17 February 2015

8 Produk Selamat Boleh Hamil Dengan Cepat

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pagi tadi ada yang menghubungi saya di WhatsApp (018-270 4872) untuk bertanyakan tentang Set Kesuburan Shaklee.

Anda mungkin berminat untuk membaca artikel ini:

Hari ini saya kongsikan produk Shaklee yang telah banyak membantu pasangan suami isteri untuk mendapatkan zuriat. Biasanya jika selepas 1 tahun berkahwin dan belum ada tanda-tanda hamil, anda suami isteri digalakkan untuk mengamalkan set kesuburan Shaklee dan mendapatkan pemeriksaan doktor.

Sebelum itu, kita semua ketahui rezeki permata hati adalah ketentuan Tuhan. Mengamalkan supplement Shaklee hanyalah salah satu usaha kita semua untuk mendapatkan zuriat. Moga Tuhan memakbulkan doa dan memberkati usaha untuk mendapatkan zuriat. InsyaAllah.

Produk kesuburan ShakleeSuplemen yang disarankan bagi meningkatkan kesuburan suami dan isteri:

ISTERI


1) ESP

2) Vita-Lea
3) B-Complex
4) SR Vita-C Plus
5) Alfalfa Complex (terutama yang sakit bila bersama/masalah keputihan)
6) GLA Complex (jika period tak teratur/selalu mengalami period pain)

SUAMI


1) ESP

2) Vita-Lea
3) B-Complex
4) SR Vita-C Plus
5) Vita-E Complex
6) Zinc Complex

Shaklee boleh bantu ketidaksuburan

Bagaimana pengambilan supplement Shaklee boleh membantu merawat masalah kesuburan (infertility) ini?


1) Zinc Complex - Zinc memberi kesan terhadap berbagai hormon termasuklah hormone sex, hormone thyroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan, prostate, thyroid yang tidak aktif . Kekurangan zinc juga dikatakan antara sebab kemandulan – Istilah yang di gunakan adalah “Below the level of technical sterility” bermaksud di bawah paras kesuburan. Ia mempengaruhi bilangan sperm (sperm count) dan pergerakannya (sperm motility). Jadi, zinc ni mmg penting untuk kesuburan.


2) Vita-Lea - untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata2 pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan.Dan uniknya Vitalea @ multivitamin shaklee kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.


3) B-Complex – paling penting untuk elak kemurungan (anti-stress) dan menstabilkan hormon. Uniknya vitamin b shaklee kerana ianya turut mengandungi Folic acid dan Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon. Asid folic juga penting bagi pembentukan janin bagi mengelak melahirkan anak cacat.


4) Vita-E Complex- membantu meningkatkan hormon seks baik lelaki mahupun wanita..Uniknya vitamin E shaklee kerana turut mengandungi silenium manakala vitamin E kebanyakkan di pasaran adalah dijual berasingan dengan silenium. Ia juga sangat bagus untuk jantung tetapi waktu yang sama ia boleh meningkatkan pengeluaran hormon seks testosteron.


5) GLA Complex - membantu mengatasi masalah haid tidak teratur dan membantu menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti.


6) Alfalfa Complex - membantu mengatasi rasa “sakit ketika bersama”, membantu atasi masalah keputihan, haid yang tidak teratur, senggugut dan membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti kacip fatimah).


Vitamin ini sebaiknya diambil bersama suami dan isteri. Walau bagaimanapun, anda mungkin tak perlu ambil semua. Ianya bergantung pada sejarah kesihatan anda suami isteri. Amalkan untuk 3 bulan kerana vitamin ambil masa untuk repair sel, sekurang-kurangnya 90 hari


2 kategori produk dalam set kesuburan Shaklee

Vitamin Asas (Family Wellness Set):


*ESP, Vita-Lea, B-Comp dan Vit-C adalah vitamin asas, dan tunjang utama untuk kesihatan badan.


(1) ESP (Protein) - Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain-lain


(2) Vita-Lea (Multivitamin) - Multivitamin lengkap dengan Iron formula, untuk keperluan badan.


(3) SR Vita-C Plus- Bantu proses sintesis hormon-hormon kritikal yang berkaitan dengan seks dan kesuburan seperti androgen, estrogen dan progesteron.


(4) B-Complex - Memberi tenaga, perasaan tenang dan tidak stress.


Vitamin Kesuburan:


(5) Vitamin E dan Selenium - Terkenal sebagai “vitamin seks”. Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA dan DNA) dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian dan menyuburkan organ reproduksi lelaki dan wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel dan duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.


 (6) Zinc Complex - Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat.


Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.


(7) Alfalfa Complex - Diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasa “sakit ketika bersama”, membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah). Ada juga sesetengah sumber yang mengaitkan Alfalfa bantu di dalam masalah PCOS.


(8) GLA Complex - Diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti, yang juga dikenali sebagai ”Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)”. Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, keTiub Fallopio, dan ke telur (ovum). Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).


Peringatan


Vitamin Shaklee ini hanyalah sebahagian daripada usaha sahaja, ya. Taraf kesihatan anda suami isteri turut menjadi faktor utama kesuburan, dan pastinya rezeki ini datang dari Allah Yang Maha Esa! TIADA JAMINAN anda akan terus mengandung selepas mengamalkan vitamin semulajadi ini. Namun harus diingat, soal rezeki ini semuanya dari Allah. Kita hanya merancang, Allah jua yang menentukan segalanya. Sebagai manusia harus berusaha, berdoa dan bertawakal kepadaNya. InsyaaAllah.


Ingin dapatkan rangkaian makanan tambahan Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini

No comments: