23 May 2015

9 Fungsi NutriFeron Shaklee Yang Mesti Anda Tahu

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Bulan Mei 2015 merupakan bulan terbaik untuk peminat NutriFeron. Stok NutriFeron yang terputus telah kembali di pasaran. Hari ini saya ingin berkongsi kandungan di dalam NutriFeron yang membuatkan ianya ajaib. Boleh menggantikan pain killer, ubat tahan sakit, panad** dan tentunya semulajadi serta selamat.

Sistem imun kita

Sistem imun yang sihat adalah penting untuk kesihatan kita. Mari kita mengetahui peranan interferon dalam sistem imun. Bagaimana meningkatkan interferon kita secara semulajadi? Jawapannya adalah Shaklee Nutriferon. Nutriferon adalah dipatenkan, gabungan yang terbukti secara klinikal ekstrak tumbuhan imun-pengukuhan dicipta oleh penemu interferon - Dr. Yasuhiko Kojima selepas lebih daripada 40 tahun penyelidikan.


Nutriferon Shaklee

NutriFeron merupakan penemuan terhebat dalam bidang immunologi. Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954.

Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis herba yang berlainan., Dr. Kojima telah membangunkan satu-satunya interferon semulajadi (nutriferon).

Dia telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan ; iaitu biji labu, bunga safflower, honeysuckle jepun dan biji plantago; mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formulanya yang digunakannya adalah semulajadi, selamat, tulen dan berkesan.

Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.

Nutriferon Shaklee adalah satu formula Eksklusif dipaten oleh Shaklee dan tidak dijual dikedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee.

Di dalam bidang perubatan perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepaitis,kanser, hidrophobia ( penyakit anjing gila ), herpes dan HIV dlll. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.

Manfaat Utama NutriFeron
 1. Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari – Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia.
 2. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerah sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungi untuk membunuh: T-cells, B-cells, makrofag.
 3. Melawan Kanser dan Tumor – Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.
 4. Melindungi dari influenza – Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selesema, flu, alergi, inflamasi dan fluenza.
 5. Meringankan Stress dan Kelesuan – Meringankan kemudratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.
 6. Melambatkan Penuaan – Formula unik Nutriferon Shaklee merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurankan radikal bebas, virus dan kuman. justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat.
 7. Mengurangkan infeksi oleh pesakit-pesakit hepatitis B dan C – Keberesanan  Nutriferon Shaklee dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan, seperti, kembung perut, rasa mual, muntah dll kepada pesakit-pesakit hepatitis B dan C
 8. Mengurangkan simptom Menopaus – Hypertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran  darah, dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.
 9. Mengurankang simptom PMS – Terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.
Nutriferon Shaklee dari 4 ekstrak tumbuhan

 1. Biji labu – Merangsang pengeluaran interferon semulajadi didalam tubuh & menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser
 2. Biji plantago asitica – Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun
 3. Honeysuc kle Jepun – Menentang penceroboh virus dan kuman.
 4. Bunga safflower – Menghasil dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman.
Dari mana datangnya Virus, Kuman dan Mikrob

Kita sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob melalui pernafasan (hawa-dingin, gas buangan, asap, virus di udara,habuk), berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perabut, habuk hama pada selimut, pengangkutan awam, peluh, air), makanan, latihan fizikal, persekitaran kerja dll.

Bagaimana Mikrob Menjejaskan Kita?

Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang kita pada sesuatu masa, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, stress, terganggu tidur atau dijangkiti flu, batuk, alergi, asthma, ekzema, jerawat dll. sel-sel yang teroksidasi dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakibatkan penyakit degenaratif, penyakit kronik, kanser dll.

Cadangan pengambilan NutriFeron

 • Untuk memeliharaan kesihatan: 1 peket sehari (tuang kedalam mulut terus atau campur dengan minuman panas atau sejuk pada bila-bila masa)
 • Sewaktu rawatan influenza dan kanser: 2-3 peket sehari. Lebih baik apabila diambil bersama Vitamin C.

Berminat untuk dapatkan produk Shaklee?

Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link. 

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

No comments: