27 August 2015

Enfuselle : Bantu Kulit Sensitif Berjerawat dan Berminyak

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Shaklee bukan setakat makanan tambahan, ia juga mempunyai rangkaian penjagaan wajah seperti NutriWhite dan Enfuselle. Hari ini nak fokuskan kepada set Enfuselle (normal to oily skin). 



Panduan dan langkah penggunaan Enfuselle

Kalau anda sedang menggunakan Enfuselle set (khas utk kulit normal ke berminyak), boleh la ikut jadual penggunaan seperti di bawah.

Elok diamalkan selepas bangun pagi dan sebelum tidur.

1) Cuci muka dengan menggunakan Enfuselle Purifying Cleanser Gel. dengan cara mencalit sedikit sahaja gel pencuci ke atas telapak tangan anda. Kemudian campurkan dengan air bersih dan gosok2 sehingga berbuih. Kemudian terus ratakan dan cuci ke seluruh wajah anda (elakkan bahagian mata yer)

2) Kemudian selepas bilas muka dengan air bersih. Titiskan Enfuselle Purifying Toner ke atas kapas muka, dan sapu ke seluruh kulit muka dan leher. Purifying Toner bertindak untuk menyegar dan merangsang kulit sebagai persediaan rawatan .

3) Kemudian calit sedikit Enfuselle Balancing Moisturizer agar kulit muka sentiasa lembab.
(balancing moisturizer neh mmg best lah, memang light je tak melekit, sesetengah moisturizer lepas kita pakai rasa berminyak . Yang ni mmg sangat light dan tak oily! Lepas pakai cuba picit muka anda, rasa licin dan smooth je tauuuu) saya mmg jatuh chenta sangat dengan Balancing Moisturizer ini. Mengikut pengalaman saya, ia setanding dengan branded product yang saya pernah pakai sebelum ini.

Enfuselle Balancing Moisturizer
  • Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit
  • Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.
  • Terbukti secara klinikal:-
  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
  • Hipoalergenik
4) Last sekali,boleh la pakai bedak compact atau loose powder favourite anda yer. Kalau muka dah berseri pakai bedak muka biasa pun akan jadi glowing juga. InsyaALLAH dengan izinnya.

Selain dari kecantikan luar, kita juga perlu menjaga kecantikan dari dalam. Umpama kita menanam pokok juga, sudah semestinya kita perlu siram air dan beri baja untuk tanaman membesar dengan sihat, begitu juga dengan kulit wajah dan seluruh tubuh kita juga ibarat pokok.

Bagi anda yang mempunyai masalah kulit berminyak dan berjerawat, anda boleh mengamalkan supplement untuk kesihatan kulit iaitu B-Complex, SR Vita-C Plus, GLA Complex dan ESP!

Apa kata pengguna Enfuselle?



Berminat untuk bebas daripada jerawat dan kulit berminyak? Jealous tengok rakan kulit glowing? Ragu-ragu dengan kandungan skin care yang dijual di pasaran? Jom ber-Enfuselle! Ayuh hubungi saya sekarang.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah.

 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

 

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije)
SMS/WhatsApp : 018-270 4872
FB Page: Vitamin Suci

6 comments:

aRz MoHa said...

Perlu jaga kecantikan wajah

Dunia Zumal said...

Shaklee nie banyak keluarkan produk hebat...

Ummul Azkee said...

ni produk terbaru shaklee ker..xpernah tgk pun

Akif Imtiyaz said...

Kulit akk berjerawat dan berminyak..klau jerawat tu mmg ssh sgt nk ilang

Cik Ash said...

Produk baru ke ni

Akif Imtiyaz said...

Dptkan segera produk hebat ini