02 June 2015

3 Manfaat Vitamin C Untuk Kulit

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Bulan Jun 2015 ialah bulan Vitamin C. Sempena promosi SR Vita-C Plus Shaklee! Ramai berebut nak tahu manfaat dan kebaikan vitamin C! Rugi kalau sia-siakan vitamin hebat ni. Mudah ditelan dan manfaat berganda!

ANDA DAN VITAMIN C

Adakah anda seseorang yang suka mengambil makanan tambahan vitamin C atau suka mengambil buah-buahan yang mengandungi vitamin C? Vitamin C adalah vitamin yang sangat bermanfaat untuk tubuh kerana membantu meningkatkan imuniti dengan menghalang radikal bebas dan mampu melawan kanser. Tetapi, tidak hanya itu, vitamin juga sangat bagus untuk kulit

MANFAAT VITAMIN C UNTUK KULIT

Manfaat vitamin C untuk kulit sangat banyak, diantaranya adalah:

1. Meremajakan Kulit

Kulit akan menjadi terasa lebih cerah dan bersih dengan vitamin C kerana vitamin C mampu merangsang pembentukan kolagen. Kolagen memainkan peranan aktif untuk menjana semula kulit selepas luka (kebiasaannya akibat jerawat). Kedutan dan lipatan pada kulit anda dapat disamarkan dengan vitamin C. Oleh itu, mengambilnya secara rutin dan konsisten adalah tindakan tepat.

2. Menangkis Radikan Bebas

Vitamin C mampu menghalang panas sinar matahari sehingga kulit anda selesa. Selain itu, radikal bebas pun dapat dihalang sehingga anda yang terkena pencemaran atau asap tetap akan mempunyai kulit yang baik jika rajin mengambil vitamin C.

3. Sebagai Penahan Air

Untuk anda yang mempunyai kulit kering, sebaiknya pengambilan vitamin C secara rutin kerana vitamin C mampu menahan air sehingga kulit anda tetap lembab dan lembut. Untuk mendapatkan hasil yang terbaik, sebaiknya pengambilan buah dan sayur yang mengandungi vitamin C daripada menyuntik vitamin C kerana kandungannya yang seimbang dengan air. Jika anda menyuntik vitamin C dan tidak mengetahui dos yang tepat, maka akan menyebabkan buah pinggang anda bermasalah. Penyintikan vitamin C melebihi dos dan tidak disertai pengambilan air akan memberatkan kerja buah pinggang.


Anda mahu SR Vita-C Plus? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI VITAMIN SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

No comments: