05 February 2015

5 Soalan Lazim Multivitamin Kanak-Kanak

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sejak saya menggunakan Shaklee pada Oktober 2011, saya masih tidak tahu kesemua produk Shaklee. Pada Februari 2013, saya mula menjadi ahli Shaklee dan mulai detik itu, saya mempelajari banyak ilmu tentang produk kesihatan unggul Shaklee. 

Pada Januari 2015, hampir 2 tahun saya terlibat secara langsung dengan Shaklee barulah saya tahu kewujudan Vita-Lea for Children. Rupa-rupanya Shaklee membuat formula baru untuk produk ini sejak 2010. Patut lah saya tak pernah 'jumpa' Vita-Lea for Children. Hehe.

Sambutan menggalakkan

Hampir 5 tahun tak ada stok multivitamin boleh kunyah Vita-Lea for Children di pasaran. Memang ramai yang mengambil peluang membuat stok Vita-Lea for Children. Promosi berlangsung BELI 3 PERCUMA 1 sejak Januari 2015 hingga Februari 2015. Jom pakat cuba!



Semestinya saya pun simpan stok Vita-Lea for Children untuk anak teruna saya. Bekalan nutrisi harian lengkap untuk hero saya.

Hari ini saya kongsikan beberapa soalan yang kerap di tanya tentang Vita-Lea for Children

Q&A Vita-Lea for Children

Seawal usia berapakan anak-anak boleh mengamalkan Vita-Lea for Children? 

Jika anak anda sudah berusia 2 tahun, anda sudah boleh mula berikan kepada mereka. Pantaulah anak anda semasa mereka mengambilnya kerana ada sesetengah kanak-kanak yang tidak berapa pandai mengunyah vitamin.
    • 2 – 3 tahun: 1 tablet/sehari
    • 4 – 12 tahun: 2 tablet/seharI
Adakah Vita-Lea for Children mempunyai sebarang perasa?
Produk Shaklee tidak menggunakan sebarang perasa tiruan, pemanis atau bahan tambahan lain. Perasa yang terdapat di dalam Vitalea ini perasa semulajadi dari xylitol yang tidak akan menyembabkan pembentukkan kaviti dan rasanya seperti anggurDan yang pasti iadalah ‘gluten free’

Apakah vitamin dan mineral yang terdapat didalam Vita-Lea for Children?
Ia mengandungi 100% vitamin C, D, E dan 8 jenis vitamin B. Lengkap dengan 18 vitamin dan mineral penting untuk nutrisi si cilik anda (200 mg kalsium, magnesium, zink, copper dan banyak lagi)

Bolehkah orang dewasa amalkan Vita-Lea for Children?
Tiada masalah. Orang dewasa juga boleh amalkannya. Hanya kunyah, tak perlu telan.

Apa saiz Vita-Lea for Chidren?
Berikut adalah perbandingan Vita-Lea for Children dan Chewable Vita-C 100mg


Persamaan Manfaat Vita-Lea for Children

Bayangkan apa yang anak anda bakal perolehi dalam 2 tablet Vita-Lea for Children ni:
  • 1.5 cawan tembikai cantaloupe 
  • 6 oz jus oren 
  • 3 gelas susu
  • 10 sudu makan peanut butter 
  • 4 mangkuk brokoli 
  • 1.5 mangkuk sayur bayam 
  • 6.5 mangkuk pucuk brussels 
  • 3 mangkuk kacang merah.
Dah tak perlu dah nak paksa anak untuk makan makanan di atas jika anak anda memang tak suka makan. Kita sebagai ibu bapa kena cari alternatif lain supaya anak-anak kita mendapat nutrien yang diperlukan untuk tumbesarannya.
Anda berminat nak berikan Vita-Lea for Children multivitamin bagus untuk anak daripada Shaklee? Harga runcit sebotol (60 biji) ialah RM111, tapi dengan promosi Beli 3 Percuma 1 sepanjang Februari 2015 ni, lebih banyak penjimatan yang boleh diperoleh.

Ingin dapatkan produk ini  secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya kerana saya bersedia untuk menyelesaikan masalah kesihatan anda.


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini

0 comments: