27 April 2015

7 Tanda Anda Tua Sebelum Usia

Assalamualaikum dan salam sejahtera! 

Tua sebelum usia

Tampak lebih tua berbanding usia. Pernah ditegur sebegitu? Biasanya atas beberapa faktor, antaranya:

  1. berat badan berlebihan menyebabkan kita tampak berusia 40-an, sedangkan kita baru berusia awal 30-an.
  2. kulit muka kusam dan berjeragat ibarat berusia lewat 30-an sedangkan kita baru berada dipertengahan 20-an
dan banyak lagi faktor lain. 

Kita boleh tampak seiring usia malah tak mustahil tampak lebih muda berbanding usia sebenar. Syaratnya mudah! Senaman dan jaga pemakanan. 


7 tanda-tanda penuaan kulit
  1. munculnya garis-garis halus dan keriput
  2. timbulnya bintik-bintik hitam di wajah
  3. kulit kering dan kasar
  4. kulit kelam
  5. kulit kusam
  6. pori-pori besarterjadi penurunan keanjalan kulit

Apa penyebab masalah tua sebelum usia?

Faktor Intrinsik

Terjadi secara alami karena masalah genetik dan usia. Setiap manusia pasti akan mengalami penuaan pada kulitnya dan tak mungkin dapat dihindari. Seiring bertambahnya usia, kulit akan kehilangan kelembapan dan kekenyalan. Hal ini disebabkan kemampuan kulit untuk menahan air (kelembapan) terus menurun.

Faktor ekstrinsik

Diantaranya, pengaruh lingkungan, penyakit, dan diet tidak seimbang. Faktor lingkungan yang menyebabkan penuaan itu adalah ultraviolet, polusi rokok, dan kosmetik. Penyakit yang bisa menyebabkan kulit cepat tua adalah infeksi, metabolik, tumor, dan stress.

Kenali tonik anti penuaan terkemuka

Vivix

Kandungan anggur muskat, elderberi, lobak ungu dan polygonum cuspidatum terbukti membantu untuk melawan penyakit serta melambatkan proses penuaan. “Kajian yang dijalankan membuktikan kandungan dalam tumbuh-tumbuhan terutama anggur muskat memberi tindak balas melawan agen penuaan.

“Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan. Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim),” katanya. Menurut Carsten, Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan.

Terbaik! Masih belum terlambat untuk baiki sel kulit kita. Tak percaya?


Makcik ni mula mengamalkan Shaklee pada usia 50-an! Tiada istilah lambat kan? Tengoklah pada usia 90-an, beliau kelihatan jauh lebih muda dan lebih sihat! Berikan yang terbaik untuk diri kita ok?

Ingin dapatkan produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

No comments: