07 May 2015

NutriFeron : Vitamin Untuk Yang Kerap Sakit

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni sambil study sikit tentang Shaklee, saya dalami ilmu tentang NutriFeron. Dalam NutriFeron ada interferon. Jadi hari ini kita berkenalan dengan interferon. 

Apa itu interferon?

Interferon adalah sejenis hormon yang berfungsi sebagai perisai atau penting dalam pertahanan terhadap virus infection. Kiranya bila badan kita ni diserang oleh virus atau bakteria, interferon inilah memainkan peranan penting untuk melindungi sistem badan kita.

Jika tiada interferon ni badan akan selalu jatuh sakit. Dalam keadaan dunia kita sekarang, setiap kali kita makan, bernafas, sentuh itu ini, kita terdedah dengan jutaan virus/bakteria. Jadi immune system memang kena kuat. Kalau tak, asyik sakit ajelah kita ni. Kejap-kejap selesema, kejap-kejap demam.

molekul interferon alfa manusia             

Apa pula kaitan dengan NutriFeron?

 Sedikit info tentang NutriFeron Shaklee yang mesti ada baca sampai habis. 

1) Kemajuan Besar dalam Sains Sistem Imun

NutriFeron
30 sachets x 1.2 gram

2) Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon

Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik (NutriFeron) daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.

3) Meningkatkan paras interferon secara semulajadi*

Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihatNutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.*

4) Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia

Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.

5) Rumusan Berpaten Yang Eksklusif

NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee. Sebagai suatu suplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.


Kesimpulannya, NutriFeron ni boleh membantu penghasilan Interferon secara semulajadi dalam badan. Sebagai immune boosterlah kiranya. Jadi jika anda seorang yang kerap sakit, atau immune system rendah, boleh dapatkan nutriferon ni. 

Berminat?

Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link. 

Manakala, untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

No comments: