18 April 2015

Tips Membeli EPO Terbaik

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya rasa ramai wanita lebih mengenali EPO atau dikenali juga sebagai Evening Primerose Oil. EPO ni serasi dengan masalah kewanitaan dan disebabkan itulah EPO ni seakan vitamin WAJIB untuk wanita.

Anda mencari EPO terbaik? Tahukan anda bahawa wanita digalakkan untuk mengamalkan EPO kerana ia mengandungi asid GLA. Shaklee mempunyai produk yang dikenali sebagai GLA Complex.

EPO vs GLA Complex

Kebanyakan asid GLA yang ada dipasaran dihasilkan dari EPO (evening prime rose oil), manakala GLA Complex Shaklee pula diekstrak dari biji borage yang mengandungi lebih 2 kali ganda GLA berbanding EPO. Haa jelas tak? Kita mengambil suplemen EPO kerana khasiat GLAnya tu, dan dengan Shaklee, kita dapat lebih banyak GLA, bermakna lebih berkesan!

Vitamin EPO amat masyhur di kalangan wanita. Ada yang menggunakan sejak dari muda, ada yang mengamalkan bila dah berusia, terutama apabila menghampiri menopause, dan tidak kurang juga yang menggunakan setelah berumah tangga untuk menstabilkan hormon kewanitaan. Pendek kata, ada sesetengahnya yang berkata, “Kalau tak ambil suplemen lain pun takpalah, asalkan jangan skip makan EPO“. Begitu sekali impak EPO kepada kaum wanita!

GLA Complex sumber terbaik

Di Shaklee, kami tidak mempunyai vitamin yang di panggil EPO, namun, Shaklee ada vitamin yang lebih baik daripada EPO, yang dikenali sebagai GLA Complex. Owh ya, dalam GLA Complex ini, turut ada kandungan Vitamin E dan Minyak biji matahari.

Kenapa kami konfiden yang GLA Complex Shaklee lebih baik daripada suplemen EPO di pasaran? Ini kerana, ramai yang tidak tahu, bahawa sebenarnya, kandungan bahan utama di dalam EPO ialah GLA – gamma-linolenic acid.

Fakta ringkas evening primrose oil

Sedikit petikan daripada NCCAM.

EPO is extracted from the seeds of the evening primrose. *
Evening primrose is a plant native to North America, but it grows in Europe and parts of the Southern hemisphere as well. It has yellow flowers that bloom in the evening. Evening primrose oil contains gamma-linolenic acid (GLA), an essential fatty acid. Essential fatty acids are required by the body for growth and development, and must be obtained from the diet.

Kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan – untuk anda yang merancang untuk hamil
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid) – sakit pada bahagian rahim dan dada
  • Membantu dalam menangani menopous
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf

*Source : Shaklee Malaysia

Banyak fungi GLA dan saya pasti tak semua kita tahu. GLA Complex ini umpama suplemen wajib untuk semua tak kira lelaki atau perempuan. Lebih menarik, GLA Complex Shaklee lebih unik kerana ianya mengandungi 300mg GLA dalam setiap kapsul dan digabungkan dengan minyak bungan matahari dan Vitamin E untuk meningkatkan kestabilan dan keberkesanannya. Biovailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ianya mampu menyerap kedalam sel dan tisu.

Artikel GLA Complex 
  1. 8 soalan kerap ditanya tentang GLA Complex
  2. Sel kanser hilang selepas setahun
  3. GLA Complex boleh besarkan cyst
Dan banyak lagi artikel lain, klik GLA Complex

Rugi kalau tak amalkan ni. Nak cuba, masa promo inilah masa terbaik.



Untuk mendapatkan promosi APRIL 2015  boleh hubungi saya ye. Untuk pembelian GLA Complex tanpa promosi dan anda ingin menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus.


(Jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi saya ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

0 comments: