24 August 2015

Bioflavonoids : 9 Kelebihan Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sustained Release Vita-C Plus Shaklee mengandungi BIOFLAVONOIDS. Kalau ambil vitamin C wajib ada bioflavonoids. Kenapa saya kata wajib? Sebab ia salah satu faktor pengambilan vitamin C menjadi lebih berkesan. Sila semak jika korang ambil vitamin C selain Shaklee.


APA ITU BIOFLAVONOIDS?

Bioflavonoids merangkumi sekumpulan besar nutrien dengan aktiviti antioksidan. Bioflavonoids sitrus yang merupakan sebahagian daripada kumpulan nutrien yang berasal daripada kulit dan pulpa produk sitrus. Bioflavonoids sitrus bertindak secara sinergistik dengan vitamin C. Setiap bahan meningkatkan tindakan yang lain.

Bioflavonoids sitrus diperlukan oleh vitamin C untuk digunakan dengan berkesan oleh badan. Ia juga meningkatkan keberkesanan vitamin C dengan melambatkan kerosakan.

APA FUNGSI BIOFLAVANOIDS?

Bioflavonoids bertindak bersama vitamin C untuk :
1. melindungi dan mengekalkan struktur salur kapilari darah
2. mempunyai kesan antibakteria
3. menggalakkan peredaran darah
4. merangsang pengeluaran hempedu
5. mengekalkan tahap kolesterol darah yang lebih rendah
6. merawat dan mencegah katarak
7. bertindak sebagai antihistamin
8. mempunyai ciri-ciri anti-radang
9. mengurangkan gejala herpes mulut

Bioflavonoids juga berfungsi sebagai antioksidan dalam tumbuh-tumbuhan. Cuba kita lihat, tumbuh-tumbuhan yang terdedah kepada cahaya matahari sepanjang hari, menerima dos cahaya ultraungu (UV) yang tinggi kan? Bioflavonoids membantu melindungi tumbuhan daripada sinaran UV yang berbahaya dan meneutralkan radikal bebas molekul tidak stabil dengan elektron berpasangan yang mereka keluarkan.

Dan apa yang BEST-nya tu, kesan antioksidan bioflavonoids yang sama macam ni jugak berlaku pada manusia yang mengambilnya.

BAHAN MAKANAN YANG MENGANDUNGI BIOFLAVANOID

Bioflavonoids terdapat dalam lada, anggur, kayu pinus, bawang-bawangan, berry, teh hijau, sorgum, apricot, kedelai, tomato, brokoli, seledri, paprika, buncis, delima, jeruk nipis, jeruk lemon, anggur, epal, pear, strawberi dan lain-lain.

BAHAN YANG MENGURANGKAN KADAR BIOFLAVANOID DALAM TUBUH

Beberapa bahan dapat menghilangkan bioflavonoid dari tubuh. Salah satunya yang paling buruk adalah asap rokok dan banyak minum alkohol. Aspirin dan ubat-ubatan penghilang rasa sakit (painkiller) juga dapat membuang bioflavonoid dari tubuh. Demikian juga dengan antibiotik dan cortisone.

KESIMPULAN

Jika anda mengamalkan Sustained Release Vita-C Plus Shaklee, anda dapat fully utilised vitamin C yang diambil. Tidak rugi anda dapatkan vitamin S ini. Ada teknologi sustained release dan bioflavanoids lagi. Mana nak dapat 2 benda penting ini dalam satu botol.

Yang lebih penting tanpa harga promosi pun dah kira murah dengan promosi lagi lah -murah. Nak lebih murah jadi ahli dan dapat percuma sebotol Vita-Lea.

Berminat? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah.

 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

 

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije)
SMS/WhatsApp : 018-270 4872
FB Page: Vitamin Suci

2 comments:

Akif Imtiyaz said...

Jom dptkan segera produk shaklee

Cik Ash said...

Xtry lagi ni