11 May 2015

Cara Semuladi Tingkatkan Sistem Imun Tubuh

Assalamualaikum dan salam sejahtera. 

Cuaca dan Kesihatan

Sekarang ni mudah betul diserang demam, kan? Musim tak menentu orang kata. Sekejap panas membahang. Sekejap hujan berdentum dentam. Memang senang kena demam. Perubahan suhu mendadak ni kadangkala bukan sahaja memberi kesan pada orang yang sistem imun rendah. Malah, yang susah demam pun boleh kena. Jadi memang kena sentiasa berjaga-jaga.

Deman dan Panadol

Sambil tengok TV tadi adalah iklan panadol ActiFast. Ayatnya lebih kurang begini
Dalam sekotal ada dua. Satu untuk di rumah dan satu saya bawa kemana-mana!
Ayat lebih kurang begitulah. Maksudnya memang sentiasa bekalkan ActiFast sebagai persediaan bila badan rasa sakit dan nak demam.

Masa tu terfikirlah dalam hati ni. Bagi yang mengambil panadol ikut aturan yang ditetapkan, tak menjadi masalah sebab takkan ada yang terkumpul dalam badan dan menjadi toksik. Tapi bagaimana pula yang tak kisah? main makan je ikut suka .Haa kan bahaya tu. Boleh beri kesan jangka panjang pada badan. Boleh kena penyakit buah pinggang. Kan elok jika bertukar pada NutriFeron.


NutriFeron merupakan satu-satunya makanan tambahan di US yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi. Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. Apa itu interferon? Asasnya ia adalah sejenis hormon yang berfungsi sebagai perisai penting dalam sistem pertahanan badan terhadap virus.

Apa kata mereka?

Koleksi testimonial NutriFeron yang di-extract daripada mamafaiz.com
  1. Nur Salwa Ishak - pada mana yg blum try nutriferon harus try.. salwa amik dulu atas nasihat kakHadhatina Mkb dulu bl salwa ngadu anak salwa asyik demam jek.. alhamdulillah lepas amalkan nutriferon seminggu sekali anak salwa jarang demam.. kalau demam pun hanya amik masa jap jek utk hilang panas bdn tue.. kalau rasa bdn anak mcm xsedap, salwa akan cepat² amik nutriferon then df dia.. itu cara salwa.. utk suami plak, dulu dia suka sgt amik panadol.. tp sejak kenal nutriferon salwa suh dia gantikan panadol tue ngan nurtiferon.. suami pun suka.. mmg nutriferon tue perisai di rumah kami.. hehehehe
  2. Norashikin Sahadan - Testimoni saya sendiri..anak masih lagi menyusu..sebulan lagi 2 years..mmg mujarab alhamdulillah…if dia mcm nak demam or flu..saya trus amik ntrfiferon straight 4 or 5 hari..sy sendiri akan rs lebih sihat..dan skegr if tmpt pengasuh anak saya hmpir 99% demam, flu, batuk…alhamdulilahhhh Ziqri relax je.mcm semalam baru lik dari pengkalan balak fmly day…ramai yg MC rini..anak demam, flu x benti..alhamdulillahhhhhh..ziqri steady…sy plak dok tengok2 dia flu ke..demam ke..tp hantar dia pg td …dia dok relax je..xde flu..dahla berendam tepi pantai lama..dalam kolam lagi..mmg sangat2 bersyukur..dengan meal shake setiap hari dlm botol..sume amalan tu menjadi perisai anak saya menjadi lebih steady kesihatan nya..dengan doa dan usaha..Allah beri nikmat ni..jom berNutriferon!!!ooo.tak lupe juga saya akan makan vita c patah dua stp kali si kecik x sihat..saya juga buat begitu if saya or hubby demam!!!
  3. Nutriferon ni umpama first aid kat rumah.. kene standby. ..letak kat rumah.. or dlm handbag or bwk travel ke mana2.. Bukan kena mkn hari2.. tapi ingat ya.. sistem imuniti perlu dibina dari awal… Last time saya travel gi Umrah, sy mmg bwk 1 pack Nutriferon (ada 10sachets) plus setin Performance Drink… alhamdulillah.. org lain balik umrah balik travel sakit2 demam2.. saya segar sihat boleh terus check in masuk kerja..


Jadi daripada ambil panadol ke, ponstant ke painkiller ke. Apa kata cuba yang lebih natural ni. Selamat dan berkesan. InsyaAllah. 

Berminat?

Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link. 

Manakala, untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

0 comments: