10 May 2015

Sejarah Shaklee (1956 - sekarang)

Sejarah Perkembangan Shaklee | Lebih daripada 50 tahun, Shaklee menerajui perniagaan produk kesihatan semula jadi yang kukuh. Dr. Forest C Shaklee lebih mendahuluinya dengan mencipta "Vitalized Minerals" multivitamin pertama di dunia pada tahun 1915.


Pada 1956, Dr. Forrest C Shaklee menubuhkan syarikat mesra alam dengan menghasilkan produk bagi meningkatkan kesihatan insan dan bumi. Jom kita ikuti sejarah perkembangan Shaklee:

1960 - Shaklee memperkenalkan pencuci pekat organic Basic-H, salah satu pencuci biodegrasi, bebas toksik yang pertama.


1961 - Shaklee mencipta salah satu rumusan suplemen protein segera berasaskan soya yang pertama yang dikenali kini sebagai ESP.1972 - Shaklee memperkenalkan serbuk pencuci pakaian biodegrasi tanpa fosfat, nitrat atau borat yang pertama.  (baca Get Clean Home System)

1977 - Shaklee disenaraikan dalam Bursa Saham New York

1981 - Shaklee memperkenalkan vitamin C berasaskan tumbuhan dengan pembebasan terkawal yang pertama. (baca SR Vita-C Plus)


1982 - Shaklee menjadi syarikat Fortune 500

1993 - Membekalkan NASA dengan satu minuman rehidrasi (baca Performance Drink) yang dirumus khas untuk para angkasawan yang digelar Astro Aide.


1996 - Shaklee membantu ahli-ahli sukan bertaraf dunia memenangi 8 pingat emas di Atlanta.

2000 - Shaklee menjadi syarikat pertama di dunia memperolehi sijil Climate Neutral yang mengimbangi pembebasan karbon dioksida di mana ia menghasilkan impak sifar pada alam sekitar.

2004 - Shaklee membantu atlit-atlit bertaraf dunia memenangi 15 pingat emas di Athens, Greece.

2005 - Shaklee memperkenalkan satu daripada formula imun penggalak interferon semula jadi pertama yang dinamakan NutriFeron.


2006 - Pasukan ski dan luncur salji Amerika Syarikat yang diperkasai oleh Shaklee, memenangi 10 pingat di Torino, Itali.

2007 - Shaklee memperkenalkan Vivix, penemuan revolusi rerbaru dalam anti penuaan sel.


2013 - Shaklee memperkenalkan CoQ Health Plus, yang dapat membantu menyokong jantung sihat dan menangani masalah penyakit kardiovaskular.


2014 - Shaklee memperkenalkan Phytocol-ST, membantu mengawal paras kolesterol secara semulajadi.


Berminat?

Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link. 

Manakala, untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

No comments: