05 August 2015

Omega Boleh Kuruskan Badan

Assalamulaikum dan salam sejahtera. Orang kata OmegaGuard pun boleh diambil jika anda nak kurus. Bagaimana OmegaGuard boleh bakar lemak pulak? Sebab setahu kita omega ni untuk fungsi otak, sendi, asma dan batuk-batuk.


Kaitan Omega Dengan Kurus

Lemak Omega-3 membantu anda membakar lemak dengan membantu badan anda bertindak balas dengan lebih baik kepada hormon yang dipanggil Leptin (Leptin adalah perkataan Yunani bagi nipis).

Leptin memberitahu badan anda (otak anda) untuk menyekat selera makan anda membuat anda makan lebih sedikit supaya anda boleh mengekalkan atau mengurangkan berat badan.

Leptin Bantu Kurus

Leptin meningkatkan metabolisme anda dengan meningkatkan pengeluaran tiroid anda (tiroid anda mengawal metabolisme anda).

Leptin juga menyebabkan badan anda untuk membakar lemak untuk tenaga yang begitu.

Jika badan anda tidak bertindak balas dengan baik kepada Leptin maka sebaliknya berlaku – Anda akan lapar, dan anda akan menyimpan lebih banyak lemak jadi boleh mengambil Omega-3 lemak untuk membantu badan anda bertindak balas lebih baik untuk Leptin jadi anda boleh meningkatkan anda metabolisme pembakaran lemak.

Sumber Omega-3

Omega-3 lemak terdapat dalam salmon, flaxseeds, kacang, Omega-3 tambahan dan lain-lain. Ada lebih kurang 80 makanan mengandungi lemak omega-3 sebenarnya.

3 Cara OmegaGuard bantu anda kurus

 1. Lemak Omega-3 membantu anda mengawal rasa lapar anda dengan menstabilkan paras gula darah anda.
 2. Satu kajian Australia menunjukkan bahawa apabila orang mengambil Omega-3 lemak dalam program senaman membakar lebih banyak lemak berbanding orang yang bersenam (tanpa mengambil Omega-3 lemak) dan orang-orang yang mengambil lain-lain jenis lemak.
 3. Kajian yang dilakukan di Jepun danCzech republik mencadangkan bahawa Omega-3 lemak menghalang pembentukan lemak badan tepu dan kajian ini juga mencadangkan Omega-3 lemak menggalakkan lebih banyak pembakaran lemak
Berminat? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
 • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
 • Semulajadi
 • Berkesan
 • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
 • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
 • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
 • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313) 
 • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci

No comments: