04 August 2015

11 Fakta Menarik Tentang Multivitamin Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Tahun ni 2015 genap 100 tahun Vita-Lea dihasilkan. Bangga kerana rupanya Shaklee ni adalah satu jenama vitamin yang dah lama bertapak dan paling bangga bertahan hingga ke hari ini.

Berada 100 tahun di pasaran pasti bukan laluan mudah untuk Shaklee, tapi mutu produk yang tidak pernah ade kompromi membuktikan hingga ke hari ini bukan sahaja Vita-Lea mampu bertahan tapi masih diperlukan oleh jutaan manusia di dunia.

Hari ini saya nak kongsikan mcam-macam perkara yang best tentang multivitamin yang paling lama dan legend dipasaran ni.

Fakta Vita-Lea Shaklee #1

Vita-lea merupakan vitamin pertama yang dicipta di dunia pada tahun 1915. Nama asalnya ialah Vitalize-Mineral. Dicipta oleh pengasas Shaklee iaitu Dr Forrest C. Shaklee. Perkataan vita-min pun singkatan dari Vitalize-Mineral. Ha so perkataan vitamin yang kite duk sebut kenal dari zaman sekolah tu asalnya dari Shaklee.


Bentuk pun bukan tablet cam sekarang ni, die liquid (cecair) dalam botol. Peningkatan teknologi dah merubah bentuknya kepada yang lebih mudah iaitu tablet dan dikenali sebagai Vita-Lea .

Fakta Vita-Lea Shaklee #2

Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi lengkap diekstrak dari buah-buahan dan sayur-sayuran. 12 vitamin dan 7 mineral seperti saranan RDA . Formula Vita-Lea sangat komprehensif dan seimbang.


Fakta Vita-Lea Shaklee #3

2 tablet ‪Vita-Lea bersamaan 40 jenis lauk. Tak bermakna khasiat 2 tabletnya sama dengan khasiat yang boleh kita dapati daripada 40 jenis lauk berlainan. Agak-agak berapa hari kita makan 40 lauk? Kalau amalkan Vita-Lea , setiap hari bagai makan 40 lauk. 

Fakta Vita-Lea Shaklee #4

Tablet multivitamin paling pantas larut dalam air dan tubuh manusiaMineral di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan pantas oleh usus kecil.

Tak caye? Leh buat experiment sendiri, amik sebijik Vita-Lea rendam dalam air, catat mase berape minit die akan larut. Dan cek ape jadi kat air tu?



Fakta Vita-Lea Shaklee #5

Semua orang perlukan Vita-Lea kerana ia supplement asas. Kanak-kanak pun boleh ambil sebab tu ada ‪Vita-Lea For Children. Istimewanya ‪‎Vita-Lea ni ia sangattttt pantas diserap oleh tubuh kita.

Vitalea juga mengandungi teknologi salutan micro dan ia bukan sebarang multivitamin biasa kerana Vita-Lea menjalani 340 ujian kawal mutu. Yang lagi best harga pun murah!!

Fakta Vita-Lea Shaklee #6

Pengambilan secara berterusan selama setahun mampu mengurangkan risiko sakit sebanyak 65%.

Rajinkan diri ambil suplemen InsyaAllah jarang anda ke hospital, kalau pergi pun sebab melawat pesakit. Hehe.

Fakta Vita-Lea Shaklee #7

Vita-Lea  merupakan salah satu rahsia Tun Mahathir kekal sihat di usia emasPemimpin yang disegani kawan dan lawan, lantang bersuara diperingkat antarabangsa rupa-rupanya pengguna produk ‪ Shaklee.

Saya yakin Tun M memilih Shaklee berdasarkan keyakinan yang tinggi akan kualiti produk Shaklee.

250 juta usd dilaburkan untuk ujian klinikal dan RnD. Bukan hanya untuk Tun M tapi untuk kita semua menikmati produk yang berkualiti, selamat dan semulajadi.

Fakta Vita-Lea Shaklee #8

Vita-Lea ade elemen zat besi (iron). Sangat disyorkan kepada ibu hamil yang anemia dan mereka yang mengalami luka pendarahan besar.

Penutup Vita-Lea berbeza dari penutup botol Shaklee lain, lebih kedap, kerana unsur iron @ zat besi yang mudah teroksida


Fakta Vita-Lea Shaklee #9

Vita-Lea  telah dipilih oleh Center For Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN didalam Public Interest pada tahun 2000.

Fakta Vita-Lea Shaklee #10

Biasanya orang yang malas-malas nak makan vitamin banyak-banyak akan mengambil Vita-lea, kerana dah lengkap. Biasanya orang-orang ni kaum Adamla (maaf ye). Tapi diorang ni akan istiqamah ambil Vita-Lea sebab dah rase manfaat dan perbezaannya dengan sebelum ambil Vitalea.

AdA sorang customer tu, doktor lelaki die memang ambil Vita-lea je, advice amik lain memang die takmo, katenye ni je dah cukup. So untuk inche-inche suami yang liat-liat nak makan vitamin tu mungkin kite boleh suggest ambil Vita-lea Shaklee. Mesti umphhh...

Fakta Vita-Lea Shaklee #11

Ini yang saye paling sukA, dalam Vita-Lea  ade pottasium, kekurangan pottasium dalam badan buat kite selalu lapar dan suka nak mengunyah makanan ringan (food craving). So ia sangat membantu orang-orang yang nak diet untuk elakkan food craving.

Manfaat Mengamalkan Vita-Lea

  • Penambah tenaga segera, mengurangkan keletihan, menambah kecergasan tubuh dan kekuatan mental ibu-ibu
  • Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran
  • Penting untuk pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, hormon dan menjaga kesihatan tiroid
  • Melengkapkan nutrisi bagi mereka yang sukar untuk mendapatkan diet yang seimbang atau mempunyai sakit seperti anemia, pengamal vegetarian
  • Membantu merangsang proses metabolisme badan
  • Melambatkan proses penuaan
  • Melindungi fungsi organ seperti hati, jantung dan buah pinggang.
Berminat? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci

No comments: