31 August 2015

GIVEAWAY 2nd ANNIVERSARY BLOG AKIF IMTIYAZ

06:08 1 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera! Di Subuh pagi 31 Ogos 2015 ni, saya menaip khas untuk sahabat baru yang meraikan ulangtahun kedua blog Akif Imtiyaz. Tahniah sahabat! 


Inilah banner cantik yang menarik perhatian ramai bloggers untuk sertai giveaway ni. Lawa! Jika anda mahu sertai segmen ni, boleh klik imej di atas untuk langkah mudah yang boleh diikuti.

Pertama kali saya jejaki Facebook Page dan laman Instagram HALWA ATTIRE rasa sangat teruja melihat koleksi baju ibu hamil. Rasa cute je. Tak puas nak scroll tengok koleksi yang cantik-cantik. Korang kena klik dan tengok sendiri. Boleh dihadiahkan untuk sahabat, saudara dan diri sendiri! Tak rugi klik!

Alhamdulillah. Jumpa laman yang boleh dirujuk untuk tambah koleksi baju mengandung. Last saya pregnant 2013. InsyaAllah memang sejak bulan Ogos lepas merancang untuk hamil anak ke-3 sementelah anak kedua bakal menginjak usia 2 tahun pada November 2015 nanti. Doakan saya berjaya hamil ye? Kalau berjaya hamil, boleh lah dapatkan koleksi di Halwa Attire!

Jom pakat klik:




Jangan lupa sertai segment ni di blog Akif Imtiyaz ye?

30 August 2015

ESP : 22 Koleksi Testimoni Pengguna ESP

21:27 1 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera! Hari ni nak berkongsi lagi tentang ESP Shaklee. Tak habis-habis nak beritahu info ESP ni. Sebab supplement hot. Setiap minggu mesti ada yang order. 


Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP didatangkan dalam canister dan berbentuk serbuk dan rendah lemak serta bebas laktosa dan kolesterol

1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya.

ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu tinggi.

Apa kelebihan amalkan ESP?
  1. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit
  2. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan
  3. Memberi ton warna kulit yang sekata
  4. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
  5. Mengurangkan risiko kanser
  6. Bertindak sebagai antioksidan
  7. Menguatkan sistem imun tubuh
  8. Mempertingkatkan tahap kolestol baik Memelihara kesihatan jantung
  9. Membaiki pigmentasi,kedutan dan kesan tua
  10. Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur
  11. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan 
  12. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera
  13. Mengurangkan migrain, insomnia dan tekanan
  14. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones
  15. Membantu merendahkan paras kolestrol,
  16. Mencegah osteoporosis
  17. Membantu pembentukan sel-sel baru.
  18. Membantu menyembuhkan gastrik.
  19. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.
  20. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.
  21. Memudarkan parut dengan menukar sel lama dengan yang baru
  22. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak
  23. Kecantikan kulit, kuku dan rambut
  24. Baik untuk prostat lelaki-Genistein yang terkandung dalam kacang soya telah dibuktikan mempunyai keupayaan bagi mencegah pertumbuhan dan menghalang sel kanser dari merebak.
Apa kata pengguna?
























Berminat mencuba ESP? Ayuh hubungi saya sekarang. I'm more than willing to help!

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah.

 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

 

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije)
SMS/WhatsApp : 018-270 4872
FB Page: Vitamin Suci

ESP : 7 Ciri Supplement Protein Terbaik

09:03 5 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sebut sahaja soya, pasti akan timbul isu GMO. Apakah itu GMO? Lagi-lagi produk hot Shaklee adalah berkait rapat dengan GMO. Hari ini kita kupas isu GMO. Timbang tara kebaikan protein soya tanpa GMO.

Apa GMO?

Organisma ubahsuaian genetik atau popular dengan panggilan genetically modified organism (GMO) selalunya merujuk kepada tanaman atau organisma lain yang mempunyai kandungan genetik yang telah diubahsuai. Kejadiannya melibatkan penggunaan gen asing yang diperoleh daripada organisma lain dan diberikan kepada sel benih yang hendak dijadikan GMO.

Teknologi kejuruteraan genetik membolehkan percantuman di antara kod genetik yang berlainan berlaku. Oleh itu pengubahsuaian genetik dan pewujudan GMO tidak terhad kepada tumbuhan sahaja, malah sebarang hidupan daripada sekecil virus dan bakteria sehinggalah haiwan dan manusia boleh dijadikan GMO.

Kebanyakan penyelidikan GMO bertujuan untuk menghasilkan spesies tanaman yang superior yang mempunyai daya tahan kepada serangan makhluk perosak, berupaya menghasilkan sumber makanan yang berkualiti tinggi. Ia dihasilkan dalam jumlah yang banyak dalam kitaran pertumbuhan yang singkat.

Hasil tanaman boleh disimpan untuk suatu jangka masa yang lama dan spesies tanaman yang boleh ditumbuhkan pada persekitaran yang ekstrem seperti di tanah gersang atau padang pasir. Spesies tanaman makanan seperti jagung, kacang soya, padi dan tomato merupakan sasaran utama dijadikan GMO. - utusan.com.my

ESP Shaklee GMO ke?


Tidak. ESP Shaklee adalah soya Bukan GMO.


ESP Shaklee adalah supplement protein berasaskan soya keluaran Shaklee. Soya yang digunakan untuk menghasilkan ESP adalah soya Non GMO. Dalam proses penghasilan ESP, soya yang digunakan dicuci menggunakan air bagi mengekalkan kandungan di dalam soya.

Salah satu perbezaan ESP jenama Shaklee berbanding soya jenama lain adalah soya Shaklee dibasuh dengan menggunakan air. Tahukah anda kebanyakan jenama soya di pasaran dibasuh menggunakan alkohol sebelum diproses? Alkohol ini menyebabkan isoflavanes didalam soya termusnah. Sedangkan isoflavanes inilah yang penting dalam pencegahan kanser. Jadi kalau ada yang kata makan soya punca kanser, memanglah betul sebab soya yang dah diproses dah tiada khasiat isoflavanes . Berbeza dengan ESP Shaklee. Soya Shaklee dibasuh menggunakan air untuk mengekalkan isoflavanes, genistein dan daidzein dan juga keseluruhan kebaikan soya.

ESP shaklee diperbuat dari soya non-GMO, dicuci dengan air, mengandungi lima vitamin B yang penting, rendah lemak, bebas laktosa dan kolestrol

Shaklee merupakan syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.

Anda tak nak produk Shaklee?

Jadi untuk mencuba produk soya, pastikan produk tersebut menepati checklist yang berikut. Adakah produk soya anda:
  • Ditanam secara organik?
  • Tidak menjalani proses genetik (Bukan GMO)?
  • Mengandungi 9 asid amino penting?
  • Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol?
  • Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan?
  • Diproses tanpa haba?
  • Ditambah dengan kalsium? (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid – dineutralkan bila kalsium ditambah)?
Sekiranya anda mendapati semuanya atau kebanyakannya TIDAK, maka inilah masanya untuk anda mendapatkan minuman soya yang terjamin dengan ciri-ciri di atas. ESP Shaklee memenuhi semua kriteria di atas!

Apakah penerangan di sebalik ciri-ciri di atas?
  1. KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) – mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!
  2. KACANG SOYA GMO - lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin!
  3. 9 ASID AMINO - adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.
  4. KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL – mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.
  5. BAHAN ANTI-TIROID DAN ANTI-PERTUMBUHAN – menyebabkan fungsi tubuh terganggu dalm meningkatkan risiko kanser.
  6. KACANG SOYA YANG DIPANASKAN - merosakkan kandungan proteinnya!
  7. KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA) – menjadi berasid. Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula
Alhamdulillah tidak salah lagi ESP menjadi pilihan ramai pengamal makanan tambahan protein. 

Apa kata pengguna?


Banyak lagi testimoni pengguna ESP, klik TESTIMONI ESP

Berminat? Ayuh hubungi saya sekarang. I'm more than willing to help!

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah.

 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

 

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije)
SMS/WhatsApp : 018-270 4872
FB Page: Vitamin Suci

29 August 2015

Kenapa Beribu Orang Amalkan Produk Shaklee?

11:39 3 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera! Sempena cuti hujung minggu, kami sekeluarga lari sekejap dari Kluang. Kami ke Melaka (dekat je pun) dengan beberapa misi.
  • luangkan masa bersama. Sejak raya Aidilfitri kami tak dapat berhujung minggu dengan 'tenang' selama 48jam yang sepatutnya sebab terlibat dengan aktiviti sekolah. Suami isteri cikgu je pun. Tapi dah 7 minggu tak berhujung minggu. Kalah CEO.
  • mencari plastik cantik. Nanti saya update bila dah jumpa plastik tersebut. Hanya dijual di beberapa buah negeri di Malaysia. Cantik sangat la kan? Hehehe. Plastik special untuk customers Shaklee saya. 
Bersiaran langsung dari Hotel The Straits & Suites, tetap 'bekerja' bersama Shaklee; update blog, update FB dan IG (jemput like FB Page saya Vitamin Suci dan follow InstaGram saya @vitaminsuci


Hari ini saya juga teruja nak kongsikan selfie peminat Shaklee beserta dengan vitamin Shaklee kegemaran mereka!











                                       

Ramai kan memilih Shaklee sebagai makanan tambahan mereka? Tak hairanlah setiap hari pasti ada yang mesej saya di talian 018-270 4872 untuk mendapatkan produk Shaklee. 

Jom baca kisah tentang Shaklee

Di Shaklee, kami percaya bahawa alam semula jadi mengandungi 1001 rahsia untuk kehidupan yang lebih lama, sihat dan produktif.

Kisah kami bermula hampir 60 tahun yang lalu apabila Dr. Forrest C. Shaklee, dengan falsafah kehidupannya Living in Harmony with Nature® telah mencetuskan gerakan yang berterusan untuk membantu ke arah kehidupan yang lebih bahagia dan lebih sihat.

Hari ini, kami merupakan syarikat pemakanan semula jadi nombor satu di Amerika Syarikat, dengan pejabat di seluruh dunia dan tenaga pakar terkemuka dalam bidang penyelidikan pemakanan. Kami melepasi dan melangkaui piawaian industri setiap masa bagi memastikan produk kami Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan dan Sentiasa Mesra Alam.
  • Kami menguji setiap bahan baharu untuk mengesan lebih 350 bahan cemar berbahaya.
  • Kami menjalankan lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan tertinggi sebolehnya.
  • Kami telah melaburkan lebih $250 juta dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.
Kami juga menawarkan peluang kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk menjana pendapatan sampingan dengan berkongsi produk kami.

Sehingga hari ini, kami telah membayar komisen bernilai lebih $6.7 bilion kepada para Pengedar kami, dan kami menjemput anda untuk mengecapi manfaat memiliki perniagaan Shaklee anda sendiri.

Berminat? Ayuh hubungi saya sekarang. I'm more than willing to help!

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah.

 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

 

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije)
SMS/WhatsApp : 018-270 4872
FB Page: Vitamin Suci