31 July 2015

5 Kelebihan Saya Rasai Bila Jadi Ahli Shaklee

14:57 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Kali ni nak share tentang kelebihan menjadi ahli Shaklee, Februari 2013 dulu masa memula join ahli ni just fikir untuk dapatkan vitamin dan barang-barang Shaklee ni dengan harga ahli sahaja, tapi bila dah join ni banyak pulak benefit yang dapat.


Masa memula jadi ahli dulu memang ingatkan dapat bonus tunai je lah, tu pun 2 angka sahaja, sekarang rasanya dah makin teruja lak bila bonus dah maintain 4 angka dan tetiba dah dapat naik 1st rank dalam bisnes ni. Cukup mudah rupanya.

Maklumlah, saya ni takde latar belakang bisnes. Apa yang saya cuba buat hanyalah meniru apa yang upline saya ajar. Itulah betapa pentingnya ade upline dan team yang bagus tau!! Ya, perlu pilih team.

Baiklah, ape kelebihan bila kita mula mendaftar sebagai ahli Shaklee ni?

Kelebihan Ahli Shaklee #1: Harga Ahli

Anda pasti dapat beli produk Shaklee dengan HARGA AHLI. Itu kelebihan yang paling ramai orang nak. Sebab apa? Harga ahli Shaklee dan harga jualan berbeza dalam 20% hingga 25%. 

Contoh satu produk X dalam Shaklee harga dia RM150 dalam pasaran, tapi harga ahli hanya RM121. 

(RM150 - RM121)/RM150 = 19.33%

Perbezaan hampir 20% harga pasaran produk X dalam Shaklee! Anda JIMAT RM29. Itu baru beli produk X seunit. 

Contoh 2, Produk Y dalam shaklee harga dia RM61, kat pasaran. tapi harga ahli RM49 SAHAJA. 

(RM61 -RM49 =RM12)/RM61= 19.67%

Kalau beli banyak-banyak....produk-produk lain lagi? Ha...dah berapa anda jimat....

Kelebihan Ahli Shaklee #2: Kumpul Point

Anda mesti pernah ada kad ahli atau kad untuk kumpul point kalau shopping kat mana-mana hyper atau supermarket kan? Contohnya kad Bonuslink.

Bila dah cukup satu tahap yang ditentukan, kita boleh redeem hadiah kan? Ada hadiah yang best dan tak best....kalau dapat yang tak best macamana? Rugi je kumpul point...penat wooo... hehehe..

Shaklee pun ada jugak sistem kumpul point ni...point tu kita panggil UV (Unit Volume). Tapi dalam Shaklee, sistem kumpul point dia lagi best! Apa yange bestnya?

Shaklee bagi cash back dari UV yang dikumpul. Apa itu cash back? Shaklee akan masukkan semula duit terkumpul dari jumlah UV yang kita dapat ke dalam akaun bank kita. Makin banyak UV, makin banyak dapat cash...so terpulanglah pada kita nak guna duit tu untuk apa. Best kan?


Itulah rahsia jana pendapatan dalam Shaklee. Itu baru cerita sikit, ada baaaanyak lagi RAHSIA jana pendapatan dari Shaklee. Nak tahu apa dia....kena join Shaklee dulu... :)

Kelebihan Ahli Shaklee #3: Tak Perlu Modal Besar

Anda hanya perlukan RM75 sahaja yuran untuk jadi ahli Shaklee. SEUMUR HIDUP TAU! Eh, RM75 bukannya yuran semata-mata, tapi ia adalah kos untuk anda dapatkan bisnes kit, beg keahlian yang penuh dengan RAHSIA jana pendapatan dengan Shaklee, panduan produk Shaklee, senarai harga, majalah Shaklee Today yang penuh kisah motivasi orang berjaya dalam Shaklee dan kos penghantaran bisnes kit ni ke rumah anda!Kalau anda tak tahu nak buat macam mana, saya boleh uruskan untuk anda from A to Z!




Kelebihan Ahli Shaklee #4: Tak Perlu Maintain Point

Anda tak perlu maintain point atau buat pembelian tertentu setiap bulan sebagai syarat keahlian anda. Jika anda tak ada buat pembelian sekalipun dalam bulan tersebut, keahlian anda tidak akan terjejas. CUMA anda tak dapat cashback je lah hehehe

Kelebihan Ahli Shaklee #5: Promosi Produk Secara Bulanan

Shaklee akan OFFER Promosi Produk secara bulanan ISTIMEWA untuk Ahli Shaklee sahaja. Setiap bulan, Shaklee akan pilih satu daripada produk-produknya untuk mendapat promosi pembelian istimewa dan harganya lebih rendah dari harga ahli. Kadang-kadang offer buy 6 free 1, buy 2 less 5% dan kadang-kadang bukan 1 je produk yang di offer, banyak tauuuuu... Time ni lagiii menguntungkan!

Klik 
Promosi Bulan Ini

Kelebihan Ahli Shaklee #6: Jana pendapatan sehingga 4 - 5 angka sebulan

Ramai dah buktikan mereka mampu menjana pendapatan sehingga 4-5 angka sebulan hanya dari rumah! Tak percaya? Anda akan rugi sebab ia benar-benar dah terjadi. Apabila anda serius dan komited dengan bisnes Shaklee, bonus bulanan anda akan mengalahkan gaji hakiki anda...percayalah! Saya sedang merasainya...

Konsep bisnes Shaklee sangat mudah, ianya juga patuh syariah dan kita tak perlu keluar rumah untuk cari prospek. Selain tu, Shaklee akan bagi elaun insentif setiap bulan apabila kita dah berjaya mencapai sesuatu tahap...ianya dipanggil Car bonus. Bukan bagi kereta sebiji tau...hehe...Elaun tu tak semestinya untuk membeli kereta je...untuk shopping sakan pun boleh...

Shaklee juga akan memberi insentif kepada ahli-ahli yang layak bercuti ke dalam dan luar negara (Convention). Ada juga pakej ke Umrah jugak untuk ahli yang Muslim. Dan yang bestnya, SEMUANYA PERCUMA!

Maka lengkaplah 3C yang dijanjikan Shaklee...CASH, CAR BONUS dan CONVENTION!


aaaa.. tunggu apa lagi..jom daftar kehalian anda sekarang!! Bila anda daftar dengan saya, apa yang anda akan dapat? Mestilah berbeza weii, sebab saya komited dengan shaklee, so,saya juga akan guide anda supaya anda juga berjaya..PROMISE..Dengan syarat anda mahu....

Ada 2 cara nak daftar ahli, dengan yuran atau secara PERCUMA.

1. Anda boleh daftar dengan bayaran RM68.90 tanpa apa-apa pembelian.

2. Anda boleh kumpul order rakan-rakan dan ahli keluarga yang nak beli produk Shaklee. Jika order anda cukup 200UV (lebih kurang RM640++), anda LAYAK mendapat keahlian PERCUMA. 

Apa kelebihan daftar dengan saya?

1. Saya akan bongkarkan RAHSIA untuk dapat Bonus Ribu-ribu dengan Shaklee tanpa keluar rumah. Macam saya buat..hehehe

2. Saya ada RAHSIA bagaimana anda boleh berjaya tanpa perlu untuk tayang kereta mewah dan barang berjenama semata-mata untuk menarik perhatian orang lain tentang kejayaan anda.

3. Saya akan add anda ke SUPPORT GROUP coaching paling best yang boleh PUSH anda bukan sahaja untuk berjaya melalui kekayaan anda semata-mata tetapi juga kepuasan membantu orang lain merasa kekayaan kita sekali. Bukan saya sahaja yang akan coaching anda, tetapi nenek,moyang dan rakan2 lain juga akan saling bantu-membantu. Sepakat membawa berkat..macam mana? kita ada fb group, whatsapp group, macam2 lah..dan semuanya PERCUMA. 



Berminat? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci

28 July 2015

Ini yang Terjadi Jika Anda Minum Air Putih 3 Liter Sehari Selama Satu Bulan

09:55 4 Comments
Bagi anda yang tak suka minum air putih, mungkin berita ini akan membuatkan anda termotivasi minum air putih lebih banyak. Seperti yang kita tahu bahwa air putih boleh membantu kita melarutkan racun dalam tubuh. Selain itu, air putih juga sangat baik untuk mereka yang ingin mengurangi berat badan.

Sarah Smith, 42 tahun dan berbangsa Inggeris melakukan eksperimen dengan air putih. Dia mengambil sebanyak 3 liter air setiap hari selama satu bulan. Hasilnya sangat mencengangkan, wajah ibu dari dua anak ini terlihat lebih muda 10 tahun setelah satu bulan.

Sarah tanpa sengaja telah menemukan rahsia untuk memperbaiki penampilan dan meremajakan kulit. 


Sejarah buruk kesihatan

Sebelumnya Sarah mengalami sakit kepala selama bertahun-tahun, ia juga memiliki masalah dengan pencernaannya yang buruk. Suatu hari ia membaca sebuah survey yang mengatakan bahwaa satu dari lima perempuan di Eropah kekurangan pengambilan cairan yang didapatkan dari air putih.

Ia kemudian menemui seorang ahli gizi dan mengkonsultasikan keadaan kesihatannya serta hasil survey yang ia baca. Berdasarkan saran dari ahli gizi ia kemudian memutuskan untuk melakukan percubaan selama satu bulan dengan meminum air putih sebanyak 3 liter setiap harinya.

Hasil minum air putih

Hasilnya mengejutkan, satu bulan kemudian, kulit Sarah yang pada mulanya tidak berkilau, terlihat mati, dipenuhi keriput di bahagian-bahagian tertentu dan bercak-bercak kemerahan, kini mengalami keremajaan. Wajahnya terlihat cerah, segar dan tegang, ia terlihat 10 tahun lebih muda dari sebelumnya.

“Setiap sistem dan fungsi dalam tubuh kita tergantung pada air. Air membersihkan racun dari organ vital, membawa nutrisi ke sel-sel, menyediakan lingkungan yang lembab untuk jaringan telinga, hidung dan kerongkong, serta menghilangkan sisa tubuh” ucap Sarah, seperti dilansir Mirror, 12 Desember 2014.

“Tidak cukup minum bererti semua fungsi ini menjadi terganggu. Jadi saya memutuskan untuk melihat apa yang terjadi jika saya minum 3 liter air setiap hari selama 28 hari. Hasilnya sangat mencengangkan…” lanjutnya.

Saya merasa lebih segar, lebih ramping dan sihat, dan suami saya dan teman-teman mengatakan bahawa saya kelihatan sepuluh tahun lebih muda. Orang waras mana yang tidak ingin mencuba sesuatu yang mendapatkan hasil yang luar biasa seperti itu?

Note: Lebih disarankan minum banyak air dengan mengikuti keperluan tubuh, bukan sekadar membatasi 2 liter atau 3 liter. Segala yang berlebihan memang kurang baik. Meski air putih baik bagi kesihatan, namun tentunya dalam jumlah yang cukup dan diimbangi dengan pengambilan nutrisi yang lain.

Berminat untuk mencuba produk Shaklee bagi membantu anda tampil sihat dan cantik handsome dengan lebih cepat? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

25 July 2015

Rawatan Vertigo Dengat Cepat, Berkesan dan Selamat

07:00 7 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera! Dalam group Shaklee, kami ada berbincang tentang Vertigo. Saya baru tahu kewujudan penyakit ini. Nama yang sedap disebut. Tapi azab pesakit kita tak tahu. Pagi ni saya gali ilmu vertigo. Moga dapat membantu anda yang mengalami vertigo untuk sembuh dengan vitamin semulajadi tanpa bergantung kepada ubat yang mengandungi dadah. 

Apa itu Vertigo?

Vertigo ialah situasi dimana seseorang akan merasa pening seperti kepala atau sekeliling berputar yang boleh menyebabkan seseorang tidak stabil, jatuh atau pitam.

Pernah tidak anda merasakan anda sedang bergerak atau berpusing-pusing atau merasakan bilik yang bergerak sedangkan anda sedang berdiri atau sedang terbaring?

Tahukah anda vertigo boleh disebabkan beberapa masalah berbeza yang membabitkan telinga dan otak? Dan ada diantaranya tidak serius, manakala ada yang boleh mengancam nyawa.



Apa gejala vertigo?
  • Anda merasakan ruang atau diri anda berpusing-pusing atau bergoyang.
  • Anda merasakan hilang keseimbangan. Ianya boleh berlaku dalam sesaat, seminit, sejam atau sehari. Perasaan ketidakseimbangan itu boleh datang dan pergi.
  • Anda menjadi seorang yang sensitif pada cahaya, bunyi serta merasa sakit kepala.
  • Anda merasakan penglihatan bertindih
  • Anda merasakan kesukaran bernafas, berpeluh 
  • Anda merasakan pergerakan jantung yang cepat.
  • Anda tetiba mempunyai masalah untuk menelan dan bercakap serta merasa lemah.
Jangan tunggu lagi, segera dapatkan rawatan dan pengesahan dari doktor pakar iaitu Pakar Telinga, hidung dan tekak (ENT).

Apa penyebab berlaku vertigo?
  • Masalah Telinga - radangan, jangkitan atau mendapan serta pembentukan kalsium (otolith) di saluran semisirkular yang boleh menyebakan masalah dalam sistem vestibular. Sistem Vestibular ini meliputi telinga dan sistem saraf yang mengawal keseimbangan.
  • Ada 3 jenis VERTIGO yang disebabkan oleh masalah telinga iaitu 'Benign Paroxysmal Postional Vertigo'aka BPPV, penyakit meniere seperti telinga berdegung, perasaan rasa macam berputar-putar dan radang urat saraf vestibular.
  • BPPV  disebabkan oleh pembentukan kalsium dalam telinga yang dipanggil otolith yang termendap dibahagian yang tidak sepatutnya disaluran semisirkular.
  • Penyakit Meniere adalah keadaan yang menyebabkan berlaku berulang kali tiga gejala vertigo, kehilangan pendengaran dan bunyi dalam telinga (tinnitus).
  • Radang urat saraf vestibular disebabkan oleh virus yang boleh mengakibatkan kebengkakan atau keradangan sekeliling saraf.
  • Vertigo yang berlaku boleh berlanjutan beberapa minit ke beberapa jam. Ia kemungkinan disebabkan oleh pembentukan cecair dalam koklea telinga.
  • malah mereka yang diserang Vertigo yang teruk boleh mengakibatkan loya, muntah dan kesukaran berjalan atau berdiri sehinggakan boleh mengalami kurang pendengaran pada sebelah telinga.

Apa punca berlaku vertigo?
  • Kecederaan kepala akibat dari kemalangan,trauma atau selepas pembedahan bahagian kepala yang boleh menjejaskan sistem vestibular.
  • Kesan dari ubat-ubatan, namun ianya jarang-jarang berlaku.
  • Migrain dimana ianya dipanggil migrain vestibular.
  • Strok atau TIA (serangan iskemia sementara), pendarahan dalam otak atau multiple sclerosis.

Anda perlukan rawatan jika...
  • pening kepala yang teruk
  • demam yang tinggi
  • penglihatan bertindih atau kurang jelas
  • masalah bercakap atau mendengar
  • kelemahan kaki dan tangan
  • ketidakupayaan untuk berjalan
  • pitam, kebas, sakit dada
  • muntah tanpa henti.

Siapa berisiko mengalami vertigo?
  • sudah berumur
  • pernah diserang strok
  • mempunyai faktor untuk strok (tekanan darah, kencing manis, merokok)
Tahukah anda bahawa punca keberkesanan sistem saraf dalam melaksanakan tugasan didalam badan memainkan peranan..Namun apabila sistem saraf tidak sihat, adalah penting mencari 'makanan' nutrisi yang boleh membantu mengekalkan dan memperbaiki sistem saraf tersebut.

Apa nutrien yang diperlukan?

Punca sebenar masalah vertigo ialah keberkesanan sistem saraf dalam melaksanakan tugasnya, serta masalah penuaan yang disebabkan oleh stres oksidatif, jadi nutrien yang paling penting adalah nutrien yang membantu mengekalkan sistem saraf dan mengurangkan kerosakan akibat stres oksidatif. Antara yang penting ialah:

  • Vitamin B-Complex - bagi mengekalkan sistem saraf yang sihat (B-Complex)
  • Vitamin C dan Vitamin E - antioksidan yang membantu mengurangkan kerosakan akibat stress oksidatif (SR Vita-C Plus dan Vita-E Complex)
  • Kolina - membantu meningkatkan kesihatan sistem saraf dan menghalang arteri daripada mengeras (Lecithin)
  • Ko-enzim Q10 - membantu meningkatkan pengaliran darah ke otak (CoQHealth Plus)

Apa Shaklee boleh bantu?
  • Vivix : Anti-oksida yang terbaik dihasilkan oleh Shaklee yang merangkumi semua keperluan dalam tubuh badan seperti pemulihan fungsi sel, melambatkan pembentukan protin AGE (advanced glycation end product) yang boleh menggangu keutuhan sel. Disamping itu juga, Vivix ini menguatkan sistem imun bagi membantu melawan penyakit-penyakit lain. Seperti merendahkan tekanan darah, tahap kolestrol,mengurangkan artritis, anti-inflamasi, mengawal selia insulian atau diabetic dan banyak lagi
  • Performance Drink : membekalkann tenaga segera
  • B-Complex : B6 yang terkandung didalam B Complex penting untuk membantu dan mengeluarkan antibodi baik. Ianya juga membantu pembinaan protein dalam tubuh. Membantu hati menghasilkan Glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel mati dan memelihara sistem saraf serta berfungsi sebagai anti stress.'
  • SR Vita-C Plus : bertindak sebagai anti-histamin. Menentang infeksi bakteria serta radikal bebas. Meningkatkan sistem imun dimana membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik. Ianya juga merupakan anti oksidan yang kuat.
  • Lecithin : Amat diperlukan dalam fungsi saraf dan fungsi otak dengan membekalkan kolina untuk mempertingkatkan daya ingatan,meringankan stres dan menyihatkan sistem saraf.
  • Vita-Lea : multivitamin dan mineral yang mengandungi 30 nutrisi lengkap, 12 vitamin dan 7 mineral penting yang diperlukan oleh tubuh badan bagi melengkapi kekurangan nutrisi.
  • CoQHealth Plus : membekalkan ko-enzim Q10 yang membantu meningkatkan pengaliran darah ke otak
Apa kata pengguna Shaklee?

Testimoni 1 : pulih selepas 1 minggu ambil Vivix


Testimoni 2 : vertigo hilang selepas amalkan Performance Drink (PD)


Berminat? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

24 July 2015

FAQ Kenali Jenama dan Peluang Perniagaan Shaklee

06:58 0 Comments
Shaklee adalah nama yang tak asing lagi dalam pasaran supplement di Malaysia. Disokong oleh puluhan jenis supplement, produk kecantikan dan produk untuk rumah, keberkesanan Shaklee telah dirasai oleh ribuan pengguna bukan sahaja Malaysia, tapi juga di Singapura, Indonesia, Kanada, China, US, Jepun, Mexico dan Taiwan.

Saya mula mengenali Shaklee pada Oktober 2011 dengan mencuba produk penyusuan. Selepas hampir 2 tahun menjadi pengguna Shaklee, pada Februari 2013 saya mendaftar sebagai ahli Shaklee tanpa mengetahui Shaklee adalah syarikat MLM. Kalaulah Shaklee ni salah satu MLM yang menipu, dah tentu nama Shaklee dah glamour sebagai black listed company. Tapi ianya tidak. Jadi saya menyertai MLM yang betul dan terjamin.


Walaupun Shaklee dah glamour seantaro dunia, mungkin ada yang masih tak tahu mengenai Shaklee. Mungkin hanya dengar nama tapi tak tahu lanjut.

FAQ #1 : Apa sebenarnya SHAKLEE dan apa produk yang dijual oleh syarikat SHAKLEE??

Shaklee adalah syarikat kesihatan semulajadi dan kesihatan #1 di Amerika Syarikat. Shaklee adalah syarikat pertama yang diisytiharkan neutral karbon, maknanya Shaklee mengimbangi 100% daripada pelepasan karbon mereka. Semua produk Shaklee ini terbukti selamat, berkesan dan 100% dijamin.

Shaklee mempunyai 4 garis produk yang berasingan dan dipecahkan mengikut kategori berikut
  • Pemakanan Sihat
  • Penjagaan berat badan 
  • Penjagaan diri dan kecantikan 
  • Penjagaan rumah 

Shaklee dah bertapak selama 58 tahun. Dan kalau di Malaysia ni, even semasa kegawatan ekonomi, Shaklee masih teguh berdiri. Di samping itu, setiap angkasawan dalam setiap misi NASA sejak tahun 1993 telah menggunakan Produk Shaklee.

FAQ#2: Apa beza Shaklee dengan syarikat yang lain di pasaran?
Shaklee ditubuhkan supaya semua keuntungan diberikan kepada pengedar. Pengedar melakukan pemasaran produk, dan syarikat menghasilkan produk yang sangat baik. Tidak ada wang yang dibayar untuk pengiklanan atau pasaran runcit. itu sebab tiada iklan Shaklee kt TV atau majalah. Keuntungan yang diberikan secara langsung kepada pengedar untuk kami memasarkan produk. Sebab itulah ganjaran yang diberikan syarikat sangat tinggi untuk pengedar yang komited.


FAQ #3: Bagaimana nak tahu Shaklee bukan MLM yang menipu? 

Mungkin ini adalah soalan yang biasa ditanya. Shaklee telah disenaraikan sebagai sebuah syarikat Fortune 500 pada tahun 1982 dan terus menjadi satu syarikat yang paling mampan dalam perniagaan hari ini. Sehingga kini, Shaklee telah membayar lebih daripada 5 bilion dolar bonus kepada pengedarnya dan setiap bulan kami merasai bonus yang dibayar direct terus ke dalam akaun bank tanpa pernah gagal.



Shaklee banyak memenuhi impian saya sendiri dalam hal kewangan dan kawan-kawan saya especially suri rumah yang begitu mengharapkan side income untuk bantu suami. Siapa yang taknak kan duduk rumah jaga anak depan mata tapi masih boleh jana pendapatan. Saya yang berkerjaya langsung tidak mengganggu tugas hakiki saya kerana semuanya dihujung jari.

FAQ #4: Bagaimana saya bermula dengan Shaklee?
Saya bermula pada bulan Oktober 2011 dengan pembelian 1 set penyusuan Shaklee. Alang-alang dah repeat order (maknanya dah suka dengan product) saya ambil keputusan untuk jadi ahli. Itupun selepas hampir 2 tahun menggunakan Shaklee. Iaitu pada Februari 2013, saya mengandungkan anak kedua dan ingin membeli set hamil.

Dan saya hanya kongsi tentang kebaikan produk di FB selepas saya sendiri merasainya. I love Shaklee so much then I decided to be serious.  Sejak dari itulah ianya berkembang hingga ke hari ini.

Nak maju dalam bisnes Shaklee mudah sahaja. Konsepnya USB. 

U - Use (Saya cuba produk Shaklee dan gembira dapat menyusukan 2 orang anak sepenuhnya selama 2 tahun, cergas sepanjang kehamilan dan berpantang, badan maintain slim walaupun anak dah 2 orang)
S - Share (saya kongsi apa yang saya rasa dan saya nak orang lain juga rasa kebaikan yang sama)
B - Build (bina empayar sendiri hingga berkembang)

FAQ #5: Apakah produk Shaklee kegemaran saya? 

Ni soalan yang susah sikit nak jawab. Sebab semua produk pun saya suka. Kebanyakan produk Shaklee saya dah cuba. Tapi saya rasa kegemaran mutlak saya adalah ESP, Vitamin C, Vita-Lea, B-Complex, Alfalfa Complex. Ewah banyak pulak. Nak buat macam mana memang suka sangat dengan kesannya.

FAQ #6: Apakah satu perkara yang saya nak semua orang tahu mengenai Shaklee? 

Bisnes Shaklee adalah satu model bisnes yang paling adil kerana setiap orang tidak kira siapa yang join dulu berpeluang untuk mendapat infinity income. Ianya bergantung kepada berapa banyak usaha yang dicurahkan, sejauh mana anda komited untuk menggerakkannya dan yang pasti anda tak perlu ada pengalaman berbisnes pun apatah lagi kelayakan akademik tertentu untuk menjadi usahawan Shaklee. 

Jika tak tahu, Shaklee punyai banyak latihan yang disediakan untuk pengedar. Secara jujurnya, semua orang mampu untuk berjaya dalam Shaklee. Dan yang saya paling nak orang tahu adalah Shaklee adalah SELAMAT, tidak ada kemudaratan dalam vitamin Shaklee. Satu lagi, dengan Shaklee banyak impian boleh jadi realiti. 

Berminat? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!


Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini