, sendi dan tulang ini?


Kaedah biasa yang digunakan untuk menghilangkan sakit lutut dan sendi ini ialah dengan mengambil ubat ataupun suntikan, Malangnya, kesan ubat dan suntikan ini hanya memberikan kelegaan buat sementara waktu sahaja dan jika ia diambil secara berterusan, ia akan memberi kesan sampingan kepada organ badan yang lain pula. Penderita penyakit ini juga boleh menghilangkan rasa sakit dengan melakukan pembedahan tetapi kosnya lebih mahal dan mengambil masa untuk pesakit mudah bergerak semula.

Alternatif untuk hilangkan sakit lutut, sendi dan tulang


Bagi mengelakkan pembedahan mahupun pergantungan kepada ubat demi menghilangkan rasa sakit, mereka yang mengalami sakit lutut, sendi dan tulang ini boleh mengambil nutrien semulajadi sebagai alternatif.

Zat-zat yang diperlukan untuk mendapatkan sendi yang sihat ialah:

 1. Glukosamina -  Bagi membina semula tulang rawan dan bendalir sinovia yang semakin berkurangan (haus).
 2. Vitamin C - Bagi melawan radikal bebas yang ditemui di dalam bendalir pesakit arthritis dan sendi yang radang.
 3. Omega-3 - Bagi mengurangkan keradangan/inflamasi dalam sendi
 4. Kalsium dan mineral - Bagi menjamin kekuatan dan kesihatan tulang.

Set Kesihatan Sendi Shaklee


Jadi, sebagai alternatif, pesakit lutut, sendi dan tulang boleh mendapatkan Set Kesihatan Sendi Shaklee yang mengandungi kesemua zat yang diperlukan untuk memastikan anda bebas daripada penyakit ini. Set Kesihatan Sendi Shaklee terdiri daripada tiga jenis supplemen iaitu, Advanced Joint Health TabletOmega Guard dan OsteMatrix.
Berikut adalah fungsi dan manfaat setiap supplement dalam Set Kesihatan Sendi Shaklee:
 1. Advanced Joint Health Tablet (AJHT) membekalkan glukosamina daripada ekstrak jagung bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi. Ia turut diperkaya dengan Vitamin C yang diperlukan bagi sintesis kolagen yang merupakan satu komponen bagi tulang rawan dan juga tisu-tisu penghubung yang lain di dalam tubuh. Ekstrak Boswellia di dalam Advanced Joint Health Tablet ini pula berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.
 2. Asid lemak Omega-3 pula dapat diperolehi melalui OmegaGuard Shaklee. Pengambilan Omega Guard akan melambatkan degradasi tulang rawan dan mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi. Ia adalah anti-radang semulajadi yang bertindak sebagai pelincir bagi membantu pesakit sendi bergerak dengan mudah.
 3. OsteMatrix pula adalah supplement Shaklee yang bertindak untuk mengekalkan tulang yang sihat dan kuat. Setiap hidangan OsteMatrix mengandungi 1000 mg Kalsium berasaskan semulajadi yang mudah diserap dan disertai dengan 400mg Magnesium bagi mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya. OsteMatrix turut diperkaya dengan 400 IU Vitamin D yang merangsang penyerapan kalsium dan mineral-mineral lain seperti Boron, Mangan, Tembaga dan Zinc bagi membantu metabolisme tulang dan mengaktifkan enzim yang membantu dalam kepadatan tulang. Ternyata OsteMatrix Shaklee lebih dari sekadar Kalsium biasa!
Dengan ketiga-tiga supplement ini, dengan izin Allah, sakit lutut, sendi dan tulang anda akan berkurangan dan anda akan lebih bebas untuk bergerak.


Mesti Tahu

 • Sekiranya anda mahukan alternatif yang lebih selamat untuk jangka masa panjang, dapatkan Advanced Joint Health Tablet (AJHT), OmegaGuard dan OsteMatrix anda hari ini.
 • Advanced Joint Health Tablet, OmegaGuard dan OsteMatrix boleh diambil oleh lelaki dan wanita tanpa mengira umur
 • Harga sebotol OsteMatrix hanya RM61 sahaja untuk 120 biji dan boleh bertahan selama sebulan
 • Harga sebotol Advanced Joint Health Tablet hanya RM124 sahaja untuk 60 biji dan boleh bertahan selama 2 bulan
 • Harga sebotol OmegaGuard hanya RM136 sahaja untuk 90 biji dan boleh bertahan selama 1-2 bulan
 • Hubungi saya di talian 018-270 4982 untuk harga istimewa
Istimewa sepanjang Februari 2015

Promosi OsteMatrix dan AJHT berlangsung sepanjang Februari 2015: 
 • beli 6 OsteMatrix, percuma 1 botol OsteMatrix. Jimat RM61
 • beli 3 AJHT, percuma 1 botol. Jimat RM124
Berbaloi! Klik Promosi Shaklee Februari 2015 untuk info lanjut.

Ingin dapatkan set sendi dan lutut sihat ini secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya kerana saya bersedia untuk menyelesaikan masalah kesihatan anda.


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini

No comments: