25 June 2015

Kelebihan Bioflavonoids Dalam Vitamin C

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Dalam SR Vita-C Plus terdapat bioflavonoid. Hari ni kita kongsi ilmu tentang unsur ini. Ia membuatkan Vitamin C Shaklee lebih power! Jom baca lanjut tentangnya!

Apa itu bioflavonoid?

Bioflavonoids merupakan satu kumpulan sebatian semula jadi tumbuhan, yang bertindak terutamanya sebagai pigmen tumbuhan dan antioksidan. Mereka mempamerkan pelbagai aktiviti biologi, terutamanya untuk sifat antioksidan yang kuat.

Bagaimana bioflavanoid berfungsi?

Bioflavonoids bekerja dengan antioksidan lain untuk menawarkan sistem perlindungan. Banyak kajian telah menunjukkan peranan yang unik dalam melindungi vitamin C daripada pengoksidaan dalam badan, dengan itu membolehkan badan untuk mendapat lebih banyak manfaat daripada vitamin C.

Manfaat bioflavonoid kepada kesihatan

Bioflavonoids hadir dalam semua produk makanan tambahan botani dan makanan. Selain kesan antioksidan yang penting, bioflavonoids membantu badan mengekalkan kesihatan dan fungsi dalam banyak cara. Ia telah ditunjukkan untuk menjadi anti-mutagen, anti-karsinogenik, anti-penuaan, dan menggalakkan struktur dan fungsi dalam sistem peredaran darah.

Manfaat kesihatan utama bioflavonoids jatuh ke dalam dua kategori: Meningkatkan kesan ke atas kesihatan dan kesan terapeutik. Meningkatkan kesan ke atas kesihatan termasuk penglihatan yang lebih baik, kesihatan kardiovaskular yang lebih baik, meningkatkan kekuatan kapilari, struktur yang lebih baik tisu penghubung dan rupa kulit, dan sistem imun yang lebih kuat.

Bioflavonoids juga menawarkan kesan ke atas kesihatan dengan menurunkan risiko sesetengah penyakit seperti aterosklerosis, kanser, artritis, dan gangguan gastrousus. Aplikasi terapeutik termasuk merawat pelbagai penyakit dan gangguan. Beberapa di antaranya penyakit koronari jantung, alahan, keradangan, buasir, penyakit pernafasan, jangkitan virus, sesetengah jenis kanser, dan ulser peptik.Klik SR Vita-C Plus untuk info lanjut.
Berminat? Ayuh hubungi saya.
JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

1 comment:

KAKAK CANTIK said...

VITAMIN C MEMANG TERBAIK UNTUK KULIT