24 August 2015

4 Cara Mudah Untuk Ibu Menyusu Yang Nak Kurus

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Ramai yang mesej saya di WhatsApp 018.270.4872 bertanyakan vitamin-vitamin Shaklee yang sesuai untuk kurus bagi ibu menyusu. Saya lalui pengalaman seperti anda. Berat sebelum bersalin ialah 59kg. Biasanya berat saya ialah 45kg. Nak turunkan 14kg memang sukar tapi saya dah 2x bersalin dan kekal berat 45kg dengan Shaklee. Saya ada cara dan tips pemakanan.

Anda tentu rambang mata dengan produk kurus yang berlambak- lambak di pasaran. Kebanyakannya tidak menceritakan dengan jelas cara produk itu berfungsi dalam proses menguruskan badan anda. "4 Cara Mudah Untuk Ibu Menyusu Yang Nak Kurus" ini akan menceritakan tentang cara Set Kurus Shaklee ini berfungsi dengan sejelas- jelasnya.


#1 Kurus Dengan Alfafa Complex

Ramai yang bertanya saya kenapa mesti ambil Alfafa untuk kurus? Ada pula yang berkata Alfafa tak sepatutnya ada dalam Set Kurus Shaklee. Bahkan banyak kajian menunjukkan Alfafa taklah glamour sangat untuk fungsi kurus. Dah tu mengapa pula saya masih syorkan Alfafa Complex? Sebabnya Alfafa akan memudahkan penyerapan zat produk kurus yang akan di ambil berikutnya.

Cuba anda fikir. Jika sistem pencernaan dan penyerapan zat di perut anda tak sempurna, adakah anda akan dapat kesan yang optimum daripada produk kurus yang anda makan ? Dah lah produk kurus di pasaran mahal. Tak rasa rugi ke beli mahal- mahal tapi tak beri kesan terbaik ? Jadi caranya tak lain dan tak bukan dengan mengambil Alfafa. Alfafa adalah raja herba yang akan meningkatkan keupayaan perut untuk menyerap zat . Tanpa pencernaan yang baik, apa produk yang anda makan akan kurang kesannya. Klik untuk artikel lain tentang Alfalfa Complex.

Alfalfa Complex dikenali sebagai milk booster dikalangan ibu yang menyusukan anak. Ia dapat merangsang penghasilan susu badan.


#2 Kurus Dengan Lecithin

Anda tentu tak tahu yang Lecithin sebenarnya banyak digunakan dalam perubatan untuk perbagai jenis penyakit terutamanya darah tinggi, kolestrol, buah pinggang dan sebagainya.  Dalam cara mudah untuk kurus, Lecithin adalah sangat- sangat penting. Sebabnya Lecithin akan membantu mengekalkan kolestrol dan lemak dalam bentuk cecair. Malah Lecithin juga akan menguraikan lemak yang pejal ke bentuk cecair.  Malah saya juga sangat cadangkan Lecithin menjadi amalan harian bagi anda yang dah lansing. Ia menghalang lemak dari menempel di dinding salur darah. Nak lebih kenali Lecithin sila klik di sini.

Untuk ibu menyusu, Lecithin sangat bagus melancarkan pengaliran susu ibu. Elak pembengkakkan payudara akibat susu yang tersumbat.

#3 Kurus Dengan OmegaGuard

Omega 3 & 6 atau Asid Lemak adalah cara yang paling mudah untuk kurus. Omega akan meningkatkan hormon badan untuk membakar lebih lemak. Malah, Omega juga akan mengurangkan penghasilan lemak oleh tubuh. Selera makan anda juga akan menjadi semakin kurang.  Semua fungsi ini akan menyebabkan anda kurus dengan cepat. Jangan terkejut jika hanya lepas seminggu ukur lilit pinggang anda semakin mengecil. Saya doakan anda lansing dan semakin cantik. Klik untuk artikel penuh tentang OmegaGuard.

OmegaGuard juga bagus diamalkan oleh ibu menyusu kerana anak akan mendapat khasiat minyak ikan secara tidak langsung. Minyak ikan terkenal dengan keupayaan meningkatkan fungsi otak.

#4 Kurus Dengan ESP


Pernah tak anda tengok kulit kawan- kawan menggeleber selepas mereka kurus? Sangat tak cantik kan? Jadi, penting sangat untuk dapat bentuk badan yang cantik semasa dan selepas anda kurus. Jadi, ESP bukan saja akan menghasilkan otot yang putih, gebu dan licin, tetapi akan berikan rasa kenyang kerana kandungan protinnya yang tinggi. Walaupun tinggi, GI nya pula rendah dan sangat sesuai untuk anda yang menghidap kencing manis. Klik untuk artikel penuh tentang ESP.

ESP juga bagus untuk meningkatkan kualiti dan kepekatan susu badan. 



Berminat? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah.

 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

 

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije)
SMS/WhatsApp : 018-270 4872
FB Page: Vitamin Suci

3 comments:

Eintan Nurfuzie said...

hihi.. blh ni jdikan info.. sbb cik en x kawen lg...

Akif Imtiyaz said...

Wah menarik ni..ibu menyusu jom laa cuba

Cik Ash said...

Jom kurus