25 April 2015

5 Kelebihan GLA Complex Untuk Wanita

GLA Complex Shaklee adalah antara vitamin yang menjadi kesukaan ramai wanita baik anak dara, yang dah berkahwin mahupun warga emas. Boleh dikatakan mereka amat sukakannya sehingga menjadi salah satu supplement wajib makan setiap hari.


5 kelebihan GLA Complex

Kenapa GLA dikatakan teman baik untuk wanita? Berikut adalah 5 kelebihan yang boleh didapati dalam 1 botol GLA khusus untuk wanita. 
  1. Melegakan simptom PMS dan senggugut
  2. Memudarkan parut dan jeragat
  3. Menstabil kitaran haid
  4. Membantu meningkatkan kesuburan
  5. Membantu mengecutkan cyst

1. Melegakan simptom PMS dan senggugut
Kandungan GLA yang terdiri daripada kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E berfungsi untuk melegakan kesakitan semasa datang haid, tidak kira sakit senggugut teruk ataupun sekadar lenguh-lenguh pinggang. 


2. Memudarkan parut dan jeragat
GLA juga boleh membantu dalam memudarkan dan menghilangkan jeragat dan kulit kusam. Antara faktor jeragat adalah termasuk hormon yang tidak stabil dan terlalu banyak aktiviti luar yang mendedahkan kulit terhadap cahaya matahari. GLA mengandungi vitamin E yang membantu dalam memudarkan parut dan buat kulit lebih berseri dan cerah sekata serta memperbaiki tekstur kulit.  


3. GLA menstabilkan kitaran haid
Fungsi utama GLA adalah untuk menstabilkan hormon. Kitaran haid yang tidak teratur adalah salah satu kesan akibat hormon yang tidak stabil. Kesan langsung daripada itu adalah berlakunya masalah kesuburan, dan sukar untuk merancang kehamilan. 
                                

4. Membantu menambahkan kesuburan 
GLA adalah merupakan antara Top Vitamin untuk kesuburan. Ramai isteri yang merancang untuk hamil menggunakan GLA sebagai supplement tambahan untuk menambahkan kesuburan. GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Ada wanita yang mengeluarkan cecair tersebut tetapi ianya tidak cukup subur, Ada wanita langsung tidak mengeluarkan cecair tersebut dan itu tanda anda tidak subur.Cecair serviks yang subur & berkualiti ini dikenali sebagai mukus serviks. Mukus serviks berbentuk putih telur (egg white cervical mucus)"dan ianya sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio, dan ke telur (ovum). Cecair subur ini juga membantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio.


5. GLA mengecilkan cyst
GLA juga mengandungi antioksidan melalui kandungan Vitamin E yang terdapat di dalamnya. Oksidan menghalang sebarang pembentukan sel yang tidak sihat dan meningkatkan sistem imun badan. Antara faktor penyebab cyst adalah hormon tidak stabil, genetik dan diet yang kurang sihat. GLA membantu menstabilkan hormon dan mengelakkan cyst membesar sehingga pecah dan menyebabkan pendarahan yang teruk. 


Harga bagi 1 botol GLA yang mengandungi 60 biji tidak sampai RM100. Jika anda tersenarai dalam 5 masalah yang telah dihurai di atas, pastinya pelaburan yang kurang dari RM100 boleh menyelamatkan duit poket dari mengalir lebih banyak untuk mencari penawar sengugut, jeragat, haid tak stabil, masalh kesuburan dan cyst di kemudian hari. Pilih pencegahan adalah jauh lebh baik dan berkesan daripada pilih untuk mengubati. Tangguh untuk membeli juga tidak harus dilakukan kerana masalah tersebut tetap akan berlaku dan menghantui diri anda. Jadi bertindak segera untuk merasa kelebihan dan kebaikan GLA Complex Shaklee.

Ingin dapatkan produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

No comments: