20 June 2015

Protein Soya Paling Asli

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Minggu lepas saya ada terbaca tentang GMO dalam kebanyakan produk makanan harian yang kita gunakan. 

Saya screenshot sedikit paparan artikel tersebut, daripada seorang individu yang dikenali di FB dengan nama Siti Al'Izzah.



Berikut adalah kisah beliau
Dulu saya adalah pencinta soya maybe sebab masa dalam perut dulu ayah saya jamu saya banyak sangat soya, hihihi.... 
mak kata tau je mengandung, hari2 ayah buat kan air soya homemade kat rumah.... terer ayah saya, tak main beli2, semua buat sendiri... hihihi
saya sangat suka semua makanan berasas soya seperti taufu fa, air soya panas,  tempe sehinggalah bila terlibat dalam kerja2 GMO (genetically modified organisme)
baru saya tau rupanya 95% kacang soya di dunia adalah baka klon!
in fact banyak lagi tumbuhan yang merupakan baka tak asli antaranya jagung...
GMO tu adalah baka klon la bahasa mudah nak faham
sejak tu, saya tahaannnn je diri dari makan soya / minum soya, sampailah hari ni.
tengok taufu fa kadang telan lioq kata orang utara, tapi teringat GMO punya pasal, buanglah teringin tu....
sebab mudarat GMO ni besar sangat..... bercakap dari pengalaman sendiri, dulu few years terlibat dalam projek GMO sebelum angkat kaki lepas ALLAH bg hidayah....
dalam dunia ni hanya ada sikitttt je soya yang baka asal / baka tulen... 
antaranya ialah soya yang ditanam untuk Shaklee Corporation untuk pembuatan ESP Shaklee....
haa eksklusif betul Shaklee punya produk kan.... dari sekecil2 benda pun Shaklee amik berat, GMO memang pantang besar.... sebab GMO adalah berlawanan fitrah, nak sihat tapi makan makanan GMO adalah sangat bertentangan...
dan satu lagi, setakat ni Shaklee punya soya je disahkan (certified NON-GMO) 
produk supplement soya lain semuanya sah GMO (unless stated otherwise by authorized certification body)
huhuhu... so scary tapi tu lah kenyataan
*belakang rumah saya pun saya ada tanam kacang soya baka asal... tapi tak banyak la, takat nak buat tempe sikit boleh la... hihihi
Jom kita kenali dengan lebih lanjut tentang GMO

Apa itu GMO?

GMO ialah singkatan kepada Genetically Modified Organism atau dalam bahasa mudahnya, manipulasi manusia secara langsung terhadap DNA organisma dalam makmal. Contoh paling senang, nak buat aiskrim jagung. Tak mampu nak hasilkan jagung asli tanam sebiji-sebiji, maka buat produk GMO yang seakan-akan rasa jagung. 

10 makanan popular yang di-GMO-kan


  1. jagung
  2. soya
  3. kapas
  4. betik
  5. beras
  6. sesawi (canola)
  7. kentang
  8. tomato
  9. produk berasaskan susu
  10. kekacang

Non-GMO Shaklee ESP



Shaklee hanya menggunakan soya yang tidak diubahsuai genetiknya iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), di mana ia disahkan melalui Identity Preservation Program.

Klik ESP jika anda ingin tahu lanjut tentangnya.

Berminat? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:

  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini


0 comments: