20 May 2015

Alfalfa Complex Shaklee Selamat Digunakan

Assalamualaikum dan salam sejahtera. 

Penyebaran berita jururawat meninggal kerana Shaklee

Pada minggu lepas, kecoh di FB tentang viral (penyebaran) isu seorang jururawat yang meninggal disebabkan oleh penggunaan 3 produk kesihatan dan kecantikan secara serentak. 



Masa saya baca di Facebook kisah viral ni, saya hanya senyum. Tapi tetap ada rasa risau memandangkan ramai pelanggan VitaminSuci mengamalkan Alfalfa Complex.

Kuat saya katakan tak mungkin kerana Alfalfa Complex kerana saya sendiri amalkan Alfalfa Complex sejak Oktober 2011. Dah hampir 4 tahun. 

Tapi sebagai pengedar Shaklee, saya diajukan pertanyaan oleh pelanggan / pengguna / business team kami, Moment To Shine berkenaan isu ini. Isu panas! Semua salahkan Shaklee. Semua takut nak terus ambil produk Shaklee.

Kenyataan saudara terdekat arwah

Nazri Omar yang merupakan sepupu arwah jururawat berkenaan tampil mengeluarkan kenyataan.


Beliau menafikan spekulasi terhadap arwah.


Menurut Nazri Omar, punca kematian arwah bukan disebabkan oleh pengambilan makanan tambahan. Sebaliknya akibat pendarahan dalam otak dan pakar perubatan tidak mampu memberikan rawatan kerana risiko yang amat tinggi.


Analisa terakhir yang dikeluarkan oleh pihak pakar ialah, arwah meninggal disebabkan oleh massive intracranial bleed with extradural hamorraghe



Kenyataan penafian yang lain

Ini pula merupakan kenyataan lain yang dikeluarkan.




Alfalfa Complex selamat

Kepada anda yang sedang mengambil Alfalfa Complex sebagai makanan tambahan harian, anda boleh teruskan pengambilan Alfalfa Complex dengan yakin. Vitamin semulajadi yang berkesan dan selamat. InsyaAllah.

Saya sendiri mengamalkan Alfalfa Complex. Alhamdulilah setakat ini saya berpuas hati dengan vitamin ini. Sebab tu tak pelik ramai je yang nak cuba Alfalfa Complex. Manfaat besar. Antaranya:


Kenyataan rasmi Shaklee

Pihak Shaklee juga telah mengeluarkan kenyataan rasmi pada 18 Mei 2015 berkaitan dengan isu Alfalfa Complex ini.


Antara isi penting yang dinyatakan ialah:
  1. Ini merupakan respon rasmi pihak Shaklee untuk khabar angin implikasi penggunaan Alfalfa Complex
  2. Tiada kaitan antara penggunaan Alfalfa Complex dengan mana-mana keadaan perubatan
  3. Alfalfa Complex telah dipasarkan lebih 50 tahun dengan 10 juta biji penggunaan harian yang selamat diamalkan oleh lebih 1 juta pengamal tanpa kesan buruk.
  4. Alfalfa Complex Shaklee merupakan formulasi daripada tumbuhan Alfalfa yang sangat tulen.
  5. Diklasifikasikan sebagai 'super-food' yang menyediakan vitamin, mineral, flavonoid dan fiber.
  6. Di Shaklee, kami menekankan soal keselamatan setiap produk.
  7. Lebih daripada 60 tahun, produk Shaklee telah diuji dan produk Shaklee merupakan produk paling selamat dalam industri makanan tambahan.
  8. Kami telah menjalani lebih daripada 80 ribu ujian setiap tahun untuk memastikan ketulenan dan keselamatan setiap produk Shaklee
  9. Makanan tambahan bernutrisi Shaklee diformulasikan berdasarkan kepada kajian klinikal dan epidemiologi dan selamat diamalkan oleh beratus ribu pengguna seluruh dunia setiap tahun.
  10. Setiap produk dicipta untuk kehidupan harian yang sihat, melengkapkan nutrisi badan dan membantu menyokong fungsi optima badan.


Berminat untuk mencuba Shaklee?

Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link. 

Manakala, untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

0 comments: