13 June 2015

3 Cara Hilangkan Eye Bag / Mata Panda / Lingkaran Gelap

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Terbelenggu dengan masalah mata? Yang ketara ialah:

  • garis halus yang banyak
  • lingkaran gelap sekeliling mata (mata panda, eye bag)
Masalah ini akan menyebabkan anda kelihatan lebih tua daripada usia sebenar. Tak percaya? Cuba tengok gambar ini.


Jadi tak hairanlah jika banyak terdapat petua untuk diamalkan. Antaranya:
  1. sapu kisaran daun pudina
  2. letak hirisan timun sejuk 
  3. letak uncang teh yang sejuk
  4. dan banyak lagi!

Apa punca masalah ini?

Lingkaran gelap bawah mata sebenarnya merupakan salur-salur darah yang kelihatan menerusi kulit. Faktor keturunan boleh menyebabkan keadaan ini berlaku..Ini kerana kulit dibahagian bawah mata merupakan kulit yang paling nipis berbanding kulit dibahagian-bahagian lain dan berbeza antara setiap individu. Mereka yang mempunyai struktur tulang tertentu yang menyebabkan bebayang pada sekitar mata juga menyebabkan lingkaran gelap bawah mata kelihatan jelas.

Eye bag iaitu mata sembap pula disebabkan lemak yang berkumpul disekitar orbit mata. Tak semestinya badan gemuk ye, orang kurus pun ada lemak juga dan faktor keturunan yang menyebabkan ia berkumpul dibahagian mata. Lemak juga boleh menyimpan air oleh itu eye bag akan kelihatan lebih jelas apabila cecair terkumpul.

Alergi, asma dan ekzema lazimnya akan membuatkan penghidap berasa gatal-gatal pada mata lalu menggosoknya. Aktiviti menggosok mata sedikit sebanyak boleh mencederakan kulit kawasan mata yang sangat nipis dan sensitif itu. Maka kulit akan menjadi lebih gelap atau pun bengkak. Untuk mengatasi masalah gatal-gatal akibat alergi, asma dan ekzema disarankan untuk mengamalkan vitamin Alfalfa Complex yang boleh membantu mengatasi gatal-gatal.

Kurang tidur iaitu tidak mendapat rehat yang mencukupi akan memaksa salur-salur darah untuk bekerja keras mengepam darah hingga menyebabkan lingkaran gelap bawah mata kelihatan lebih jelas. Sekirnya kurang tidur disebabkan insomnia, disarankan untuk mengamalkan vitamin OsteMatrix dan ESP bagi membolehkan tidur yang lebih lena dan mendapatkan rehat yang mencukupi. Tidur yang berlebihan atau waktu tidur yang tidak menentu antara faktor biasa yang menyebabkan eye bag.

Kandungan kolagen yang berkurangan seiring dengan peningkatan usia juga mempengaruhi. Pengambilan Collagen Powder dan SR Vita-C Plus dengan konsisten membantu tubuh meransang membina semula kolagen untuk menegang dan menganjalkan kulit dan mengurangkan pigmentasi.

3 produk Shaklee boleh membantu


EYE TREATMENT

Krim mata Shaklee yang popular iaitu Eye Treatment. Dengan Eye Treatment, tiada lagi garis-garis halus dan kedutan yang ketara. Ia memperbaiki penampilan dengan khasiat nutrien dan botani khas untuk mengurangkan garis-garis halus, kedutan dan mata sembap. Kelebihan Eye Treatment ialah terbukti berkesan secara klinikal.
  • 233% pengurangan kedutan dalam tempoh 2 minggu
  • 120% peningkatan keanjalan dan ketegangan kulit dalam tempoh 2 minggu
  • 20% pengurangan garis-garis halus yang ketara dalam tempoh 8 minggu
  • 32% peningkatan lembapan kulit yang berpanjangan dalam tempoh 8 minggu
  • Tona kulit yang nyata lebih sekata dalam tempoh 12 minggu
  • Botani anti penuaan dan vitamin C membekalkan manfaat yang ketara pada kulit
  • Lembut untuk kulit mata yang nipis
  • Sesuai untuk leher dan bibir
  • Hipoalergenik dan telah diuji dan diakui oleh pakar-pakar oftalmologi serta selamat untuk pengguna kanta mata lekap

Dengan harga jimat anda boleh hilangkan masalah lingkaran gelap bawah mata dan eye bag untuk penampilan yang lebih menarik dan meyakinkan. Hanya 1 titik kecil setiap penggunaan membolehkan Eye Treatment tahan berbulan-bulan lamanya.


OVERNIGHT RENEWAL WHITENING CREAM

Selain Enfuselle Eye Treatment yang dihasilkan khas untuk mengurangkan garis-garis halus dan kedutan mata serta menghilangkan lebam bawah mata, satu lagi produk Shaklee yang diminati ramai adalah NutriWhite Overnight Renewal Whitening Cream yang dikenali sebagai NutriWhite Night Cream. Seperti namanya, ia berfungsi untuk memperbaharui (skin renewal) dan mengembalikan keremajaan kulit semasa tidur.
  • Linden : membekalkan khasiat dan melembapkan lapisan kulit paling dalam
  • Scullcap : mencerahkan dan melegakan keradangan kulit
  • Vitamin C aktif : mengurangkan jeragat dan cela serta mengembalikan kecantikan kulit
Jika diamalkan, NutriWhite Night Cream ini membantu kulit supaya menjadi lebih halus, lebih lembut dan tampak lebih berseri apabila anda bangun daripada tidur.


Pn. Mai @mynutrisi.com



Pn. Yana @vitaminkita.net

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)

  • ESP Shaklee adalah minuman kesihatan yang berasaskan soya.
  • ESP Shaklee mengandungi kandungan protein dan vitamin serta mineral lain yang baik untuk kesihatan tubuh. Seperti yang diketahui ramai, soya telah digunakan berabad lamanya untuk kecantikan kulit.
  • ESP Shaklee membantu menghilangkan jeragat dan parut di muka
  • ESP Shaklee menjadikan kulit muka cantik, halus, gebu, dan berseri
  • Dan yang paling best ialah ESP Shaklee dapat menghilangkan lingkaran gelap bawah mata. Bergembiralah mereka yang dibelenggu masalah lingkaran gelap bawah mata ni sejak sekian lama.

Ini telah dibuktikan oleh pelanggan kita yang mengambil ESP dengan tujuan lain (untuk memekatkan susu) tetapi mendapat lebih daripada apa yang diharapkan. Mari lihat testimoni beliau.


“Salam, saya nak share pengalaman saya menggunakan ESP. Pada asalnya saya ambil ESP ni sebab nak pekatkan susu supaya anak tak bergayut lama. Tapi bila dah 4 bulan ambik ESP ni baru saya perasan, kulit muka saya bertambah gebu dan berseri. Tu pun sebab ditegur husband dan adik-beradik. Lepas tu kulit tak berminyak sangat macam dulu. Jerawat pun susah nak timbul. If ada pun mesti cepat je surut. N yang paling best. Dari saya kecil, mata bawah ada dark circle. Tapi sekarang macam tak caye, takde dark circle pun dekat keliling mata. Thanks to Shaklee coz semua produk dari Shaklee tak pernah mendukacitakan. Semua supplement yang saya ambil memang cepat nampak kesannya. Yang paling best niat kita nak buat benda lain tapi yang lain-lain pun turut sama nampak kesan.” 
JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

0 comments: