23 July 2015

FAQ Side Income 4 Angka Sebulan Dengan Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dulu masa sebelum join Shaklee, saya banyak membuat survey. Langkah pertama yang terbaik untuk saya jadi ahli Shaklee iaitu pilih Leader yang berkaliber dan aktif. Tak semestinya 'leader'  yang dah lama jadi ahli Shaklee tapi bersarang labah-labah; antara ciri-cirinya ialah blog tak wujud / dah lama tak update, jarang kongsi info di Facebook. 

Hari ini saya kongsikan beberapa persoalan yang berlegar di minda saya sebelum saya menjadi ahli Shaklee dulu. 

Nota Kaki
  1. Shaklee membership is Lifetime, jadi anda tak perlu nak bayar untuk membaharuan keahlian setiap tahun (annual renewal)
  2. Jika anda mempunyai network di Indonesia, US, China, Canada anda mempunyai peluang besar untuk success dengan menjadi Gold Ambassador Shaklee. Setiap pembelian Gold Ambassador Pak, anda secara automatik menjadi GA
  3. Bernaung di bawah group besar Jutawan dibawah bimbingan Master Shareeza dan exclusive n personal touch dari saya di exclusive group Moment To Shine secara online/offline. InsyaAllah.
Better Late than Never!

Okay people! Since ramai yang hantar message tanya macam mana nak generate side income with Shaklee, meh saya nak terangkan sikit. Semua orang boleh baca. Saya dulu join Shaklee sebab nak bei produk dengan harga yang lebih murah (harga ahli). Tapi tak sangka dan bertahun (Feb 2013 - artikel ini ditulis Julai 2015), saya jana side income 4 angka sebulan. 

Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee? 
A: Registration fee is RM65 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk penghantaran Opportunity Kit. Ataupun anda boleh beli barangan dengan point terkumpul sebanyak 200, anda boleh dapat keahlian PERCUMA!

*Harga tidak termasuk GST 6%. Jumlah termasuk GST dan pos ialah RM79.50 (Semenanjung) dan RM90.10 (Sabah/ Sarawak). Jika anda dari negara jiran (Singapura atau Indonesia), anda juga boleh menjadi ahli Shaklee. 

Rupa paras Opportunity Kit yang membuktikan anda ialah SID (Shaklee Independent Distributor)

Q: Berapa modal yang diperlukan?

A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan? Melainkan kita nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.

Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan?
A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Secara automatik anda akan terbiasa untuk capai point yang ditetapkan. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri dan keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli. Malah lebih untung sebab dapat beli produk dengan harga ahli. 

Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan?
A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat.

Q: Kena cari orang ke? Kena head hunting ke?
A: Tak perlu! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli. Sama seperti kita tak suka orang paksa kita guna atau beli produk mereka. Begitu juga Shaklee. 

Q: Tapi saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness
A: InshaAllah saya akan guide dan coach anda sebab sekali anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya. Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InshaAllah.

Q: Saya nak register jadi ahli tapi tak nak jual-jual ni, boleh ke?
A: Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance saya akan tolong.

Q: Ok, cool! So bagaimana nak register?
A: Saya boleh tolong registerkan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan dan yuran pendaftaran. Selepas itu,anda tunggu kat rumah, nanti Opportunity Kit sampai ye.

BERITA BAIK!

Bagi anda yang ingin mendaftar keahlian dan beli 1 produk Shaklee, anda layak mendapat 1 botol multivitamin Vita-Lea bernilai RM88.75 secara PERCUMA (promosi sehingga Oktober 2015 sahaja)

Clear tak? Hehe. If ada soalan tambahan boleh message saya ye.


Berminat? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!



Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

0 comments: